Ο ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης ανακοινώνεται σήμερα το απόγευμα

Τα τηλέφωνα ξεκίνησαν. Σενάρια για ονόματα που εισέρχονται στην κυβέρνηση. Ακίνητη περιουσία και νέο “αίμα”. – Άδωνης, Χατζηδάκης, Κεραμέο, Πέτσας, Βρουτσής στο προσκήνιο.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η προετοιμασία για το Σαββατοκύριακο στο Maximos Palace αναφέρεται σε έναν διαρθρωτικό ανασχηματισμό που δεν έχει καμία σχέση με τα «διορθωτικά βήματα» που η κυβέρνηση προτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Αύγουστο.

“Μια νέα αρχή, μια νέα χρονιά”, δήλωσε χθες το πρωί ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας, ουσιαστικά ανακοινώνοντας αλλαγές στην κυβερνητική δομή, οι οποίες, ωστόσο, έσπευσε να ολοκληρώσει, μόνο ο πρωθυπουργός γνωρίζει ποιος είναι ο δικαστής. Αν το θέλει, πότε θα τους ανακοινώσει;

Οι καλά ενημερωμένοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο κ. Μητσοτάκης συζητά εδώ και πολύ καιρό το σχέδιο αλλαγών. Στόχος του ήταν είτε να ενισχύσει την κυβέρνηση ενόψει πιθανών προκλήσεων το 2021, οι οποίες ξεκινούν με την καταπολέμηση της επιδημίας, ο μαζικός εμβολιασμός είναι μια μεγάλη εθνική επιχείρηση και η επιστροφή στην ανάπτυξη αλλάζοντας το μοντέλο παραγωγής είναι ένα μεγάλο στοίχημα. ,

Δεδομένου ότι θα αναζητηθεί η βάση για αυτούς τους στόχους το πρώτο τρίμηνο του 2021, ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τους σωστούς ανθρώπους σε βασικές θέσεις εγκαίρως. Ο έμπειρος διευθυντής τονίζει ότι εξετάζει τις προκλήσεις μετά την επιδημία, αν και πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις – το σχετικό νομοθετικό έργο δεν πρέπει να σταματήσει – δεν θα σταματήσουν λόγω της καταπολέμησης της επιδημίας.

Όπως υποστήριξε στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λίγες μέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, η κυβέρνησή του επένδυε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που «δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου ή του δεύτερου κύματος της επιδημίας». Οι προτεραιότητες της Megaro Maximos περιλαμβάνουν την έναρξη επενδυτικών διαδικασιών, την επανάληψη έργων μεγάλης κλίμακας σε βασικούς τομείς μέσω του Ταμείου Ανάκτησης NSRF գն.

“Και οι δύο αυτές προτεραιότητες είναι τόσο σημαντικές στην ημερήσια διάταξη όσο οι άλλες. Οι άλλες χρειάζονται καλό συντονισμό και ταχύτητα από τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους”, δήλωσε ένας έμπειρος κυβερνητικός αξιωματούχος, υπενθυμίζοντας πρόσφατες υπουργικές αρρυθμίες, αποτυχίες και ακόμη και διαμάχες που αμαύρωσαν την εικόνα της κυβέρνησης. :

Η εκλογή ενός «κράτους προσωπικού» μπορεί να «προβλέψει» μόνο τα βήματα που διευκολύνουν τον συντονισμό των μεγάλων Max υπουργών cooperation καλής συνεργασίας Meg: “Δεν αποκλείεται ότι ακόμη και υψηλόβαθμοι υπουργοί ενδέχεται να είναι εκτός κυβέρνησης”, δήλωσε κυβερνητικοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης παρείχε “λεπτομέρειες” κατά τη διάρκεια των 18 μηνών της κυβέρνησης στο αξίωμα. “Πρόσφατα, λόγω του κοροναϊού, η πόρτα μου δεν είναι πάντα ανοιχτή, αλλά ο φορητός μου υπολογιστής είναι πάντα ανοιχτός”, δήλωσε πρόσφατα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει ήδη «σαρώσει» τους βουλευτές του; Έχει ήδη επιλέξει ποιος θα χρησιμοποιήσει στο νέο σχήμα; Οι πληροφορίες αναφέρουν “ναι”, προσθέτει ότι θα χρησιμοποιηθούν αρκετοί βουλευτές, τουλάχιστον δύο σε θέσεις κλειδί.

Θα απολυθούν, γιατί οι υπουργοί; Αυτό είναι ένα μεγάλο δίλημμα για κάθε πρωθυπουργό όταν πρόκειται να αλλάξει. Οι συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να διατηρήσει τον υπουργό στην ίδια θέση για να υπερασπιστεί, για παράδειγμα, τις δικαιολογίες ενάντια στην κριτική της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, οι πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν σημαντικές αλλαγές υπουργών σε άλλες θέσεις στο παζλ, αλλαγές στο πρόγραμμα των υφυπουργών – απολύσεις, αλλά δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις. Είναι βέβαιο ότι η “ακίνητη περιουσία” ήταν “κλειστή” από την αρχή, δηλαδή, οι υπουργοί με ικανοποιητικές θέσεις εργασίας κατά τους δύσκολους μήνες του 2020.

Φυσικά, η ονοματολογία δίνει τις τελευταίες ώρες, αλλά στην πραγματικότητα λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τα πράγματα. «Μόνο ο πρωθυπουργός γνωρίζει», επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, προσπαθώντας να αποφύγει οποιαδήποτε «είδηση» σχετικά με τον ανασχηματισμό των συνομιλιών με τον Sky.

Επιζώντες και “υπό ατμό”

Σύμφωνα με την ονοματολογία που κυκλοφορεί πίσω από τα παρασκήνια της κυβέρνησης, υπάρχουν λίγοι υπουργοί που λένε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν στις προσεχείς μεταρρυθμίσεις, ειδικά εάν γίνει αμέσως, χωρίς καθυστέρηση σε καλύτερη στιγμή. Κυρίως οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Πολιτικής Άμυνας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλιάς αντιμετωπίζουν τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Από τώρα και στο εξής, κανείς δεν θεωρείται αναντικατάστατος, η ατμόσφαιρα θέλει ο καθένας να ζεσταθεί προς την κατεύθυνση είτε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση είτε κάποιοι από αυτούς να μετακινηθούν σε άλλη κρατική θέση, η οποία θα θεωρείται ως «δεύτερη ευκαιρία να το αποδείξει» ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί. ” Οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού δήλωσαν στο protothema.gr την πρόθεσή του “να μην μετακινήσει όλα τα μέρη, αλλά να κάνει αλλαγές στη σκακιέρα της κυβέρνησης, οι οποίες δεν θα περάσουν απαρατήρητες”.

Στην καρδιά της αλλαγής βρίσκονται οι δύο αντιπρόεδροι, ο Αντώνης Γεωργία Οργιάδης και ο Κωστής Χατζιδάκις, καθώς η στάση απέναντί ​​τους θα δείξει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, τις πολιτικές και ιδεολογικές ιδιότητες που επιδιώκει να επιφέρει. Υπήρξε κάποια συζήτηση για τη μεταφορά τους όταν ο πρώτος μετακόμισε στο Υπουργείο Ενέργειας και το δεύτερο τον αντικατέστησε στο Υπουργείο Επιτάχυνσης.

Οι νέες πληροφορίες ήθελαν να παραμείνει στο αξίωμα ο κ. Γεωργία Οργιάδης, το χαρτοφυλάκιο ενέργειας να μεταφερθεί στον σημερινό Υπουργό Παιδείας Νίκα Κεραμέου. Συζητήθηκε ότι ο τελευταίος πρέπει να μεταφερθεί στον κ. Χατζηδάκη χωρίς επιβεβαίωση του σχετικού κουτσομπολιού, ίσως επειδή η επίσημη αντιπολίτευση ζήτησε την αντικατάσταση του σημερινού Υπουργού Παιδείας.

Μία από τις πιο πιθανές αλλαγές είναι η μεταφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσας στο Υπουργείο Εργασίας, όπου λέγεται ότι ο Janis Vroussis, ο οποίος ήταν ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά το 2012, θα αποχωρήσει. -2014

“Νέο αίμα”

Όσον αφορά το «νέο αίμα» με το οποίο ο πρωθυπουργός σκοπεύει να εμπλουτίσει την κυβέρνηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προέλθει κυρίως από το προσωπικό της κοινοβουλευτικής ομάδας AD, χωρίς να αποκλείεται η χρήση περιορισμένου αριθμού ικανών ανθρώπων σε άλλους πολιτικούς τομείς, ειδικά στο κέντρο της αριστεράς, που «δωρίζει» αίμα. το τρέχον γραφείο.

Μεταξύ των μπλε βουλευτών είναι ο Χρήστος Ταραντίλης και ο Θάσος Χαϊβασιλείου, ένας από τους οποίους θα μπορούσε να διοριστεί κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και ο κ. Πέκα είναι πιθανό να καλύψει την κενή θέση με τον σημερινό αναπληρωτή του, τον Αριστοτέλη Πελονή, ο οποίος έχει ένα «ελάττωμα» ότι δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος λέγεται ότι είναι ο πιο σημαντικός αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Τουρισμού, όπως και ο βουλευτής του ΝΔ Σπήλιος Λίβανος.

Τέλος, άλλες πηγές θέλουν το προσωπικό του Επιμελητηρίου Μαξίμου να επισημάνει ορισμένους άλλους βουλευτές που δεν είναι ευρέως γνωστοί αλλά που έχουν διακριθεί στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα ως εργατικοί, μεθοδικοί και αποτελεσματικοί.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source