Ο Αντιπρόεδρος του AK Party Nurettin Canikli αμφισβήτησε το ψέμα των 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο διεξήγαγαν από κοινού η CHP και η FETO

Ο Αντιπρόεδρος του AK Party και επικεφαλής Οικονομικών Υποθέσεων Nurettin Canikli απάντησε με γραφικά στο ψέμα των 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία διοικούσαν από κοινού η CHP και η FETO.

Ο Canikli είπε ότι όλα τα δολάρια που πωλούνται πωλούνται στην τιμή της αγοράς, “Όπως και με άλλες μεθόδους, δεν υπάρχει πώληση κάτω από την τιμή της αγοράς. Ως μέθοδος, αυτή η μέθοδος δεν το επιτρέπει ούτως ή άλλως.” είπε.

Ο πρόεδρος του AK Party Economic Affairs Nurettin Canikli ήταν ο προσκεκλημένος του Habertürk TV. Ο Canikli απάντησε στις ερωτήσεις του εκπροσώπου της Άγκυρας της εφημερίδας Sabah, Okan Müderrisoğlu και του δημοσιογράφου Yavuz Barlas.

Ο Canikli, που ρωτήθηκε εάν υπάρχουν προβλήματα στη διαχείριση της οικονομίας του AK Party πρόσφατα, δήλωσε ότι ο πρώτος στόχος στην οικονομία είναι η αύξηση των παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών και ο δεύτερος στόχος είναι να εξασφαλιστεί μια πιο δίκαιη διανομή αυτών των αγαθών και υπηρεσίες.

Από αυτή την προοπτική, όταν το έτος 2020 στο ξέσπασμα, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των πιο σοβαρών συνθηκών της περιόδου που έπληξαν ολόκληρη την οικονομία, αυξήθηκε κατά 1,8% της οικονομίας της Τουρκίας, αντιπροσωπεύοντας το Canikli, 2019 και είπε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε η υψηλή ανάπτυξη του 2018.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ βελτιώνεται

Ο πιο ισχυρός τρόπος με τον οποίο η Canikli που μεταφέρθηκαν αναφέρθηκε φέτος εισήγαγε ένα μέτρο επιτυχίας για την ανάπτυξη της Τουρκίας στην οικονομία, έχει επίσης δηλώσει ότι μια παρόμοια τάση είναι μια παρόμοια τάση ισχύει και για την κατανομή του εισοδήματος.

“Η κατανομή εισοδήματος στην Τουρκία βελτιώνεται. Ίσως θέλετε να μην είναι σε ταχύτητα, αλλά έχει μια σοβαρή βελτίωση. Έχετε μια εκδήλωση για τη βελτίωση της κατανομής του εισοδήματος.” Χρησιμοποιώντας την έκφρασή του, ο Canikli συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ως μετατροπή. Αναδιανομή του παραγόμενου εθνικού σταδίου εισοδήματος Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους για να μεταφέρουμε τη μείωση στις ομάδες χαμηλότερου εισοδήματος της κοινωνίας. Ένα 4,3 δολάρια για να επιτύχουμε το κατά κεφαλήν εισόδημα από την έκταση της κατανομής εισοδήματος. Ο πληθυσμός το 2002 το ημερολόγιο 4,3 κερδίζει κάτω από $ και πραγματοποιεί δαπάνες. ο δείκτης χρησιμοποιείται για τις χώρες που βρίσκονται στην κατώτερη ομάδα αυτών των κριτηρίων δυστυχώς αναπτυσσόμενη οικονομία. Η Τουρκία δυστυχώς ανά άτομο 4,3 κάτω από το ποσοστό των ατόμων που κερδίζουν δολάρια, 30 τοις εκατό του συνόλου της κοινωνίας, δυστυχώς, η Τουρκία θεωρείται σε αυτήν την κατηγορία επειδή είναι ένα απίστευτο ποσοστό ως u και παρακολουθείται. Το 2015 μειώθηκε σε 30, το οποίο είναι 2,15 τοις εκατό. Η ΤΠΔ έχει πλέον σταματήσει να παρακολουθεί αυτά τα δεδομένα. του μεγαλύτερου δείκτη της βελτίωσης της κατανομής εισοδήματος. Έτσι, η ανάπτυξη Αυτό είναι το μέτρο. Εκτός από αυτό, όλα είναι ταυτολογία. “

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΜΦΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ AK PARTY ΔΕΝ ΧΑΛΕΙ

Ερωτηθείς εάν οι επικρίσεις ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν γίνει αρκετά τα τελευταία χρόνια είναι δικαιολογημένες, ο Canikli δήλωσε ότι η ρητορική ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πραγματοποιήθηκαν δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Canikli τόνισε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις και ότι πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία. “Ο περνούμενος χρόνος φέρνει την ανάγκη για νέες μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των προσδοκιών της κοινωνίας το 2002 και των σημερινών προσδοκιών. Ήταν πολύ πιο μέτρια τότε. Επειδή το βιοτικό επίπεδο καθορίζει τις προσδοκίες των ανθρώπων για το μέλλον. Το ΑΚ είναι ρεφορμιστικό. Υπάρχει συνεχής μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, την υγεία και τη δικαιοσύνη. Όσοι εκφράζουν αυτόν τον ισχυρισμό θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα ποια διαρθρωτική μεταρρύθμιση απαιτείται ή όχι. “ μίλησε.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΔΟΚΙΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Canikli, “Η οικονομία της Τουρκίας από τον Αύγουστο του 2018 έως σήμερα υπόκειται σε συνεχείς δοκιμές με εσωτερικούς και εξωτερικούς λόγους. Ποιος είναι ο οδικός χάρτης και τα επιχειρήματα σχετικά με τη στρατηγική εξόδου από αυτήν την οικονομία αύριο;” Δήλωσε ότι η λέξη-κλειδί είναι ανάπτυξη.

Υπενθυμίζοντας ότι 11 εκατομμύρια σπίτια παρήχθησαν και πωλήθηκαν τα τελευταία 17 χρόνια, το 2 τοις εκατό αγοράστηκε από αλλοδαπούς, Canikli, “Οι πολίτες που ζούσαν σε αυτήν τη χώρα αγόρασαν και χρησιμοποίησαν 13 εκατομμύρια οχήματα. 397 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές πουλήθηκαν. Επί του παρόντος, τα νοικοκυριά έχουν 5.000 τόνους χρυσού. 3.500 τόνοι από αυτούς αγοράστηκαν από αυτούς τους ανθρώπους κατά την περίοδο του AK Party. μην μιλάς όνειρα. Έχει απλωθεί πάνω από 83 εκατομμύρια. Όλα αυτά είναι απτές αντανακλάσεις της ανάπτυξης. “ χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 36 Δισεκατομμυρίων Δολλάρων

Το 2020 δηλώνοντας ότι η Τουρκία 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 25 δισεκατομμύρια έως 36 δισεκατομμύρια δολάρια για να πραγματοποιήσει εισαγωγές χρυσού, “Πού πήγε αυτός ο χρυσός; Ένα μικρό μέρος του αγοράστηκε από τράπεζες, συγκεκριμένα ιδρύματα, και ένα σημαντικό μέρος του αγοράστηκε από τον πολίτη. Δηλαδή, αγοράστηκε από το νοικοκυριό. Αυτή η δημοκρατία αγοράστηκε από το χρυσό ή σε διαφορετικές μορφές και στα χέρια του πολίτη. 36 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται στα χέρια του νοικοκυριού. “ μίλησε.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ Μειώθηκε από 43 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Canikli είπε ότι το 2018 και το 2019, το εξωτερικό χρέος του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε κατά 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Canikli δήλωσε ότι οι ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν έξοδο 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019 και το 2020, “Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς μετρητών σε κάποιον άλλο ή στους καρχαρίες δανείων στο Λονδίνο. Αν αυτοί οι άνθρωποι πήραν 12 δισεκατομμύρια δολάρια, το ποσό που έφεραν είναι τουλάχιστον 18 δισεκατομμύρια δολάρια, 20 δισεκατομμύρια δολάρια. “ είπε.

Εξηγώντας ότι αυτή η διαφορά οφείλεται στη διαφορά συναλλαγματικής ισοτιμίας κατά την περίοδο που ήρθαν τα χρήματα και τα χρήματα εξέρχονταν, ο Canikli είπε, “Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει εξάτμιση, όλοι το αποδέχονται τώρα. Έκαναν ισχυρισμούς που δεν μπορούν να εξηγηθούν με λόγο και λογική, όπως «το μεταφέρατε από τις πίσω πόρτες, το μεταφέρατε στο εξωτερικό». Πρώτον, μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις, περιμένουμε συγνώμη από εκείνους που υπέβαλαν αυτούς τους ισχυρισμούς. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΖΗΤΕΙ

Ο Canikli δήλωσε ότι δεν το έλεγαν μόνο αυτό, αλλά όλοι έλεγαν για την οικονομία που ανήκει στην αντιπολίτευση, “Ο κ. Cutter ήταν σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, στο Halk TV, δεν θα υπάρξει καμία εξάτμιση με κανέναν τρόπο, η Κεντρική Τράπεζα είναι Είναι προφανές ότι το μόνο που πήγε, είπε, “Δεν μιλάω πολύ γι ‘αυτό.” Δηλαδή, δίνω αυτό το όνομα επειδή είναι δημόσιο επειδή δημοσιεύθηκε. Περιμένουμε μια συγνώμη από τόσες πολλές προσβολές και συκοφαντίες, από εκείνους που το έθεσαν μετά από τόσα πολλά ψέματα. ” μίλησε.

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ 3 ΜΕΘΟΔΟΥ

Ο Canikli είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα ρυθμίζει τις σχέσεις της με την αγορά συναλλάγματος με 3 τρόπους, ο πρώτος από τους οποίους είναι η άμεση αγορά ή πώληση, η δεύτερη μέθοδος είναι η αγορά ή η πώληση δημοπρασιών συναλλάγματος και η τρίτη μέθοδος είναι η αγορά ηθοποιός όπως ένας άμεσος αγοραστής αγοράς ή ένας πωλητής αγοράς μέσω εμπορικών τραπεζών. Είπε ότι δεν προσποιείται.

Ο Canikli δήλωσε ότι η τρίτη μέθοδος δεν είναι μια εξαιρετική μέθοδος και ότι όλες αυτές, συμπεριλαμβανομένων των ανεπτυγμένων κεντρικών τραπεζών, χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο εδώ και χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε εάν το σύστημα είναι κατάλληλο για κάποιον να πουλήσει ξένο νόμισμα σε ειδική χαμηλή τιμή, ο Canikli είπε, “Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.” Εξόφλησε.

Ζωηρός, «Οι άνθρωποι, εκείνοι που αγοράζουν δολάρια, θέλουν να αγοράσουν ή να πουλήσουν, το κάνουν μέσω τραπεζών. Δηλαδή, δεν υπάρχουν μόνο τράπεζες που απαιτούν δολάρια από τράπεζες ή πουλάνε δολάρια σε τράπεζες. Με άλλα λόγια, εκείνοι που είναι playmaker, ότι είναι, η εξουσία να εισέλθει σε αυτήν την αγορά, να αγοράσει και να πουλήσει δολάρια, να αγοράσει και να πουλήσει δολάρια. αυτά είναι ορατά. “ είπε.

Επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό του μοντέλου και ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές, ο Canikli είπε, “Αρχικά, ο κ. Kılıçdaroğlu και άλλοι φίλοι της αντιπολίτευσης απαιτούν μια εξήγηση της ταυτότητας των αγοραστών ξένου νομίσματος από τις τράπεζες, πόσο ξένο νόμισμα που αγοράζουν, αυτά τα δύο είναι κάτι διαφορετικό. Όταν εξετάζετε προσεκτικά τον ισολογισμό της τράπεζας, μπορείτε να το ακολουθήσετε, το βλέπετε ως παγκόσμιο σχήμα. Μπορείτε να δείτε πόσα ξένα νομίσματα έδωσε η Κεντρική Τράπεζα στην αγορά αυτό το σκοπό το 2019 και το 2020 από την αλλαγή των αποθεματικών, δηλαδή μέσω της δημόσιας τράπεζας, ή πιο συγκεκριμένα μέσω της εμπορικής τράπεζας. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι διαβαθμισμένες πληροφορίες, δημοσιεύονται καθημερινά. ” έκανε την αξιολόγησή του.

“ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΤΩ Η ΑΓΟΡΑ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ”

Ο Canikli είπε ότι όλα τα δολάρια που πωλήθηκαν πωλήθηκαν στην τιμή της αγοράς. “Όπως και με άλλες μεθόδους, δεν υπάρχει πώληση κάτω από την τιμή αγοράς. Ως μέθοδος, αυτή η μέθοδος δεν το επιτρέπει ούτως ή άλλως.” είπε.

Ο Canikli δήλωσε ότι η ανταποκρίτρια τράπεζα που πουλά ξένο νόμισμα στο όνομα του Υπουργείου Οικονομικών δεν γνωρίζει την ταυτότητα του ατόμου που θέλει να αγοράσει ξένο νόμισμα και μπορεί να δει μόνο τις πληροφορίες για το ποσό και το ποσό, “Επομένως, σε μια τέτοια αγορά, δεν υπάρχει απολύτως ζήτημα προνομιακής πώλησης συναλλάγματος σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή ίδρυμα. Το σύστημα δεν το επιτρέπει αυτό ούτως ή άλλως, δεν μπορεί να δει, δεν γνωρίζει ποιος είναι αντίθετος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της μεθόδου. ” μίλησε.

Τονίζοντας ότι αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για αντικειμενικές συναλλαγές στις αγορές, δήλωσε ο Canikli. “Ο αγοραστής και ο πωλητής δεν πρέπει να βλέπουν ο ένας τον άλλον έως ότου πραγματοποιηθεί η συναλλαγή. Επομένως, προτιμήθηκε αυτό το μοντέλο, προτιμήθηκε αυτή η μέθοδος. Επομένως, λέω στον κ. Kılıçdaroğlu, στην πραγματικότητα, όλα αυτά, ειδικά εκείνοι που το έκαναν κατηγορία, επειδή χρησιμοποιούμε αυτό το μοντέλο και ακόμη και ένα δολάριο κάτω από την τιμή της αγοράς. Θα πρέπει να μας ευχαριστήσει που δεν πουλήσαμε. “ βρήκε την αξιολόγηση.

Αφού υπενθύμισε τις επικρίσεις ότι ένα τόσο μεγάλο ποσό δολαρίων που ανταλλάσσεται από την Κεντρική Τράπεζα προκαλεί κακό και όχι όφελος για τη διαχείριση της οικονομίας, ο Canikli είπε, “Η αγορά το καθορίζει. Τα αιτήματα της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας πρέπει να ικανοποιηθούν το κράτος. ” είπε.

Source