Ο Αντιπρόεδρος Oktay έδωσε τα καλά νέα ότι ένα άλλο εμβόλιο θα ξεκινήσει τη φάση 1

Ο Αντιπρόεδρος Oktay είπε, “Έχουμε λάβει την είδηση ​​ότι ο καθηγητής μας καθηγητής Dr. Osman Erganiş από το Πανεπιστήμιο Selcuk ολοκλήρωσε την κλινική φάση και θα ξεκινήσει τη φάση-1 φάση.” είπε.

Εγγραφείτε

Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay έκανε αξιολογήσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη στη ζωντανή μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής Çamlık στο Yozgat.

Σημειώνοντας ότι επί του παρόντος υπάρχουν 18 εγχώριες μελέτες εμβολίων κατά του Kovid-19 και 7 από αυτές είναι πολλά υποσχόμενες, ο Oktay ανέφερε ότι 4 από τα 7 εμβόλια βρίσκονται στο στάδιο της κλινικής εφαρμογής.

Oktay, Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Kayseri Erciyes. Δρ. Δήλωσε ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τον Aykut Özdarendeli θα μετακινηθεί στο τελικό κλινικό στάδιο, φάση-3, πολύ σύντομα.

Τονίζοντας ότι έχει σημειωθεί σοβαρή πρόοδος στις μελέτες εμβολίων και ότι παρακολουθούν στενά τις μελέτες που έχουν φτάσει στο κλινικό στάδιο, ο Oktay είπε:

“Έχουμε καλά νέα σήμερα. Έχουμε λάβει την είδηση ​​ότι ο υποψήφιος εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή μας καθηγητή Dr. Osman Erganiş από το Πανεπιστήμιο Selcuk ολοκλήρωσε την προ-κλινική φάση και θα ξεκινήσει τη φάση-1.

«Ξέρουμε πολύ καλά πού να πάμε γιατί έχουμε περπατήσει πολλούς δρόμους».
Αξιολογώντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σχετικά με τα μαθήματα Κορανίου, ο Οκτάι είπε ότι η ανακοίνωση μιας τέτοιας απόφασης κατά τις πρώτες ημέρες του Ραμαζανιού δεν ήταν καλή πίστη.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει διακοπή και ότι τα μαθήματα θα συνεχιστούν ως αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, τον Πρωθυπουργό Ersan Saner και τους αρμόδιους υπουργούς, ο Οκτάι είπε ότι απαιτείται νομικός κανονισμός για την εγγύηση αυτής της κατάστασης.

Ο Οκτάι συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Όταν αυτό εξηγείται με έμφαση στον κοσμικό, φυσικά, έχουμε στο παρελθόν πολύ σοβαρά προβλήματα, και αυτό λύθηκε υπό την ηγεσία του Προέδρου μας. Υποφέραμε από τον μετασχηματισμό του κοσμισμού, ο οποίος θα έπρεπε να εφαρμοστεί ως εγγυητής τις πεποιθήσεις του έθνους, σε ένα εργαλείο που θα χτυπήσει μια αλυσίδα στην αντίθετη συνείδηση. Αυτό το έθνος έχει διωχθεί πολύ σε αυτήν τη χώρα.

Απλώς θυμηθείτε 28 Φεβρουαρίου, υπήρξαν πολλά προβλήματα. Θυμηθείτε τις διαδικασίες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960. Δηλώσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν τα ίδια πράγματα στην Κύπρο. Μιλάμε για μια ένωση στην οποία είναι μέλη των εκπαιδευτικών. Τα χέρια και το στόμα της Τουρκίας για να οριστεί ως αιματηρός κατακτητής δεν μπορούν να αφεθούν στο έλεος μιας ένωσης που φτάνει μέχρι τις θρησκευτικές, εθνικές και πολιτιστικές αξίες. Δεδομένου ότι έχουμε διανύσει αυτούς τους δρόμους πολλές φορές, γνωρίζουμε καλά πού να πάμε. Επομένως, είπαμε ξεκάθαρα ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδο και κανείς δεν πρέπει να εισέλθει σε αυτόν τον αδιέξοδο. Δεν το επιτρέπουμε αυτό. “

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ΤΔΒΚ, ο Οκτάι είπε: «Υπάρχει μια διάσταση όπου μπορούμε να συζητήσουμε μια λύση σε αυτήν την πλατφόρμα βάσει μιας δομής όπου η Ομοσπονδία και οι ομόλογοι της δεν θα είναι πλέον λύση, δύο ίσες κοινωνίες και δύο ισότιμα ​​κυρίαρχα κράτη. ” μίλησε.

.Source