Ο Αντιπρόεδρος Oktay θα πάει στην ΤΔΒΚ

Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay θα μεταβεί στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στις 10-11 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από προεδρικές πηγές, ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay θα μετακομίσει αύριο στην ΤΔΒΚ για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ και να πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο Οκτάι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Τατάρ, τον Πρόεδρο της Συνέλευσης της ΤΔΒΚ dernder Sennaroğlu και τον Πρωθυπουργό Ersan Saner.

Η διήμερη επίσκεψη εργασίας, οι διαπραγματεύσεις για το πρωτόκολλο χρηματοοικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ θα πραγματοποιηθούν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της Υπηρεσίας Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Προεδρίας και του Πρωθυπουργού της ΤΔΒΚ για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το πρωτόκολλο εφαρμογής για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε αυτοκινητόδρομους μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοκινητόδρομων και του Υπουργείου TRNC Δημοσίων Έργων και Μεταφορών. Οι συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Δήμων της Τουρκίας και των Τούρκων ομολόγων τους στο Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης υπογράφονται με το χέρι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Fair Karaismailoğlu Oktay, Προϊστάμενος του Γραφείου Ψηφιακών Μετασχηματισμών του Προέδρου Προεδρικών Επικοινωνιών Fahrettin Altun Ali Taha και Πρόεδρος του Συλλόγου Δήμων της Τουρκίας θα συνοδεύονται από την Fatma Sahin.

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source