Ο Αντιπρόεδρος Oktay συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της ΤΔΒΚ Sennaroğlu

Ο αντιπρόεδρος Fuat Oktay πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη τύπου μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Ersin Tatar στην ΤΔΒΚ, όπου ήρθε για να πραγματοποιήσει επίσημες συνομιλίες. Ο Οκτάι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Önder Sennaroğlu μετά τη συνέντευξη τύπου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Τιμής, ο Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών της ΤΔΒΚ Ünal Üstel, Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης Armağan Candan, βουλευτές του Προεδρικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου Erek ÇaÇatay, Oğuzhan Hasipoğlu και Aytaç Çaluda, Διευθυντής Επικοινωνιών της Προεδρίας Fahrettin Altun, Υπουργός Μεταφορές και υποδομές Adil Karaismaiyeiloğlu, Αναπληρωτής Υπουργός Şakir Ercan Gül, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Serdar Çam, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Παιδείας Mustafa Safran, Επικεφαλής του Γραφείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Προεδρίας Ali Taha Koç, Πρέσβης της Λευκωσίας Ali Murat Başçeri, Αντιπρόεδρος του Κόμματος AK . Ο Cigdem Karaaslan, Πρόεδρος του Συλλόγου Δήμων της Τουρκίας, η Fatma Sahin, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Βοηθός Συντονιστής Halil Afşarat ήταν έτοιμοι για την Κύπρο.

“Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ”
Οκτάη, έργα υποδομής και δραστηριότητες ψηφιακής μετατροπής σε μια συνάντηση στην Τουρκία όπως είναι στην ΤΔΒΚ, είπε ότι ήθελαν να μεταφέρουν στους πολίτες. Ο Αντιπρόεδρος Oktay σημείωσε ότι με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, φαίνεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες και ο ιδιωτικός τομέας έχουν κρίσιμη σημασία, ειδικά κατά την περίοδο της επιδημίας. Ο Οκτάι δήλωσε ότι θέλει να μοιραστεί αυτήν την εμπειρία με την ΤΔΒΚ σύμφωνα με το αίτημα της κυβέρνησης.
Λόγω της προεδρίας της Συνέλευσης, ο εκλεγμένος Σενναρόγλου συγχαίρει και εύχεται για άλλη μια φορά τον Οκτάι, τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Μουσταφά Şεντόπ και έδωσε χαιρετισμούς στο έθνος. Ο Οκτάι είπε: «Πάντα εκφράζουμε. Όταν είμαστε σε ενότητα, αλληλεγγύη και αλληλεγγύη, δεν υπάρχει κανείς να σταθεί μπροστά μας. Ο Πρόεδρος μας εξέφρασε επίσης την πρωινή ομιλία τους, “Crazy Turks”. Επομένως, η ενότητα και η αλληλεγγύη της δομής στην οποία οι βούληση των συνελεύσεών μας και η βούληση του έθνους είναι μαζί θα κάνουν το έργο των Τρελών Τούρκων ακόμα πιο εύκολο.

“ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ”
“Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, ειδικά στον διαρθρωτικό μετασχηματισμό είναι πολύ σημαντικό”, ο Oktay χρησιμοποιεί τη φράση, “Είναι εδώ αντί του δομικού μετασχηματισμού. Είμαστε εδώ ξανά για να εκφράσουμε και πάλι τις προσδοκίες μας από εσάς. Οι προσδοκίες μας σχετικά με αυτό ο διαρθρωτικός μετασχηματισμός δεν είναι ποτέ προσδοκία εκ μέρους της Τουρκίας. Ο διαρθρωτικός μετασχηματισμός που γίνεται ή πρόκειται να έχει αντίκτυπο στην Τουρκία, δεν θα συμβάλει ή δεν θα χάσει. Αλλά οι πολίτες της TRNC, ο επιχειρηματικός κόσμος, συμβάλλουν στους υπαλλήλους. Εάν όχι η απώλεια γίνεται μεγάλη «Εφαρμογή στο βλέπουμε», είπε.
Αντιπρόεδρος Oktay, “ελπίζει ότι οι συνομιλίες της Κύπρου στη Συνέλευση θα δείξουν ότι ο κ. Πρόεδρος Τατάρ της Τουρκίας και η ΤΔΒΚ να δείξουν αλληλεγγύη, ενότητα και αλληλεγγύη θα το κάνουν πολύ πιο ισχυρό. Υπό αυτήν την έννοια, θα χαρούμε αν η φωνή της Συνέλευσης είναι ισχυρότερη, πιο δυναμική και καθαρή.

“ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Sennaroğlu εξέφρασε την ευχαρίστησή του να φιλοξενήσει τον Αντιπρόεδρο Oktay και την αντιπροσωπεία του. Ο Sennaroğlu σχεδίασε ένα έργο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με τη Βόρεια Κύπρο, είπε ότι πιστεύει ότι καταγράφει την ψηφιακή εποχή, “Η χρηματοδοτική συνεισφορά της χρηματοοικονομικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου της Μητέρας Γης Τουρκίας της Βόρειας Κύπρου είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά τη στάση στα δικά της πόδια”, είπε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ειδικά ο Sennaroğlu εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχεται από την πανδημική περίοδο, την Τουρκία, αυτή η μελέτη ακριβώς με την πλατφόρμα οικονομικών οργανισμών κατά την επίσκεψή του τόνισε τη σημασία της συνάντησης, επεσήμανε ότι οι πολύ δύσκολες συνθήκες που χρειάζονται υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα λειτουργεί.

Source