Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν παγκοσμίως εξαιτίας κοροναϊού έφτασε τα 2 εκατομμύρια.

πανό99

Ο αριθμός των υποθέσεων ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια 789 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 237 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 506 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 105 χιλιάδες στη Ρωσία.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομεία λόγω της επιδημίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αύξηση των $ 600 μετρητών που περιλαμβάνονται στο πακέτο οικονομικής στήριξης για την επιδημία σε 2.000 $.

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι 6 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο στη χώρα είδαν τον τύπο του Coronavirus να εξαπλώνεται πιο γρήγορα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα την ταχύτερη εξάπλωση τύπου κοραναϊού, οι σκηνές έξω από τα νοσοκομεία έχουν εμφανιστεί καθώς οι περιπτώσεις αυξήθηκαν.

Σημειώθηκε ότι τα νοσοκομεία με οικονομικά προβλήματα λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας στη Γερμανία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους.

Έχει αναφερθεί ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που απαλλάσσουν τη χρήση εμβολίων από την επιδημία, ωστόσο, θα καταγράψουν εκείνες που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η ΕΕ αποφάσισε να λάβει άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν οι BioNTech και Pfizer.

Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα επιδημικά μέτρα. Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώθηκε ότι η κυβέρνηση θα έχει την εξουσία να κλείσει τα εμπορικά κέντρα και τις δημόσιες συγκοινωνίες από τις 10 Ιανουαρίου 2021 και να τιμωρήσει όσους δεν ακολουθούν τους κανόνες.

Στην Αργεντινή, το εμβόλιο “Sputnik V” που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, το οποίο μεταφέρθηκε στη χώρα την περασμένη εβδομάδα και επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί, έγινε για πρώτη φορά σε επαγγελματίες υγείας.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερη επιδημία από την εμφάνιση του Coronavirus στο μέλλον.

πανό134

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την αγορά συνολικών 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου από φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και AstraZeneca.

Μια μελέτη από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αποκάλυψε ότι όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊκός στην πόλη Wuhan, μισό εκατομμύριο άνθρωποι ενδέχεται να έχουν μολυνθεί.

Στη Μπανγκόκ, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αποφασίστηκε να κλείσουν προσωρινά μέρη όπως νυχτερινά κέντρα, καζίνο και αίθουσες μασάζ έως τις 4 Ιανουαρίου, ως μέρος των επιδημικών μέτρων που ελήφθησαν πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι Φιλιππίνες έχουν απαγορεύσει τα ταξίδια από χώρες όπου παρατηρείται το ταχύτερα μεταδιδόμενο στέλεχος του Coronavirus.

Ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο των μέτρων στο Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, θα δοθεί οικονομική υποστήριξη σε νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με κοροναϊό έως τις 3 Ιανουαρίου και σε φαρμακεία που επεκτείνουν το ωράριο εργασίας τους.

Το Ιράν δοκίμασε το τοπικό εμβόλιο “COVIRAN Abundance” σε ανθρώπους για πρώτη φορά στη φάση της κλινικής δοκιμής.

Αντιμετωπίστηκε ένας πιο μεταδοτικός τύπος κοραναϊού, που παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στην πολιτεία Σιντάν του Πακιστάν και άρχισε να εξαπλώνεται σε διάφορες χώρες.

Το Κουβέιτ αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τα κλειστά του σύνορα στο πλαίσιο της καταπολέμησης της μετάλλαξης του ιού, ο οποίος αναφέρεται ότι εξαπλώνεται ταχύτερα. Αναφέρθηκε ότι οι αεροπορικές πτήσεις θα ξεκινήσουν ξανά την Παρασκευή και τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά μεταξύ 09.00 και 15.00 το Σάββατο.

Στα τεστ κοροναϊού που διεξήχθησαν στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι τα αποτελέσματα 18 ατόμων ήταν θετικά.

Το τουρνουά τένις Indian Wells του 2021 αναβλήθηκε λόγω της επιδημίας.

Ο διάσημος μεξικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Armando Manzanero πέθανε λόγω της επιδημίας.

Source