Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν παγκοσμίως εξαιτίας κοροναϊού έφτασε τα 2 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των υποθέσεων ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια 789 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 237 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 506 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 105 χιλιάδες στη Ρωσία.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομεία λόγω της επιδημίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αύξηση των $ 600 μετρητών που περιλαμβάνονται στο πακέτο οικονομικής στήριξης για την επιδημία σε 2.000 $.

Υπουργείο Υγείας της Ινδίας, σε 6 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο Κορωνοϊός ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε ο ταχύτερος τύπος εξάπλωσης.

Στην Αγγλία ΚορωνοϊόςΜε την αύξηση των περιπτώσεων λόγω της επίδρασης ενός τύπου φήμης πιο γρήγορα, οι σκηνές έξω από τα νοσοκομεία ήρθαν στο προσκήνιο.

Σημειώθηκε ότι τα νοσοκομεία με οικονομικά προβλήματα λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας στη Γερμανία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους.

Έχει αναφερθεί ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που απαλλάσσουν τη χρήση εμβολίων από την επιδημία, ωστόσο, θα καταγράψουν εκείνες που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η ΕΕ αποφάσισε να λάβει άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν οι BioNTech και Pfizer.

Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα επιδημικά μέτρα. Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώθηκε ότι η κυβέρνηση θα έχει την εξουσία να κλείσει τα εμπορικά κέντρα και τις δημόσιες συγκοινωνίες από τις 10 Ιανουαρίου 2021 και να τιμωρήσει όσους δεν ακολουθούν τους κανόνες.

Στην Αργεντινή, το εμβόλιο “Sputnik V” που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, το οποίο μεταφέρθηκε στη χώρα την περασμένη εβδομάδα και επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί, έγινε για πρώτη φορά σε επαγγελματίες υγείας.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το μέλλον του κόσμου Κορωνοϊός προειδοποίησε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μια επιδημία ακόμη μεγαλύτερη από την επιδημία.

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την αγορά συνολικών 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου από φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και AstraZeneca.

Μια μελέτη από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Κορωνοϊόςαποκάλυψε ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί όταν η φήμη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan.

Στη Μπανγκόκ, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αποφασίστηκε να κλείσουν προσωρινά μέρη όπως νυχτερινά κέντρα, καζίνο και αίθουσες μασάζ έως τις 4 Ιανουαρίου, ως μέρος των επιδημικών μέτρων που ελήφθησαν πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Φιλιππίνες, Κορωνοϊόςαπαγόρευσε το ταξίδι από χώρες όπου παρατηρήθηκε το πιο γρήγορα μεταδιδόμενο στέλεχος

Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των μέτρων στο Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας Κορωνοϊός Ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί οικονομική υποστήριξη σε νοσοκομεία που δέχονται τους ασθενείς τους και σε φαρμακεία που παρατείνουν το ωράριο εργασίας τους.

Το Ιράν δοκίμασε το τοπικό εμβόλιο “COVIRAN Abundance” σε ανθρώπους για πρώτη φορά στη φάση της κλινικής δοκιμής.

Σιντάν, Πακιστάν, εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και άρχισε να εξαπλώνεται σε διαφορετικές χώρες Κορωνοϊόςαντιμετωπίστηκε πιο μολυσματικός τύπος φήμης.

Το Κουβέιτ αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τα κλειστά του σύνορα στο πλαίσιο της καταπολέμησης της μετάλλαξης του ιού, ο οποίος αναφέρεται ότι εξαπλώνεται ταχύτερα. Αναφέρθηκε ότι οι αεροπορικές πτήσεις θα ξεκινήσουν ξανά την Παρασκευή και τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά μεταξύ 09.00 και 15.00 το Σάββατο.

Πραγματοποιήθηκε στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη εβδομάδα Κορωνοϊός Ανακοινώθηκε ότι 18 άτομα είχαν θετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους.

Το τουρνουά τένις Indian Wells του 2021 αναβλήθηκε λόγω της επιδημίας.

Ο διάσημος μεξικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Armando Manzanero πέθανε λόγω της επιδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΣΥΝΟΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ 22 ΧΙΛΙΑ

Συνολικά 22 χιλιάδες θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο.

21 χιλιάδες 315 εντοπίστηκαν στη Νότια Κύπρο Κορωνοϊός υπόθεση. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι 117 …

Ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 1532 στην ΤΔΒΚ, ο αριθμός των θανάτων ήταν 6.

.Source