Ο αριθμός των ατόμων που αναρρώνουν από κοροναϊό έχει ξεπεράσει τα 79 εκατομμύρια παγκοσμίως

Ο αριθμός των περιπτώσεων υπερέβη τα 27 εκατομμύρια 701 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 847 χιλιάδες στην Ινδία, 9 εκατομμύρια 550 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 998 χιλιάδες στη Ρωσία.

Έχει αναφερθεί ότι το εμβόλιο που παράγεται από την Pfizer-BioNTech μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά των στελεχών του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και τη Νότια Αφρική.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι η απόφαση σχετικά με την επείγουσα χρήση του εμβολίου Oxford-AstraZeneca θα ληφθεί εντός λίγων ημερών.

Peter Ben Embarek, Ειδικός για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Ασθένεια των Ζώων του ΠΟΥ, ΚορωνοϊόςΔιαπίστωσε ότι η φήμη μεταδόθηκε κατά πάσα πιθανότητα στους ανθρώπους από ενδιάμεσα είδη.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι Βρετανοί πολίτες που προέρχονται από χώρες με απαγόρευση ταξιδιού και άτομα με άδεια διαμονής στη χώρα θα πληρώσουν 1750 λίβρες για την υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών που θα εφαρμοστεί σε ξενοδοχεία, καθώς και σε όσους κρύβουν την είσοδό τους από το ταξίδι – οι απαγορευμένες χώρες θα καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Αναφέρθηκε ότι η Βρετανία και η Γερμανία συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία προκειμένου να διανείμει το εμβόλιο δίκαια σε όλο τον κόσμο.

Οι υπάλληλοι του τομέα των εστιατορίων, που υπέστη μεγάλη απώλεια στην Ισπανία, για άλλη μια φορά βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση.

Οι εξαγωγές της Γερμανίας το 2020 μειώθηκαν σε 1 τρισεκατομμύριο 204,7 δισεκατομμύρια δολάρια με απώλεια 9,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος λόγω της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την επιδημία.

Προς τον Γάλλο Υπουργό Υγείας Olivier Veran μπροστά από τις κάμερες Κορωνοϊός έγινε εμβόλιο.

Έχει υπογραφεί τουριστική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η οποία επιτρέπει στους εμβολιασμένους ανθρώπους να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Κορωνοϊόςείδη φήμης που παρατηρούνται στην Αγγλία

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αναφέρθηκε ότι ο τύπος του Kovid-19 που παρατηρήθηκε στην Αγγλία βρέθηκε στον αλλοδαπό που κατοικούσε στη χώρα τον Δεκέμβριο.

Η Υπεύθυνη Υπηρεσιών Υγείας της Ουγγαρίας Cecilia Müller ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο Sputnik V, που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, έχει χρησιμοποιηθεί.

Το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο το Ιράν αγόρασε από τη Ρωσία και έφτασε στην Τεχεράνη στις 4 Φεβρουαρίου, άρχισε να χορηγείται σε επαγγελματίες υγείας σε 635 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας της Νιγηρίας Osagie Ehanire ανακοίνωσε ότι 42 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις εμβολίου θα παραδοθούν στη χώρα μέσω της Αφρικανικής Ένωσης και της Αφρικανικής Ομάδας Συλλογής Εμβολίων (AVATT)

Eugenio Ussene Mussa, αρχηγός προσωπικού της Μοζαμβίκης, Κορωνοϊός σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε λόγω

Στην Αιθιοπία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα λάβει 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε 2 μήνες.

Στην Ιαπωνία, έχει αναφερθεί ότι το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Σούγκα Γιοσιχάιντ θα χρησιμοποιήσει 1,14 τρισεκατομμύρια γιεν (10,87 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του αποθεματικού για το οικονομικό έτος ως μέρος της καταπολέμησης της επιδημίας.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε συνεργασία με χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για τη διανομή εμβολίων.

Ενώ ανακοινώθηκε ότι η απαίτηση καραντίνας 10 ημερών δεν θα ισχύει πλέον κατά την επιστροφή των υπουργών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό στη Μαλαισία, ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται σε εστιατόρια και καφετέριες να σερβίρουν φαγητό στο εσωτερικό, με το πολύ 2 άτομα να κάθονται σε κάθε ένα τραπέζι, από αύριο, στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα της μουσουλμανικής κοινωνίας των πολιτών της Βρετανίας στο Βρετανικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο (MCB), Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), Σρι Λάνκα Κορωνοϊός Κάλεσε να σταματήσει η πρακτική της καύσης πτώματος μουσουλμάνων που πέθαναν εξαιτίας αυτών.

Η Lucile Randon, μια γαλλική μοναχή 116 ετών, που κατέχει τον τίτλο της «παλαιότερης Ευρώπης», ανέκτησε την υγεία της νικώντας την Kovid-19.

.Source