Ο αριθμός των ατόμων που αναρρώνουν από κοροναϊό έχει ξεπεράσει τα 108 εκατομμύρια παγκοσμίως

Ο αριθμός των περιπτώσεων ανήλθε σε 31 εκατομμύρια 734 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 13 εκατομμύρια 286 χιλιάδες στη Βραζιλία, 13 εκατομμύρια 191 χιλιάδες στην Ινδία και 4 εκατομμύρια 939 χιλιάδες στη Γαλλία.

Ενώ 4.249 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στη Βραζιλία, ο αριθμός αυτός καταγράφηκε ως ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από την αρχή της επιδημίας.

Στη Βραζιλία, το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διερεύνησης για τις αντι-επιδημικές πολιτικές της διοίκησης του Προέδρου Jair Bolsonaro.

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) ανακοίνωσε ότι με το πρόγραμμα εμβολιασμού που ξεκίνησε στη χώρα στις 8 Δεκεμβρίου, εκτιμήθηκε ότι προλήφθηκαν 10 χιλιάδες 400 θάνατοι άνω των 60 ετών.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων διερευνά εάν το εμβόλιο Johnson και Johnson προκαλεί πήξη

Ο ρυθμιστής φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), άρχισε να ερευνά εάν το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson and Johnson προκαλεί αγγειακή απόφραξη ως αποτέλεσμα της πήξης του αίματος.

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επεσήμανε ότι οι χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει μόνο μερίδιο 0,2% από τα εμβόλια και δήλωσαν ότι υπάρχει μια συγκλονιστική ανισορροπία στην παγκόσμια διανομή εμβολίων.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ασθενών σε εντατική θεραπεία αυξήθηκε πολύ γρήγορα λόγω της επιδημίας.

Σε ορισμένα τζαμιά που συνδέονται με την Τουρκική-Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (DITIB) στη Γερμανία, έχουν δοθεί δωρεάν τεστ Kovid-19 στην κοινότητα ορισμένες ημέρες.

Αναφέρθηκε ότι ο πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ, ο οποίος παραβίασε τον περιορισμό της επιδημίας στη γιορτή των γενεθλίων του στη Νορβηγία, επιβλήθηκε πρόστιμο σε 20 χιλιάδες νορβηγικές κορώνες (περίπου 2.000 χιλιάδες δολάρια).

Οι Κάτω Χώρες ανακοίνωσαν ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca διακόπτουν τη χρήση του εμβολίου για άτομα κάτω των 60 ετών.

Μετά την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων στο κανάλι του Σεράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (KS), ανακοινώθηκε ότι μόνο τα εστιατόρια και οι καφετέριες που σερβίρουν σε πακέτο μπορούν να σερβιριστούν στους κήπους τους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ανοιχτά σε τρεις πλευρές.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σούγκα Γιοσιχάιντ δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της αύξησης του αριθμού των περιπτώσεων, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν μέτρα «ημι-έκτακτης ανάγκης (ΟΗΑΛ)» στην πρωτεύουσα της πρωτεύουσας.

Ιάπωνες ερευνητές, ΚορωνοϊόςΚαθόρισε ότι η παραλλαγή της φήμης που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 1,32 φορές πιο μεταδοτική από τον ιό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά.

Η Βενεζουέλα ζήτησε την απελευθέρωση κατεψυγμένων αποθεμάτων χρυσού και λογαριασμών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ για την αγορά εμβολίων ως μέρος της καταπολέμησης της επιδημίας.

Η κυβέρνηση του Μαρόκου ανακοίνωσε ότι οι αποφάσεις περιορισμού που ελήφθησαν στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας παρατάθηκαν για ένα μήνα.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ MESCID-I HARAM ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΡΑΜΑΝΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι, εντός του πεδίου εφαρμογής των επιδημικών μέτρων, θα επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται με την αίτηση «επιτρεπόμενης εισόδου» στο Masjid al-Haram, όπου θα ληφθεί ορισμένος αριθμός επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Η επιστήμη του Καζακστάν που αναπτύχθηκε από τους ανθρώπους και το εμβόλιο qazvac (qazkovid-in) που ονομάζεται, αναφέρθηκε ότι γεμίστηκε σε φιάλες στο εργοστάσιο της Τουρκίας.

Στη δήλωση της UEFA, σημειώθηκε ότι οι αγώνες θα παιχτούν με θεατές σε 8 από τις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2020 (EURO 2020).

.Source