Ο αριθμός των ατόμων που μεταδόθηκαν στο Kovid-19 στον κόσμο ξεπέρασε τα 84 εκατομμύρια

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κοροναϊού (Kovid-19) σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε τα 84 εκατομμύρια 115 χιλιάδες, ο αριθμός εκείνων που πέθαναν στην επιδημία ξεπέρασε τα 1 εκατομμύριο 830 χιλιάδες και ο αριθμός εκείνων που ανέκαμψαν ξεπέρασε τα 59 εκατομμύρια 538 χιλιάδες.

Ο αριθμός των υποθέσεων ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια 462 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 293 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 675 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 186 χιλιάδες στη Ρωσία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου Kovid-19 που παράγεται από την εταιρεία Pfizer-BioNTech.

Η ισραηλινή διοίκηση ανακοίνωσε ότι πάνω από το 10% του πληθυσμού στη χώρα όπου ζουν σχεδόν 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech.

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ότι από την Κυριακή, άτομα που προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρατηρήθηκε το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, επιβλήθηκαν απαγόρευση εισόδου.

Στα αεροδρόμια Shenyang και Dalian στην επαρχία Liaoning της Κίνας, οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να κάνουν δοκιμές Kovid-19 τις τελευταίες 72 ώρες μετά την αύξηση στην περιοχή.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου ανέφερε ότι θα παράσχει στο Πακιστάν 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου Kovid-19 για επείγουσα χρήση.

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα για άτομα που έχουν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική, όπου η μεταλλαγμένη νέα έκδοση του Kovid-19 συναντήθηκε τις τελευταίες 14 ημέρες από τη Δευτέρα.

Στην Μπανγκόκ, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, ανακοινώθηκε ότι η εκπαίδευση σταμάτησε σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την πόλη στις 4-7 Ιανουαρίου, μετά την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων.

Η Sima Sadat Lari, εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι τα περιστατικά και τα ποσοστά θανάτου στην επαρχία Mazenderan στο βόρειο τμήμα της χώρας βρίσκονται σε ανησυχητικά επίπεδα.

.Source