Ο αριθμός των ημερήσιων περιπτώσεων ξεπέρασε τις 234 χιλιάδες στην επιδημία κοραναϊού στην Ινδία

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Υγείας της Ινδίας, 1341 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του Kovid-19, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 175 χιλιάδες 649.

Με 234 χιλιάδες 692 νέες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε 14 εκατομμύρια 526 χιλιάδες 609. Αυτό καταγράφηκε ως “η υψηλότερη ημερήσια αύξηση των περιπτώσεων στη χώρα από την πρώτη υπόθεση Kovid-19 στις 30 Ιανουαρίου 2020”.

Μαχαράστρα όπου 63 χιλιάδες 729 περιπτώσεις εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, το Ουτάρ Πραντές με 27 χιλιάδες 426 περιπτώσεις και το Δελχί με 19 χιλιάδες 486 περιπτώσεις ήταν οι περιοχές και τα κράτη όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες περιπτώσεις.

Στη χώρα όπου ο αριθμός των ατόμων που αναρρώθηκαν μετά τη μόλυνση έφτασε τα 12 εκατομμύρια 671 χιλιάδες 220, συνεχίζεται η θεραπεία 1 εκατομμυρίου 679 χιλιάδων 716 ατόμων.

ΧΩΡΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στην Ινδία, όπου καταγράφηκαν οι πρώτες περιπτώσεις Kovid-19 στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο αριθμός των ημερήσιων περιπτώσεων αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου σε 97 χιλιάδες 859 στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και μετά από αυτήν την ημερομηνία, εισήλθε σε πτωτική πορεία. Ο ημερήσιος αριθμός περιπτώσεων μειώθηκε σταθερά για τους επόμενους 4,5 μήνες, μειώνοντας σε 8.587 την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, μετά από αυτό το πρώτο κύμα, η καμπύλη της υπόθεσης έχει τραβήξει ένα σκληρό προς τα πάνω τόξο από τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας ένα νέο και πολύ μεγαλύτερο κύμα από το πρώτο.

Η Ινδία, η οποία έχει γίνει η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο σε καθημερινή βάση από τις 2 Απριλίου, είναι “η 2η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο και η 4η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων λόγω ο ιός, “σύμφωνα με τον ιστότοπο” Worldometers “, όπου συγκεντρώθηκαν τα δεδομένα Kovid-19.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΜΒΑΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Υπερβαίνει 119 εκατομμύρια

Στη χώρα, του οποίου ο πληθυσμός πλησιάζει τα 1,4 δισεκατομμύρια, διεξάγεται εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της νόσου.

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εμβολίων που χορηγούνται στη χώρα είναι 119 εκατομμύρια 937 χιλιάδες 641 δόσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Ourworldindata.org”, όπου συγκεντρώθηκαν δεδομένα εμβολιασμού Kovid-19, η Ινδία έγινε “η τρίτη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα εμβόλια” μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

ΝΕΟΙ ΤΥΠΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΝ ΙΝΔΩΝ

Στην Ινδία, μια από τις πρώτες χώρες που αντιμετώπισαν το νέο κύμα της επιδημίας παγκοσμίως, εκτιμάται ότι η εξάπλωση νέων τύπων Kovid-19 μεταλλάχθηκε και των οποίων η μεταδοτικότητα αυξήθηκε ήταν αποτελεσματική στην πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων.

Συγκεκριμένα, τα 3 είδη μετάλλαξης που προέρχονται από τη Νότια Αφρική, την Αγγλία και τη Βραζιλία θεωρούνται ανησυχητικά από ειδικούς. Αυτές οι μεταλλάξεις του ιού εντοπίστηκαν στο 7% των 11.000 δειγμάτων ιών στην Ινδία των οποίων η γενετική αλληλουχία έχει εξαχθεί από τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Αξιωματούχοι της πολιτείας του Πουντζάμπ ανακοίνωσαν στις 24 Μαρτίου ότι το 81 τοις εκατό των 404 δειγμάτων που συλλέχθηκαν και γονιδιακού προσδιορισμού αλληλουχίας στην πολιτεία από την 1η Ιανουαρίου έως τις 10 Μαρτίου, ήταν το πιο μεταδοτικό είδος Kovid-19 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Υγείας Harsh Vardhan παραδέχθηκε στις 8 Απριλίου ότι η έλλειψη μέτρων για τη μείωση της μαζικής κινητικότητας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης συνέβαλε στην αύξηση των περιπτώσεων.

Ο Βαρντάν επεσήμανε ότι γιορτάστηκαν θρησκευτικά πανηγύρια, διεξήχθησαν εκλογικές συγκεντρώσεις σε 11 πολιτείες όπου οι υποθέσεις αυξήθηκαν περισσότερο και οι άνθρωποι αγνόησαν τους κανόνες απόστασης σε συλλογικές εκδηλώσεις.

.Source