Ο αριθμός των θανάτων από την επιδημία στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 354 χιλιάδες

Στις ΗΠΑ, που είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του κορανοϊού που επηρέασε τον κόσμο, ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν λόγω του ιού αυξήθηκε σε 354 χιλιάδες 233.

Ενώ 354 χιλιάδες 233 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από την ημέρα που άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός, ο αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τα 20 εκατομμύρια 448 χιλιάδες 701 άτομα.

Ενώ 12 εκατομμύρια 128 χιλιάδες 869 άτομα ανακτήθηκαν στη χώρα, υπάρχουν 7 εκατομμύρια 956 χιλιάδες 599 ενεργές υποθέσεις.

“Τα προβλήματα στη διανομή του εμβολίου θα εξαλειφθούν”

Διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, Δρ. Ο Anthony Fauci είπε ότι παρά τις ατέλειες στην εφαρμογή, οι ΗΠΑ προβλέπουν ότι θα επιτύχουν επαρκή κοινωνική ασυλία μέσω εμβολίων για να επιτύχουν «σχετική ομαλότητα» έως το φθινόπωρο του 2021.

Λέγοντας, “Έχω την αίσθηση ότι θα κερδίσουμε την ώθηση για να καλύψουμε το (κανονικό σχέδιο) καθώς μπαίνουμε στον Ιανουάριο”, ο Fauci εξέφρασε επίσης ότι είναι σίγουρος ότι τα προβλήματα στη διανομή του εμβολίου θα ξεπεραστούν.

2,8 εκατομμύρια άτομα εμβολιάστηκαν στη χώρα

Ωστόσο, ενώ στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση στόχευσε σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο Covid-19 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός αυτός παρέμεινε στα 2,8 εκατομμύρια από τις 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που μοιράστηκαν το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, αν και 2,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου διανεμήθηκαν σε γηροκομεία από τις 30 Δεκεμβρίου, μόνο 170 χιλιάδες άτομα εμβολιάστηκαν. Αναφέρθηκε ότι τα εμβόλια έφτασαν στους ηλικιωμένους γηροκομεία πολύ πιο έντονα, όπου ο κίνδυνος απώλειας ζωής είναι υψηλότερος από τους φυσιολογικούς πολίτες λόγω της επιδημίας.

Οι ΗΠΑ, που κατατάσσονται πρώτη στον κόσμο στον αριθμό των περιπτώσεων και των θανάτων, ακολουθούν η Ινδία με περισσότερα από 10 εκατομμύρια 267 χιλιάδες περιστατικά και η Βραζιλία με περισσότερα από 7 εκατομμύρια 619 χιλιάδες περιστατικά.

Source