Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται σε κοροναϊό στην Κύπρο τον Δεκέμβριο ήταν αρνητικός [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Δεκέμβριος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο Δεκέμβριος, καθώς το 53% του συνολικού αριθμού των θανάτων καταγράφηκε από την αρχή της επιδημίας τον Δεκέμβριο, δηλαδή 76 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ο κοροναϊός ήταν η τελευταία αιτία. Συνολικά 117 ασθενείς έχουν πεθάνει από την αρχή της επιδημίας.

Ειδικότερα, οι 36 θάνατοι αφορούσαν άτομα που είχαν τη μόνιμη κατοικία τους σε γηροκομεία, 28 εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν. 92% των θανάτων σημειώθηκαν στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 27 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 4061 θετικά κρούσματα λαιμού 19. Από τη θετική πλευρά, ο σωρευτικός αντίκτυπος έχει μειωθεί τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες στην Αμμόχωστο, τη Λευκωσία και τη Λάρνακα. Ειδικότερα, στην Αμμόχωστο υπάρχουν 425 θετικές περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, στη Λάρνακα υπάρχουν 709 θετικές περιπτώσεις και στη Λευκωσία – 525. Ωστόσο, στις πολιτείες της Λεμεσού-Πάφου υπάρχει μικρή αύξηση, η Πάφος υπερβαίνει το όριο κινδύνου. Επίτευξη 226 θετικών περιπτώσεων ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους. Ο αριθμός των θετικών περιστατικών στη Λεμεσό είναι 268.100.000.

Από την αρχή της επιδημίας έως τις 28 Δεκεμβρίου, συνολικά 966 άτομα με θετική διάγνωση του ιού έλαβαν νοσοκομειακή θεραπεία, ενώ συνολικά 93 από αυτούς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το Υπουργείο Υγείας παρείχε επίσης πληροφορίες για τα θετικά του αποτελέσματα γρήγορα δοκιμές, όπου βλέπουμε στον πίνακα, σε σύγκριση με το Νοέμβριο, όταν το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας στη χώρα μας ήταν 1,6%, τώρα είναι 3,6%.

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας για νέα μέτρα

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι οι οικιακοί βοηθοί, οι τεχνικοί, οι κηπουροί κ.λπ. μπορούν να πάνε σπίτι για επαγγελματικούς λόγους, καθώς η επίσκεψή τους δεν θεωρείται κοινωνική επίσκεψη. Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες υγείας μπορούν επίσης να επισκεφθούν τους ασθενείς τους για βοήθεια.

Η χρήση του εμβολίου Astra Zeneca έχει εγκριθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα εμβόλια Oxford և AstraZeneca έχουν εγκριθεί πρόσφατα για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με το BBC, ο ρυθμιστικός φορέας για φάρμακα και προϊόντα υγείας έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου στη Βρετανία.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την υποστήριξη της βρετανικής-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca.

Τα αποτελέσματα των περισσότερων κλινικών δοκιμών τρίτης φάσης έδειξαν ότι αυτό το εμβόλιο είναι έως και 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19, φτάνοντας στην προστασία του Pfizer – BioNTech և Moderna.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου από την AstraZeneca, δίνοντας στο εμβόλιο της Οξφόρδης ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Source