Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία και η μεγαλύτερη απώλεια ζωής στην Πορτογαλία

Ενημερώθηκε από το ισπανικό Υπουργείο Υγείας Κορωνοϊός Σύμφωνα με τα στοιχεία, 235 άτομα από το Kovid-19 πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, εντοπίστηκαν 40 χιλιάδες 197 νέες περιπτώσεις.

Παρατηρήθηκε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά ημέρα στη χώρα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της επιδημίας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό στην Ισπανία έφτασε τις 53 χιλιάδες 314 και ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τα 2 εκατομμύρια 252 χιλιάδες 164.

Ο μέσος αριθμός περιπτώσεων Kovid-19 που εντοπίστηκαν σε κάθε 100 χιλιάδες άτομα, που ήταν 188 στις 10 Δεκεμβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα, συνέχισε να αυξάνεται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και ανακοινώθηκε ως 575 σήμερα.

ΚορωνοϊόςΛόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (OHAL) που έχει εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα από τις 25 Οκτωβρίου, οι τοπικοί κυβερνήσεις έχουν επεκτείνει περιορισμούς και μέτρα για τη συγκέντρωση έως και 6 ατόμων από τις τοπικές κυβερνήσεις στην πλειονότητα των χωρών λόγω των αυξανόμενων νέων περιπτώσεων.

Αν και ορισμένες αυτόνομες κυβερνητικές κυβερνήσεις, οι οποίες εφαρμόζουν περιφερειακές καραντίνες, ήθελαν να επιβάλουν απαγόρευση στους δρόμους εκτός από υποχρεωτικές καταστάσεις, όπως στην περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου πέρυσι, η κεντρική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι δεν είναι απαραίτητο προς το παρόν.

Από την άλλη πλευρά, στην Ισπανία από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 Κορωνοϊός Ο αριθμός των εμβολιασμένων ξεπέρασε τις 750 χιλιάδες.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΑΒΙΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας, Κορωνοϊόςανέφεραν ότι 159 άτομα πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες και εντοπίστηκαν 10.000 663 νέες περιπτώσεις.

Στη χώρα ΚορωνοϊόςΕνώ ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων θυμάτων ανακοινώθηκε για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα, οι νέες περιπτώσεις αυξήθηκαν σε 10.000 για την 5η φορά από τις 6 Ιανουαρίου.

Στην Πορτογαλία, όπου ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στην επιδημία ήταν 8 χιλιάδες 543, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τις 528 χιλιάδες 469.

Κορωνοϊός Στη χώρα, η οποία ξεκίνησε τα εμβόλια της στις 27 Δεκεμβρίου 2020, εφαρμόζεται από τις 9 Νοεμβρίου 2020 και παρατάθηκε έως τις 30 Ιανουαρίου, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης του αριθμού των νέων περιπτώσεων, ενώ επιβάλλονται περιορισμοί ελεύθερης κυκλοφορίας σε μέρη όπου η επιδημία είναι έντονη και ζητείται να μην βγει εκτός εάν είναι απαραίτητο.

Οι ώρες λειτουργίας των μπαρ, εστιατορίων και εμπορικών κέντρων ήταν επίσης περιορισμένες στη χώρα.

.Source