Ο αριθμός των περιπτώσεων κορανοϊού πλησίασε τα 3 εκατομμύρια στη Γερμανία

Νέος τύπος στη Γερμανία Κορωνοϊός Ο αριθμός των υποθέσεων (Kovid-19) έφτασε τα 3 εκατομμύρια.

Με το θάνατο 246 ατόμων τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του ιού, η συνολική απώλεια ζωής αυξήθηκε σε 78 χιλιάδες 249 και ο αριθμός αυτών που ανέκαμψαν αυξήθηκε σε 2 εκατομμύρια 661 χιλιάδες 500.

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν σε 100 χιλιάδες άτομα την εβδομάδα έχει ανακοινωθεί ως 120,6 σήμερα.

Στη συνεχιζόμενη εκστρατεία εμβολιασμού στη Γερμανία, από τις 9 Απριλίου, η πρώτη δόση του εμβολίου Kovid-19 χορηγήθηκε σε 12 εκατομμύρια 670 χιλιάδες 288 άτομα και η δεύτερη δόση σε 4 εκατομμύρια 910 χιλιάδες 308 άτομα. Έτσι, στη χώρα έχουν χορηγηθεί 17 εκατομμύρια 580 χιλιάδες δόσεις εμβολίου από τις 27 Δεκεμβρίου 2020.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς του κράτους στις 22 Μαρτίου, η διάρκεια των μέτρων, που ίσχυαν μέχρι τις 28 Μαρτίου, παρατάθηκε έως τις 18 Απριλίου, ειδικά με το σκεπτικό ότι τα μεταλλαγμένα είδη του Kovid-19 προκάλεσαν αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων στη χώρα.

Η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ του Πρωθυπουργού Μέρκελ και των πρωθυπουργών της πολιτείας στις 12 Απριλίου για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο ξέσπασμα ακυρώθηκε.

Αντ ‘αυτού, σχεδιάζεται να τροποποιηθεί ο νόμος περί προστασίας των λοιμώξεων, να εφαρμοστούν κοινοί κανόνες σε ολόκληρη τη χώρα και να αυξηθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης.

Επομένως, αποσκοπεί στο να εμποδίσει τα κράτη να κάνουν διαφορετικές πρακτικές για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Μέχρι τώρα, αν και αποφασίστηκαν διάφορα μέτρα στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς των κρατών, τα κράτη στη Γερμανία, τα οποία έχουν ομοσπονδιακή δομή, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν διαφορετικές πρακτικές.

.Source