Ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού παγκοσμίως ξεπέρασε τα 82 εκατομμύρια 600 χιλιάδες

πανό99

Ο αριθμός των περιπτώσεων υπερέβη τα 20 εκατομμύρια 2 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 264 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 577 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 131 χιλιάδες στη Ρωσία.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το σχέδιο διανομής εμβολίων κορανοϊού της κυβέρνησης Τραμπ ήταν ανεπαρκές και δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε, “Εάν το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίσει με τον τρέχοντα ρυθμό του, θα χρειαστούν χρόνια για τον εμβολιασμό του αμερικανικού λαού.” είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin ανακοίνωσε ότι η διανομή των 600 $ μετρητών στο πακέτο οικονομικής στήριξης για την επιδημία θα ξεκινήσει την Τρίτη το βράδυ την τοπική ώρα των ΗΠΑ.

Ενώ αναφέρθηκε ότι ένας τύπος κοροναϊού που μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε γρηγορότερα στην Αγγλία συναντήθηκε επίσης στο Κολοράντο, ο νεοεκλεγόμενος 41χρονος Κογκρέσος Luke Letlow πέθανε εξαιτίας του κοροναϊού.

Η Αγγλία ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Coronavirus που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη βρετανική-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία Astra-Zenaca. Έχει αναφερθεί ότι το εμβόλιο, το οποίο επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου.

Στην Αγγλία, καταγράφηκε ο “υψηλότερος αριθμός καθημερινών θυμάτων από τον Απρίλιο”, με 981 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του ιού.

Με τα μέτρα που ελήφθησαν στο Βέλγιο, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη, η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, χάρη στα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας που συνεχίζονται από τον Οκτώβριο, οι νέες καθημερινές περιπτώσεις μειώθηκαν από το μέσο αριθμό των 15 χιλιάδων που καταγράφηκαν πριν από 2 μήνες σε 1800.

Στη Γερμανία, διαμαρτυρήθηκαν όσοι αντιτάχθηκαν στους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ο Εμίρ του Κατάρ ανακοίνωσε ότι είχε εμβόλιο κοροναϊού.

πανό134

Στο Ισραήλ, η οποία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε καραντίνα για τρίτη φορά, περισσότερα από 650 χιλιάδες άτομα εμβολιάστηκαν, ενώ η αύξηση του αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων συνεχίστηκε.

Η κινεζική εταιρεία Sinopharm ανακοίνωσε ότι ένα από τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν κατά του κορανοϊού ήταν 79,3% προστατευτικό στα πειράματα του τελευταίου σταδίου.

Στην Κίνα, δηλώθηκε ότι οι αυξανόμενες περιπτώσεις κοροναϊού πριν από το Çuncie (Spring Bar), όπου θα βιώσουν τα περισσότερα ταξίδια της χρονιάς, θα αυξήσουν τον κίνδυνο επιδημίας και το κοινό κλήθηκε να “αποφύγει περιττά ταξίδια”.

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία για την αγορά 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κοροναϊού με το όνομα “Sputnik V” που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Luis Arce Catacora δήλωσε ότι θα λάβει περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις Sputnik V.

Ο Πρόεδρος της Σενεγάλης Μάκι Σαλ, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για «συμμόρφωση με την κοινωνική απόσταση και περιορισμούς» στην καταπολέμηση της επιδημίας, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συγγενείς και οι οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno Marsudi ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις εταιρείες AstraZeneca και Novavax για να αγοράσει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Ο Εμίρ του Κατάρ, Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χάμετ Αλ Σάνι, ανακοίνωσε ότι είχε εμβόλιο κοροναϊού.

Η τρέχουσα αίτηση καραντίνας για όσους θα εισέλθουν στη χώρα στην ΤΔΒΚ έχει παραταθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Η Ουκρανία ανέφερε ότι έχει συμφωνήσει με την Sinovac Biotech για 1,9 εκατομμύρια εμβόλια κοροναϊού.

Source