Ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού παγκοσμίως ξεπέρασε τα 82 εκατομμύρια 600 χιλιάδες

Ο αριθμός των περιπτώσεων υπερέβη τα 20 εκατομμύρια 2 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 264 χιλιάδες στην Ινδία, 7 εκατομμύρια 577 χιλιάδες στη Βραζιλία και 3 εκατομμύρια 131 χιλιάδες στη Ρωσία.

Ο Τζο Μπάιντεν εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ Κορωνοϊός “Εάν το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίσει με τον τρέχοντα ρυθμό του, θα χρειαστούν χρόνια για τον εμβολιασμό του αμερικανικού λαού”, είπε. είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin ανακοίνωσε ότι η διανομή των 600 $ μετρητών στο πακέτο οικονομικής στήριξης για την επιδημία θα ξεκινήσει την Τρίτη το βράδυ την τοπική ώρα των ΗΠΑ.

ΚορωνοϊόςΕνώ ένα είδος που μεταλλάσσεται και εξαπλώνεται γρηγορότερα στην Αγγλία βρίσκεται επίσης στο Κολοράντο, ο νεοεκλεγόμενος 41χρονος Κογκρέσος Luke Letlow, Κορωνοϊός Πέθανε λόγω

Αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη βρετανική-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία Astra-Zenaca Κορωνοϊός ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου. Έχει αναφερθεί ότι το εμβόλιο, το οποίο επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου.

Στην Αγγλία, καταγράφηκε ο “υψηλότερος αριθμός καθημερινών θυμάτων από τον Απρίλιο”, με 981 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του ιού.

Με τα μέτρα που ελήφθησαν στο Βέλγιο, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη, η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, χάρη στα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας που συνεχίζονται από τον Οκτώβριο, οι νέες καθημερινές περιπτώσεις μειώθηκαν από το μέσο αριθμό των 15 χιλιάδων που καταγράφηκαν πριν από 2 μήνες σε 1800.

Κυβέρνηση στη Γερμανία ΚορωνοϊόςΌσοι αντιτάχθηκαν στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αποτροπή της διάδοσης της φήμης διαμαρτυρήθηκαν.

Katar Emiri, Κορωνοϊός Ανακοίνωσε ότι είχε εμβόλιο.

Στο Ισραήλ, η οποία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε καραντίνα για τρίτη φορά, περισσότερα από 650 χιλιάδες άτομα εμβολιάστηκαν, ενώ η αύξηση του αριθμού των καθημερινών κρουσμάτων συνεχίστηκε.

Κινεζική εταιρεία Sinopharm, ΚορωνοϊόςΑνακοίνωσε ότι η προστασία ενός από τα εμβόλια που ανέπτυξε έναντι του e ήταν 79,3% στα πειράματα του τελευταίου σταδίου.

Στην Κίνα, ο αυξανόμενος αριθμός ταξιδιών του έτους πριν από το Chuncie (Spring Bar) Κορωνοϊός Το κοινό κλήθηκε να “αποφύγει περιττά ταξίδια”, δηλώνοντας ότι οι περιπτώσεις θα αυξάνουν τον κίνδυνο επιδημιών.

Βενεζουέλα, με το όνομα “Sputnik V” που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία Κορωνοϊός ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία για την αγορά 10 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου.

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Luis Arce Catacora δήλωσε ότι θα λάβει περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις Sputnik V.

Ο Πρόεδρος της Σενεγάλης Μάκι Σαλ, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για «συμμόρφωση με την κοινωνική απόσταση και περιορισμούς» στην καταπολέμηση της επιδημίας, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συγγενείς και οι οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Retno Marsudi ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις εταιρείες AstraZeneca και Novavax για να αγοράσει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Εμίρ του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χάμεντ Αλ Σάνι, Κορωνοϊός Ανακοίνωσε ότι είχε εμβόλιο.

Η τρέχουσα αίτηση καραντίνας για όσους θα εισέλθουν στη χώρα στην ΤΔΒΚ έχει παραταθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Ουκρανία, 1,9 εκατομμύρια Κορωνοϊός ανέφεραν ότι συμφώνησαν με την Sinovac Biotech για το εμβόλιο.

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΣΥΝΟΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ 23 ΧΙΛΙΑ

Συνολικά 23 χιλιάδες 574 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο.

22 χιλιάδες 019 εντοπίστηκαν στη Νότια Κύπρο Κορωνοϊός υπόθεση. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι 119 …

Ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην ΤΔΒΚ έφτασε τα 1555, ο αριθμός των θανάτων ήταν 6.

.Source