Ο αριθμός των περιπτώσεων στο 9 δημοτικό σχολείο Eylül αυξήθηκε σε 6

Ο υπουργός Υγείας Ali Pilli έκανε δηλώσεις σχετικά με την τοπική μόλυνση στο πρόγραμμα “Headline +” που μεταδόθηκε στο BRT.

Ο υπουργός Πίλι δήλωσε ότι η αύξηση των περιπτώσεων οφείλεται σε ανθρώπινα κινήματα και κάλεσε όλους να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

Επισημαίνοντας τις θετικές περιπτώσεις μεταξύ των νοσοκόμων, ο Πίλι είπε ότι αυτή η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το ήδη υπάρχον έλλειμμα νοσοκόμων.

Ο Πίλι κάλεσε την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και ζήτησε να γίνουν εξαιρέσεις για τις εργασίες που ζήτησαν το συντομότερο δυνατό.

Ο υπουργός Πίλι είπε, «Υπάρχει μια εξαιρετική κατάσταση. Πρέπει να προσλάβουμε νέες νοσοκόμες το συντομότερο δυνατό. Όλοι πρέπει να κάνουν το ρόλο τους. Το διάταγμα δεν είναι 3 μήνες αργότερα. Τώρα πρέπει να λάβει μέτρα για αυτές τις θέσεις εργασίας. Κολυμπήσαμε στη θάλασσα, πρόκειται να προσγειωθούμε, τώρα ζητάμε βοήθεια. Ενώ προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την επιδημία, κανείς δεν πρέπει να ασχοληθεί με την πτώχευσή μας. “Αυτά τα πράγματα δεν θα πάνε πουθενά μόνα τους, ας μην μας πυροβολήσουν φιλικά στρατεύματα”

Δηλώνοντας ότι ο μόνος σκοπός είναι η υγεία, ο υπουργός Πίλι είπε ότι ο περιορισμός στα εστιατόρια έως τις 21:00 δεν ήταν απόφαση «κλεισίματος», αλλά ήταν χρονική απόφαση. Ο Πίλι είπε, “Επιβάλλαμε επίσης απαγόρευση στα ανοίγματα, αλλά είδαμε ότι δεν τηρήθηκε το σαββατοκύριακο”

Ο υπουργός Πίλι έκανε επίσης αξιολογήσεις για τα σχολεία. Δηλώνοντας ότι ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων που εντοπίστηκαν στο 9 δημοτικό σχολείο Eylül αυξήθηκε σε 6, ο υπουργός Pilli δήλωσε ότι 5 από τις περιπτώσεις ήταν εκπαιδευτικοί και μία ήταν μαθητής. Ο υπουργός Πίλι είπε ότι η εκπαίδευση σταμάτησε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Eylül για προληπτικούς σκοπούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της διαδικασίας παρακολούθησης επαφών, αλλά δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όλα τα σχολεία για προληπτικούς σκοπούς από τώρα. Δηλώνοντας ότι θα παρακολουθήσουν τα σχολεία αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Πίλι είπε: «Ανάλογα με τη μόλυνση, μπορούμε να φέρουμε τις διακοπές του Φεβρουαρίου μπροστά από το νέο έτος. Αλλά λέω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δεν λέω ότι θα το κάνουμε, μην παρεξηγηθείτε. “Θα συνεργαστούμε με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα.” Ο υπουργός Πίλι είπε ότι τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου.

.Source