“Ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που έχασαν τη ζωή τους έφτασε τους 235”

Η Nafiya Horozoğlu, επικεφαλής του Τούρκου Συνδέσμου Νεολαίας και Οικογένειας Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που έζησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέθανε λόγω του Covid 19 έφτασε τους 235 από χθες.

Ο Horozoğlu, ο οποίος συμπεριέλαβε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Μάιο εκτός από την εξήγησή του, είπε ότι το άτομο στη φωτογραφία έχασε τη σύζυγό του λόγω του Covid-19 και είπε: «Έτσι αντανακλάται στην κάμερα ενώ στέλνει το σώμα της γυναίκας του με δάκρυα στη Βόρεια Κύπρο. Η θεία μας πέθανε χθες το πρωί, υποκύπτοντας σε αυτήν την ασθένεια, πριν μπορέσει να επισκεφτεί τον τάφο του συζύγου της ακόμα. ” είπε.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο Horozoğlu δήλωσε ότι 16 άτομα πέθαναν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και ότι καταγράφηκε η υψηλότερη καθημερινή απώλεια ζωής από την αρχή της επιδημίας:

«Μην πεις« τίποτα δεν θα μου συμβεί », αντιμετωπίζουμε μια επιδημία που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η επιδημία κοροναϊού, η οποία συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα, συνεχίζει να κόβει τους αγαπημένους μας ανάμεσά μας. Από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, 40 Τουρκοκύπριοι έχουν πεθάνει λόγω του Covid-19. Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, 16 άνθρωποι πέθαναν μεταξύ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και καταγράφηκε η υψηλότερη καθημερινή απώλεια ζωής από την αρχή της επιδημίας.

Ο αριθμός των θανάτων μεταξύ των Τουρκόφωνων μελών της κοινότητας που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τους 235 την Τρίτη 12 Ιανουαρίου. Αυτοί οι αριθμοί βασίζονται στις πληροφορίες που είναι γνωστές με ακρίβεια και προέρχονται από την Hüseyin Hodja, την εφημερίδα του Λονδίνου και άλλες πηγές. Εκτός από αυτούς τους αριθμούς, υπάρχουν επίσης μέλη της κοινωνίας που έχουν πεθάνει, ειδικά εκτός του Λονδίνου. Ως εκ τούτου, ο γνωστός αριθμός θανάτων έχει ως εξής 183 Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι πιστεύεται ότι προέρχονταν από 258 και η τουρκική κοινωνία 52. Η Τουρκία είναι υψηλότερη από τον αριθμό των θανάτων στην κοινότητα.

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε τον Μάιο, η θεία μας έχασε τον σύζυγό της λόγω του Covid-19, και απεικονίστηκε στην κάμερα καθώς έστειλε το σώμα του συζύγου της με δάκρυα στη Βόρεια Κύπρο. Πριν επισκεφτεί τον τάφο του συζύγου της, η θεία μας πέθανε χθες το πρωί, υποκύπτοντας σε αυτήν την ασθένεια. Μια πολύ θλιβερή είδηση ​​ήρθε από τον δάσκαλό μας Hüseyin, ο οποίος κινητοποιείται για την κοινωνία από την πρώτη ημέρα αυτής της επιδημίας, και μια μητέρα και κόρη έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού κάθε μισή ώρα. Είμαστε πραγματικά εκεί που τελειώνει η λέξη τώρα, πονάει και σχίζουμε. Πάνω από 100 μέλη της κοινότητας αγωνίζονται για ζωή σε εντατική φροντίδα. Η χωρητικότητα του νοσοκομείου δεν είναι αρκετή για ασθενείς στην Αγγλία, τα νεκροτομεία είναι γεμάτα, υπάρχει σοβαρή διακοπή στις διαδικασίες κηδείας.

Πάρτε σοβαρά αυτήν την επιδημία και ακολουθήστε τις προφυλάξεις. Φορέστε μάσκα. Δώστε προσοχή στην καθαριότητα. Μην μπείτε σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα, εκτός εάν είναι υποχρεωτικό και ας προσέξουμε ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους μας!

Η φωνή του νησιού

Source