Ο αρκετός ύπνος της νύχτας γίνεται «θεραπεία» για τις πληγές

Ο αρκετός βραδινός ύπνος γίνεται «θεραπεία» για τις πληγές

Καθηγητής Δρ. Ο Levent Öztürk είπε, “Η έκκριση της αυξητικής ορμόνης στην ενηλικίωση κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου διαχειρίζεται τις διαδικασίες επιδιόρθωσης των αρνητικών ουσιών, όπως η βλάβη που βιώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πληγές και οι μώλωπες και παρέχει ταχύτερη ανάρρωση.”

Ο αρκετός ύπνος της νύχτας γίνεται «θεραπεία» για τις πληγές

Trakya University (TÜ) Τμήμα Ιατρικής Φυσιολογίας Τμήμα Προϊστάμενος Καθ. Δρ. Μιλώντας στο Anadolu Agency (AA), ο Levent Öztürk δήλωσε ότι ο επαρκής και υγιής ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του σώματος και της ψυχικής υγείας.

Δηλώνοντας ότι η αϋπνία επηρεάζει τις υψηλότερες λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η προσοχή, η μάθηση και η μνήμη, ο Öztürk είπε, “Το να κοιμάσαι ενώ κάνεις εργασίες που απαιτούν προσοχή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη δουλειά μας. Οι μαθητές μπορεί να δυσκολεύονται να μάθουν μαθήματα.” είπε.

Ο Öztürk επεσήμανε ότι η αϋπνία επηρεάζει αρνητικά τις διαδικασίες ανάπτυξης, ανάπτυξης και αυτο-επιδιόρθωσης του σώματος.

Εξηγώντας ότι η αυξητική ορμόνη που εκκρίνεται στον βαθύ ύπνο τη νύχτα έχει πολλά οφέλη για το ανθρώπινο σώμα, ο Öztürk είπε:

“Εάν είμαστε ένα παιδί που μεγαλώνει, ενδέχεται να μην αποκαλύψουμε το ύψος μας όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά. Για παράδειγμα, ενώ θα έχουμε ύψος 180 εκατοστών στη γενετική δομή, θα παραμείνει στα 175 εκατοστά λόγω ανεπαρκούς ύπνου και θα να είναι πιο σύντομο. Στην ενηλικίωση, η έκκριση της αυξητικής ορμόνης κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, διαχειρίζεται τις διαδικασίες επιδιόρθωσης των αρνητικών όπως βλάβες, πληγές και μώλωπες και παρέχει ταχύτερη ανάρρωση. Επομένως, λέμε σε εκείνους που είναι άρρωστοι ή έχουν τραυματισμό, «πάρτε φροντίστε για το υπόλοιπο και τον ύπνο σας. Μπορούμε να ανακάμψουμε γρηγορότερα όταν κοιμόμαστε. Πρέπει να προσέξουμε να κοιμηθούμε αρκετά κατά τη διάρκεια των περιόδων ασθένειας.

Πηγή: ΑΑ

.Source