Ο Αρτυμάτας … είναι ο Timur, THE DAILY, kathimerini.com.cy

Φυσικά, δεδομένου ότι η “Ανόρθωση” δεν κάνει τη χρονιά που περίμενε, έχουν γραφτεί διαφορετικά πράγματα για τον προπονητή της ομάδας, Τιμόρ Κέτσπαγια.

Ένα από τα πράγματα που τον «χρεώνει» είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες στους νέους Κύπριους της ομάδας. Η σοφία της αλήθειας είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο Γεώργιος έχει προωθήσει στο παρελθόν αρκετούς παίκτες (Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πιέρος Σωτηρίου κ.λπ.), στη δεύτερη θητεία του στην Αμμόχωστο, δεν το έκανε τότε.

Ωστόσο, υπάρχει ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής που πρέπει να πει ότι εάν υπάρχει προπονητής που πιστεύει πραγματικά στις δυνατότητές του, είναι σίγουρα ο Timur Ketspayan.

Ο λόγος για τον Κωστάκη Αρτεμάτα, ο οποίος έχει δει την καριέρα του να αυξάνεται από την ημέρα που μετακόμισε στην Ανόρθωση.

Ο παίκτης της κυπριακής εθνικής ομάδας από τις αρχές της περασμένης σεζόν, όταν πήγε στο “Lady”, εξακολουθεί να μετρά συνολικά 50 συμμετοχές στο πρωτάθλημα – ένα γκολ. Αναμφίβολα, ο Αρτιμάτας είναι η κύρια μονάδα του άξονα «μπλε-λευκό», ενώ όταν ήταν απαραίτητο, έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο 27χρονος μέσος ήταν επίσης ο ηγέτης της Εθνικής Κύπρου, η οποία ήταν σίγουρα το αποκορύφωμα των προσπαθειών του μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γεγονός ότι ο προπονητής του στην Ανόρθωση τον εμπιστεύτηκε από την αρχή, δίνοντάς του τις απαραίτητες ευκαιρίες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του Αρτιμάτα.

Υπενθυμίζουν ότι και οι δύο δεν είναι η πρώτη φορά που συνυπάρχουν στην ίδια ομάδα, όπως ήταν μαζί στο APOEL, στη σεζόν 2015-2016.

Στην πραγματικότητα, εκείνη η χρονιά ήταν η καλύτερη που έκανε ο Κύπριος μέσος με τα «μπλε-κίτρινα», κάτι που δείχνει πόσο πίστευε ο Timur Ketspayan στους Artimatas.

Για χάρη των στατιστικών, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, από τους 167 αγώνες του Κωστάκη Αρτιμάτα στο επίπεδο του πρωταθλήματος, 71 έχουν παιχτεί από τον Timur Ketspaya.

Οι αριθμοί είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί, δεδομένου ότι από το 2012, όταν η κυπριακή εθνική ομάδα έκανε το ντεμπούτο του, ήταν μόνο με τον Timur για τρία χρόνια, ενώ 118 φορές έχει παίξει ως βασικός παίκτης στο πρωτάθλημα, 64 υπό τον Γεωργιανό προπονητή.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο 27χρονος μέσος προέκυψε από τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Timur Ketspaya.

,Source