Ο αρχηγός του αμυντικού προσωπικού, στρατηγός Sir Nick Carter παρατάθηκε στη θέση του

Ο Πρωθυπουργός και ο Γραμματέας Άμυνας Μπεν Γουάλας επιβεβαιώνουν με ικανοποίηση ότι ο Αρχηγός του Στρατηγού Άμυνας Σερ Νικόλας Πάτρικ Κάρτερ GCB CBE DSO ADC Gen θα παραταθεί στη θέση του μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2021.

Ο αρχηγός του στρατηγικού προσωπικού άμυνας Sir Nick Carter είπε:

Είναι μεγάλη τιμή να σας ζητηθεί να παραμείνετε ως αρχηγός του αμυντικού προσωπικού. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε. Ο ουσιαστικός διακανονισμός του περασμένου έτους ύψους 24,1 δισεκατομμυρίων λιρών για την άμυνα, που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό τον Νοέμβριο, μας δίνει τη σταθερότητα και την αυτοπεποίθηση να εκσυγχρονίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δοθούν στην ολοκληρωμένη ανασκόπηση.

Είναι μεγάλο προνόμιο να βρίσκομαι στο επίκεντρο αυτού του γεγονότος και να διαδραματίζω τον ρόλο μου για να διασφαλίσω ότι οι στρατιώτες, οι ναυτικοί, οι αεροπόροι μας, οι διαστημικοί και κυβερνοελεύθεροι έχουν τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να κερδίσουν.

Ο στρατηγός Sir Nick Carter υπήρξε κεντρικός για να θέσει το όραμα για τις μελλοντικές μας ένοπλες δυνάμεις. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Στρατηγό Κάρτερ να παραμείνει σε θέση για να εξασφαλίσει τη συνέχεια και τη σταθερότητα, ενώ τα συμπεράσματα της Ολοκληρωμένης Αναθεώρησης εφαρμόζονται μετά τον διακανονισμό 24,1 δισεκατομμυρίων λιρών για την άμυνα που ανακοινώθηκε πέρυσι. Η ολοκληρωμένη ανασκόπηση θα δημοσιευθεί στις 16 Μαρτίου και το έγγραφο διοίκησης άμυνας θα δημοσιευθεί στις 22 Μαρτίου. Η επιλογή του διαδόχου του στρατηγού Carter ως αρχηγού του αμυντικού προσωπικού θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Ο αρχηγός του αμυντικού προσωπικού είναι ο επαγγελματίας επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και ο κύριος στρατιωτικός σύμβουλος του υπουργού άμυνας και του πρωθυπουργού. Η μέση θητεία ενός αρχηγού του αμυντικού προσωπικού ήταν 3 χρόνια, αν και αρκετοί έχουν υπηρετήσει λιγότερο και ένας μικρός αριθμός έχει υπηρετήσει για 4 χρόνια. Η μεγαλύτερη θητεία που έχει υπηρετήσει ο Αρχηγός Άμυνας είναι 6 χρόνια, όταν ο Ναύαρχος του Στόλου Έρλατ Μπάμπαττεν κατείχε το ρόλο από το 1959 έως το 1965.

Ο στρατηγός Sir Nick Carter βρίσκεται στη θέση του από τον Ιούνιο του 2018, όταν ανέλαβε τον αρχηγό της Air Air Marshal Sir Stuart Peach GBE KCB ADC DL. Πριν από το διορισμό του ως αρχηγού του αμυντικού προσωπικού, ο στρατηγός Sir Nick Carter ήταν αρχηγός του γενικού προσωπικού, επικεφαλής του βρετανικού στρατού, για τέσσερα χρόνια. Εντάχθηκε στο στρατό το 1977, ανέλαβε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst στα Royal Green Jackets και έχει υπηρετήσει στη Γερμανία, την Κύπρο, τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βόρεια Ιρλανδία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

.Source