Ο Αρχιεπίσκοπος αποχαιρετά τον Μιχαλάκη Λεπτό. “Η Πάφος του χρωστάει πολλά”

Ο Αρχιεπίσκοπος αποχαιρετά τον Μιχαλάκη Λεπτό, θρηνώντας το θάνατό του

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Βόσκκεραν εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Μιχαλάκη Λεπτού σε γραπτή δήλωση, αναφερόμενος σε έναν λαμπρό άντρα που γνώριζε από το 1977.

Ο αρχιεπίσκοπος μιλάει για έναν άνθρωπο στον οποίο οφείλουν πολλά η πόλη και η επαρχία της Πάφου.

Ακολουθεί η γραπτή δήλωση του αρχιεπισκόπου.

Τα νέα για το θάνατο του φίλου μου Μιχαλάκη Λεπτού με έκαναν πολύ λυπημένα, γιατί τις τελευταίες μέρες, όταν έμαθα ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί, ζήτησα να τον δω, αλλά ο γιατρός του είπε ότι ήταν εντελώς αδύνατο. Με πληροφόρησε ότι η υγεία του ήταν σταθερή και μόνο αν ανακάμψει θα μπορούσα να τον δω. Τρεις μέρες αργότερα, ο μεγαλύτερος γιος του, ο Γιώργος ο Λέων, με πληροφόρησε ότι ο Μιχαλάκης μας μας είχε αφήσει.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος από κάθε άποψη. Όχι μόνο ήταν καλός αρχιτέκτονας και μηχανικός, αλλά είχε επίσης πολύ σωστές απόψεις για εθνικά ζητήματα, και τους είδε από μεγάλη απόσταση. Όταν συναντηθήκαμε, μιλήσαμε για το εθνικό ζήτημα · ομολογώ ότι με εντυπωσίασε η όμορφη, καινοτόμος άποψη του φίλου μου Μιχαλάκη Λεπτού.

Από τότε που συναντηθήκαμε το 1977, ως ηγούμενος της Μονής του Αγίου Νεοφύτου, με ζήτησε να αναπτύξω ορισμένες περιοχές τουρισμού προς όφελος ολόκληρης της επαρχίας της Πάφου. Του το είπα. δύο τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή μας կ θα σας χρωστάει πολλές εύνοιες στο μέλλον. Αν αυτό ζητάτε, σας διαβεβαιώνω ότι θα το κάνω με μεγάλη χαρά. Έχω ακούσει για την επιτυχία σου, σε εμπιστεύομαι, θα σταθεί δίπλα σου. ” Απάντησε άμεσα, “Θα σας ευχαριστήσω επίσης, θα είστε ικανοποιημένοι,” θα χρησιμοποιήσουμε την Πάφο για να συνεργαστούμε μαζί σας. ” Η επιθυμία σας θα γίνει πραγματικότητα. ” Και συνέβη. Έδωσε όλους τους εαυτούς του, և είμαστε ακόμα φίλοι և καλοί συνεργάτες.

Η πόλη և Πάφος του χρωστάει πολλά. Η τρέχουσα εικόνα της περιοχής, με έναν οικοδομικό οργασμό που έφερε ο απότομος φίλος Μιχαλάκης Λέπτος, Πανεπιστήμιο της Νάπολης, ξενοδοχεία ίδια προσφορά με τον πατέρα τους.

Είθε ο Θεός να τον ταξινομήσει στη ζωντανή γη, να είναι η γη της Πάφου, την οποία αγαπούσε τόσο πολύ στη ζωή του, να ξεκουραστεί από τις πολλές προσπάθειες που έκανε στη ζωή του.

Source