Ο αρχιεπίσκοπος εμβολιάστηκε. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιστήμονες”

Η τρίτη ημέρα της εφαρμογής, το πρόγραμμα εμβολιασμού κορανοϊού είναι σήμερα Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, οι εμβολιασμοί πρέπει να περιορίζονται σε γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς προβλήματα.

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας του Λάτσιο.

Μετά τον εμβολιασμό, ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι «κάναμε τον εμβολιασμό. Μπορώ να πω ότι δεν κατάλαβα. Το έβαλε αμέσως, χωρίς να το συνειδητοποιώ καν. “

“Θέλω να ευχαριστήσω τους επιστήμονες που εφευρέθηκαν αυτό το εμβόλιο για να βοηθήσουν τον κόσμο. «Αποκτήστε αντισώματα για την καταπολέμηση του κοροναϊού», είπε.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μαζί με τις άλλες ασθένειες που έχουμε βιώσει, θα ζήσουμε επίσης με αυτήν την ασθένεια. Θα έχουμε την ίδια ασφάλεια με το εμβόλιο που εφευρέθηκαν, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί και να ακολουθούμε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. “Αν δεν τους παρατηρήσουμε, δεν θα είναι καθόλου καλό για εμάς”, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Αναφέρεται ότι προορίζεται για κάθε παραλήπτη ασθενή Η πρώτη δόση του εμβολίου, όπως αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη, θα δοθεί στη δεύτερη δόση εντός τριών εβδομάδων από σήμερα. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα λάβει μια δεύτερη δόση εμβολίου κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του εμβολίου, περίπου 3.500 πολίτες θα εμβολιάζονται κάθε εβδομάδα.

Από εκεί, εκτός από τη Λεμεσό, η Λεμεσός, η οποία ξεκίνησε εμβολιασμούς τη Δευτέρα, ανέλαβε χθες τις κλειστές εγκαταστάσεις της Πάφου և Ελευθερίου Αμμοχώστου, ενώ κινητές μονάδες εμβολιασμού θα αρχίσουν να λειτουργούν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Αναφέρεται ότι το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει 68 6800 δόσεις εμβολίων Pfizer / BioNTech την εβδομάδα, εν μέρει από την παράδοση σε όλη την Ευρώπη. Μια διαδικασία που αναμένεται να επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα για τους επόμενους μήνες.

“Θα λάβουμε νέα εμβόλια, πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη να μας δοθούν. Εάν προσθέσουμε, θα δούμε ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου έως το τέλος του έτους θα έχουμε περίπου 16.500 χιλιάδες εμβόλια, συνειδητοποιείτε ότι αντιστοιχεί σε περίπου 8 χιλιάδες άτομα. “Δεδομένου ότι η δόση διπλασιάζεται, κάνουμε κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί”, δήλωσε η Margarita Kiriakou, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στο ANT1.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να συμπεριλάβει το εμβόλιο Moderna στο οπλοστάσιο από τις 6 Ιανουαρίου, το οποίο αναμένεται να λάβει θετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ το υπουργείο σχεδιάζει ήδη περαιτέρω βήματα σχετικά με τον μαζικό εμβολιασμό του. πληθυσμός

Source