“Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να με παρεξηγήσει για τη λύση των δύο κρατών”

Κάνοντας γραπτή δήλωση σχετικά με τον ισχυρισμό σήμερα, ο Αναστασιάδης είπε ότι μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο μετά τη σύνοδο κορυφής του Crans Montana και τον ενημέρωσε για τη σύνοδο κορυφής. Ο Αναστασιάδης είπε ότι μίλησαν για λύση δύο κρατών στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά κατέληξαν σε συναίνεση λέγοντας ότι “κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων και αυτό το μοντέλο λύσης δεν θα γίνει αποδεκτό από την ΕΕ και τον ΟΗΕ”. “Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να με παρεξηγήσει σχετικά με αυτό το θέμα”, δήλωσε ο Αναστασιάδης.

Ελληνοκύπριος ηγέτης, δήλωσε στη συνέντευξη, εξηγώντας γιατί η κατάρρευση της συνόδου κορυφής ότι η στάση της Τουρκίας και η στάση συμφιλίωσης είναι ο Αρχιεπίσκοπος μεταβίβασης, που κάνει πολλές συνομιλίες μετά την υπογράμμιση της συνόδου. Δηλώνοντας, “Εάν ο Αρχιεπίσκοπος παρερμήνευε αυτό που είπα, θα το μετανιώσω. Αλλά δεν του είπα τίποτα ότι δέχτηκα μια λύση δύο κρατών”, δήλωσε ο Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις απόψεις της ελληνικής πλευράς.

Όπως θα θυμόμαστε, ο Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε χθες στην εφημερίδα του Πολίτη, του είπε ότι ο Αναστασιάδης θα μπορούσε να αποδεχτεί μια λύση δύο κρατών στη συνάντηση μετά το Crans Montana και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι επέστρεψε από αυτήν την απόφαση.

.Source