Ο αστυνομικός λέει για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Οι πρώτες μέρες χωρίς συμπτώματα արի αγωνίζονται να παραμείνουν ζωντανοί

Ένα από τα μέλη της αστυνομίας λέει για την καταπολέμηση του κοροναϊού – διαβάστε αναλυτικά τι είπε

Ο αστυνομικός Δημήτρης Ταπακούδης διηγείται ένα σοβαρό ατύχημα υγείας μετά τη διάγνωση του Covid-19.

Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Ταπακούδης έκανε μια δραματική έκκληση προς το κοινό για προστασία των μέτρων προστασίας, σημειώνοντας ότι ο ιός εξαπλώνεται αδιάκριτα.

Όπως αναφέρει, διαγνώστηκε με 29.11.2020. Ως αποτέλεσμα της ταχείας δοκιμής στο Covid-19, ωστόσο, από την αρχή της επιδημίας, λέει, έχει διατηρήσει αυστηρά μέτρα προστασίας. Ως αποτέλεσμα, ήταν περιορισμένος, ενώ ταυτόχρονα ανανέωσε τις προηγούμενες επαφές του 9 ημερών αντί των 2 που παρέχονται από τα πρωτόκολλα. Την επόμενη μέρα, το παραπάνω αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε μετά τη διεξαγωγή δοκιμής PCR.

Όλες οι επαφές του έχουν δοκιμαστεί επανειλημμένα για PCR με αρνητικά αποτελέσματα.

Οι πρώτες μέρες ήταν φυσιολογικές, καθώς δεν είχε συμπτώματα, σημειώνοντας όμως ότι στις 06/12/20 ξύπνησε με αδυναμία, ζάλη, δύσπνοια, ενώ το επίπεδο οξυγόνου κυμάνθηκε στο εύρος 78-80%. Όπως ανέφερε, δεν ήταν ποτέ άρρωστος.

Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω εξέλιξη, λέει ο κ. Ταπακούδης, «ο προσωπικός του γιατρός ανέλαβε άμεση δράση, με ρύθμισε να με μεταφέρει με ασθενοφόρο και για περαιτέρω εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου». “Ο γιατρός ΤΑΕΠ που ήταν εν ενεργεία εκεί, μετά από εξετάσεις, εξετάσεις και ακτινογραφίες, έκρινε ότι η κατάσταση εξελίσσεται άσχημα, οπότε έπρεπε να νοσηλευτώ σε ειδικευμένη μονάδα.”

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα, χωρίς καθυστέρηση, μεταφέρθηκε πρώτα στο Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και μετά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Ο διευθυντής της Πνευμονικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, μαζί με τους συναδέλφους και τις νοσοκόμες του, ξεκίνησε έναν αγώνα για να τον κρατήσει ζωντανό και στη συνέχεια να τον σταθεροποιήσει, είπε.

Σημείωσε ότι χάρη στις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε σε περίπου 48 ώρες. Ο ιός, ο οποίος χτυπάει ύπουλα, λέει: “Μου προκάλεσε οξεία πνευμονία και ανεπάρκεια.”

Σήμερα, ο Δημήτρης Ταπακούδης αναφέρει ότι βρίσκεται στο σπίτι, προφανώς σε καλύτερη κατάσταση με συσκευές οξυγόνου, άλλο ιατρικό εξοπλισμό, όπου συνεχίζει τη θεραπεία του κάθε μέρα με την ίδια ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη.

Αν και στην αρχή, όπως τονίζει, δίστασε να δεχτεί οποιαδήποτε θεραπεία ή νοσηλεία στο δημόσιο νοσοκομείο επειδή είχε κακή εντύπωση γι ‘αυτούς, ωστόσο, σημείωσε ότι κυριολεκτικά αποθρονίστηκε επειδή όλοι οι ιατροί, οι γιατροί και οι νοσηλευτές τον θεραπεύουν. , πληρώματα ασθενοφόρων և άλλο προσωπικό ήταν εξαιρετικό.

«Ένιωσε, νιώθω», λένε, «ότι με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν στενός συγγενής τους. “Εκτός από τον επαγγελματισμό, την ευγένεια και την υπομονή τους, με υποστήριζαν πάντα ηθικά, κάτι που βελτίωσε την ψυχολογία μου, καθώς ήμουν απομονωμένος στο δωμάτιο για τόσες μέρες χωρίς να με επισκέπτονται κανένας από τους συγγενείς ή τους φίλους μου.”

Ο κ. Ταπακούδης ευχαρίστησε από το βάθος της καρδιάς τον προσωπικό του γιατρό, γιατρούς, νοσοκόμες, φυσιοθεραπευτές και πληρώματα ασθενοφόρων για την προσφορά του σε άλλο προσωπικό της Πάφου և Νοσοκομεία Λεμεσού և και τους διαβεβαίωσε ότι θα τους υποστήριζαν όταν χρειαζόταν.

“Συνειδητοποιώ ότι τα μέτρα ήταν σοβαρά, έχουν” καταστρέψει “την κοινωνία οικονομικά, διαφορετικά η κοινωνία, αλλά αν τα ακολουθούσαμε, δεν θα είχαμε θρηνήσει για τόσα πολλά θύματα, θα μπορούσαμε να ελαχιστοποιήσουμε την εξάπλωση του ιού”, κατέληξε.

Πηγή: KYPE

Source