Ο αστυνομικός που σκότωσε μαύρους στις ΗΠΑ απολύθηκε

πανό99

Ο Ned Pettus, διευθυντής της Δημόσιας Ασφάλειας του Κολόμβου, έκανε μια δήλωση σχετικά με τη δολοφονία του 47χρονου μαύρου Andre Maurice Hill από την αστυνομία στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Pettus ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός Adam Coy, ο οποίος σκότωσε τον Hill, απολύθηκε λόγω βαριάς συμπεριφοράς και αμέλειας.

Αναφερόμενος στην καθυστερημένη άφιξη των πρώτων βοηθειών για τον Hill, ο Pettus είπε, “Ο πυροβολισμός του Hill είναι μια τραγωδία για την κοινωνία και την αστυνομία μας, καθώς και για όσους το αγαπούν.” είπε.

Ο Pettus πρόσθεσε ότι οι ενέργειες του Coy δεν πληρούσαν τον όρκο της αστυνομίας και τα πρότυπα της αστυνομίας του Columbus.

Ο Coy τέθηκε σε αναστολή την περασμένη εβδομάδα ως μέρος της έρευνας που ξεκίνησε εναντίον του και ξεκίνησε διοικητική έρευνα εναντίον άλλων αξιωματικών στη σκηνή.

Ο Χιλ, ο οποίος βρισκόταν στο γκαράζ ενός σπιτιού, πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατόπιν ειδοποίησης και πέθανε στη σκηνή.

Σύμφωνα με την κάμερα της αστυνομίας, όταν η αστυνομία έφτασε στη σκηνή, ο Χιλ φάνηκε να περπατά προς τους αξιωματικούς με το κινητό του.

πανό134

Source