Ο Βάντι έλαβε το μεγαλύτερο δώρο της καριέρας του, ξεκινώντας από … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Μετά από 25 χρόνια αναμονής, ο Βίσσι πραγματοποίησε το όνειρο του Βάντι. Τραγουδήστε δίπλα στο είδωλο. … η πραγματική παύση σφραγίστηκε με ένα φιλί στο στόμα.

Δύο γυναίκες, δύο τραγουδιστές, ένας 25χρονος «πόλεμος» που ξεκίνησε, συχνά σκόπιμα, για μια ανακοίνωση, για ένα τραγούδι, για ένα φόρεμα. Έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί με λίγα λόγια η σχέση της Άννας Βίζη με τη Δέσποινα Βάντι. Οι ανύπαρκτες σχέσεις σε ατομικό επίπεδο, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, ήταν χαοτικές, πυροδότησαν αμέτρητα σχόλια μετά από σαράντα κανάλια, χωρίζοντας μέρος του εσωτερικού κοινού σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα, καταλήγοντας σε ένα χάπι που μεταδόθηκε ακόμη και ζωντανά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Η συνύπαρξη του φινάλε της τηλεοπτικής εκπομπής “Just the Two of Us”, η οποία διαφημίστηκε για μέρες χθες το βράδυ, σηματοδότησε επίσημα το τέλος της μακρότερης και πιο συζητημένης διαμάχης στην ελληνική δισκογραφία. Ταυτόχρονα, απέδειξε ότι πίσω από όλα όσα συμβαίνουν στον θεαματικό κόσμο, ακόμη και σε μια τόσο μικρή, περιορισμένη περιοχή όπως η αντίστοιχη ελληνική, υπάρχει πάντα ένας εμπορικός σκοπός.

«Θα το κάνω νέο για εσάς …», είπε οι επικεφαλής των εταιρειών ηχογράφησης στους νέους που ανακάλυψαν κατά καιρούς, θέλοντας να «χτυπήσουν» το βαρύ πυροβολικό των αντιπάλων τους ή να αναβιώσουν την επιτυχία του καλλιτέχνη, που ήταν μέτρια στο παρελθόν. Και στη χρυσή εποχή της δεκαετίας του ’90, όταν η δισκογραφία έπαιζε άφθονα, τα CD πουλούσαν σαν τρελά και τα νυχτερινά κέντρα λειτουργούσαν επτά νύχτες την εβδομάδα, οι υποσχέσεις ήταν υψηλές και τα στοιχήματα ήταν υψηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποια νέα ποπ αστέρια «γεννήθηκαν» εκείνη την εποχή, μερικά από τα οποία ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ άλλα εξαφανίστηκαν εντός δύο ή τριών εποχών.

Despina Vandi և Anna Vissi όταν ξεκίνησε ο διαγωνισμός τους

Ανάμεσά τους ήταν η Despina Wendy, η οποία, ως νεαρή, όμορφη, φιλόδοξη και εύγλωττη για το ρεπερτόριό τους, σχεδιάστηκε να είναι το ιδανικό “αντίδοτο” ή ακόμη και μια πολλά υποσχόμενη “εκτροπή” για τη μουσική καταιγίδα της Anna Viss, είχε μια επιτυχημένη καριέρα για πολλά χρόνια, αλλά συνέχισε Σταθερό στο ελληνικό εμπορικό ρεπερτόριο. Η πρωτοποριακή πτήση του Vandi ξεκίνησε το 1997 1997 με επικεφαλής τον Phoebus, ο οποίος εμφανίστηκε ως δημιουργός των περισσότερων επιτυχιών της σεζόν. Ήταν σαφές από το πρώτο κοινό άλμπουμ τους, The Ten Commandments, ότι αυτή η συνταγή ήταν συνδεδεμένη, ενώ οι επόμενες συνεργατικές ηχογραφήσεις επιβεβαίωσαν τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των εμπλεκομένων. Σε μόλις τρία χρόνια, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο εγχώριο αστέρι που αγαπούσε, πούλησε, το είπε “on the road” σε συνεντεύξεις και ως επί το πλείστον φαινόταν να έχει περιθώρια βελτίωσης.

Κάπου σε αυτή τη φρενίτιδα επιτυχίας, ενθουσιασμού, νεανικής ανωριμότητας, το 1999, η Wendy έκανε την περίφημη ανακοίνωση μιας διάσημης σελίδας. “Το Vissi είναι 30 χρονών στο τραγούδι, և Δεν είμαι ακόμη 30”, κάτι που πυροδότησε τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο τραγουδιστών, αλλά κυρίως μεταξύ του φανατικού κοινού τους. Ήταν μια εποχή που οι οπαδοί αυτού του ειδικού ρεπερτορίου χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα, ρίχνοντας λάδι σε μια φωτιά που έκαιγε για χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι δύο ήρωες της διαμάχης δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Δεν κοίταξαν καν

Η Visi – Wendy είναι ανταγωνιστής σε εξώφυλλα περιοδικών για πολλά χρόνια

Φυσικά, ολόκληρος αυτός ο πόλεμος εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δισκογραφικών εταιρειών, τροφοδοτώντας κυρίως τα προσοδοφόρα περιοδικά με τη μόδα της εποχής. Για χρόνια, το ντουέτο Vissi-Vandi έπαιζε σχεδόν σε κάθε εικόνα της πρώτης σελίδας, μοιάζει τώρα με τους πρωταγωνιστές μιας καθημερινής τηλεοπτικής σειράς. Πολλά από αυτά τα επεισόδια κατασκευάστηκαν. Οι άλλοι, φυσικά, χτίστηκαν σε πραγματικές περιπτώσεις. Ένας τόνος μελανιού χύθηκε στο διάσημο κόκκινο φόρεμα Christian Lacroix που φορούσε η Vissi στη φωτογραφία εξωφύλλου ενός γυναικείου περιοδικού – παρόμοιο που εμφανίστηκε λίγες ώρες αργότερα στη διαδρομή Θεσσαλονίκης, που κυκλοφόρησε αυτή τη φορά η Δέσποινα Βάντη – με παρόμοια εμφάνιση. τραγούδια, αντίστοιχη εμφάνιση, δηλώσεις με βάση τα συμφραζόμενα.

Visi – Wendy. Δύναμη στην ένωση

Αλλά καθώς πέρασαν τα χρόνια, ο ελληνικός δίσκος βυθίστηκε σε μια βαθιά κρίση, πολλά περιοδικά τρόπου ζωής έκλεισαν και τα κομμάτια τέθηκαν σε ισχύ δύο νύχτες την εβδομάδα. Σταδιακά, η ορατότητά της άρχισε να μειώνεται, μέχρι που η ζωή τους έφερε στο σημείο όπου οι δύο τραγουδιστές εμφανίστηκαν στον ίδιο δίσκο, Panik Records. Η Άννα Βίσση, κατακλυσμένη από επιτυχία, εμπειρία και η Δέσποινα Βάντι, που τώρα έχει τη δική της θέση και playlist, δεν είχε τίποτα να διακρίνει. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτά. Και είναι σαφές ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για την κοινή δισκογραφική τους εταιρεία έχουν κάθε λόγο να επενδύσουν στη συνεργασία.

Οι δυο τους, ωστόσο, φαίνεται να είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο χθες. Και τραγουδούσαν τα τραγούδια του άλλου, αστειεύτηκαν με τους αρχαίους, συνδύασαν τα τραγούδια τους πολύ αρμονικά – έχουν, τελικά, πολλά από τα ρεπερτόρια τους – και φαινόταν να το απολαμβάνουν επίσης. Αντάλλαξαν ακόμη και φιλιά, αναφέροντας μια παρόμοια εικόνα της Madonna με την Britney Spears. «Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη», είπε κάποιος με εμπειρία μάρκετινγκ. Και θα είχε απόλυτο δίκιο.

Ο Νίκος Κοκλωνής μίλησε ζωντανά στο σετ, με φόντο την επική κοινή εμφάνιση του Βίσσι – Βάντι, μιλώντας για τη συνάντηση στο σπίτι του.

Η βραδιά του τελικού J2US ήταν γεμάτη εκπλήξεις. Η μεγαλύτερη ιστορική κοινή εμφάνιση της Ani Vissi և Despina Vandi, η οποία έβαλε φωτιά στο σετ, στα τηλεοπτικά media κοινωνικά μέσα, ακόμη και η Katie Garby έγραψε για αυτό σε tweets. «Θέλω να έρθω εδώ», είπε η Άννα Βίσσι στη Δέσποινα Βάντι καθώς σηκώθηκε και ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει την «Ηλεκτρική ατμόσφαιρα» της Άννας Βίσσι.

Οι δύο καλλιτέχνες, στην πραγματικότητα, είχαν μια συζήτηση στη σκηνή για την ντροπή που αναφέρεται στο τραγούδι.

“Δέσποινα, καταλαβαίνεις ότι την σπάσαμε λίγο;” Ο Vissi εξεπλάγη, πριν από αυτό τραγούδησαν το “You not love me”, τραγούδησαν τα τραγούδια του άλλου και τραγούδησαν ένα ντουέτο στις αιώνιες επιτυχίες τους, όπως “Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη”, “Sta doza ola” և “Countdown”.

Αλλά πώς φτάσαμε από το επικό μετρητή της δεκαετίας του ’90 στο φλογερό ντουέτο; Το υπόβαθρο της επικής συνεργασίας δόθηκε στον Νίκο Κοκλωνή ζωντανά στο J2US, λέγοντας για τη συνάντηση που είχαν οργανώσει οι τρεις από αυτούς στο σπίτι του.

Source