Ο βετεράνος συνθέτης Muammer Sun πέθανε

Στην Τουρκία, η πολυφωνική μουσική, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του Muammer Sun, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Hacettepe, αφαίρεσε χθες το βράδυ ότι πέθανε λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων στο νοσοκομείο σήμερα.

Συνθέτες, Μαέστροι και Μουσικολόγος Ένωση Ένωσης (I BESOIN) Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Sun Publishing House, ο οποίος επίσης διευθυντές με τον ιδρυτή Muammer Sun υπογράφοντος ήταν το όνομα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το ίδρυμα που έλεγε στους Ρεπουμπλικάνους και την Ανεξαρτησία το soundtrack των συνθέσεων του.

ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Γεννημένος στην Άγκυρα το 1932, ο Muammer Sun ξεκίνησε τη μουσική του στην Σχολή Στρατιωτικής Αρμονικής το 1946. Το 1953, μπήκε στο Τμήμα Σύνθεσης του Κρατικού Ωδείου της Άγκυρας και έγινε μαθητής του Ahmed Adnan Saygun, στο ωδείο, πιάνο με τον Mithat Fenmen, χορωδία και ορχήστρα με τον Hasan Ferit Alnar, Τουρκική Λαϊκή Μουσική με τον Muzaffer Sarısözen, κλασική τουρκική μουσική με τον Ruşen Ferit Kam, Kemal Συνεργάστηκε με τον İlerici στο τουρκικό μουσικό σύστημα maqam και την αρμονία.

Ο Sun, ο οποίος αποφοίτησε από το Τμήμα Σύνθεσης του Κρατικού Ωδείου της Άγκυρας ως μαθητής του Ahmet Adnan Saygun, από το Τμήμα Σύνθεσης, διορίστηκε ως δάσκαλος στο Κρατικό Ωδείο της Άγκυρας την ίδια χρονιά.

Ο Muammer Sun, του οποίου πολλά έργα κέρδισαν βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του TRT ως εκπρόσωπος των καλλιτεχνικών ιδρυμάτων το 1969 και ίδρυσε την TRT Ankara Radio Polyphonic Choir και το Τμήμα Μουσικής TRT.

ενώ ο Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας διορίστηκε το 1968, ο οποίος προετοίμασε τον Κανονισμό Χορωδίας για Παιδιά και Νέους Κυρ, 166 παιδιά και χορωδίες νέων στην Τουρκία οδήγησαν στην ίδρυση. Η Sun έκανε δύο μεγάλες συλλογές λαογραφίας το 1967 και το 1969, μία για το TRT και η άλλη για το METU.

Ο Sun, ο οποίος εργάστηκε στο Κρατικό Ωδείο της Σμύρνης, στο Κρατικό Ωδείο του Πανεπιστημίου Mimar Sinan, διορίστηκε στο Κρατικό Ωδείο του Πανεπιστημίου Hacettepe το 1987, έγινε αναπληρωτής καθηγητής το 1988 και καθηγητής το 1993.

Η Sun αποσύρθηκε από το Κρατικό Ωδείο του Πανεπιστημίου Hacettepe το 1999 και η Πολυφωνική Χορωδία του TRT Ankara Radio βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες της στις 16 Φεβρουαρίου 2020, την 50ή επέτειο της ίδρυσής της.

Καλλιτέχνες μίλησαν τους πόρους τους μέσω των μηνυμάτων που μοιράστηκαν από τα κοινωνικά μέσα

Ο θάνατος του συνθέτη και εκπαιδευτή του doyen Muammer Sun, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της Σύγχρονης Πολυφωνικής Τουρκικής Μουσικής, αναστάτωσε την καλλιτεχνική κοινότητα.

έτσι ώστε σημαντικές συνεισφορές στην ανάπτυξη της πολυφωνικής μουσικής στην Τουρκία έθεσαν πολλούς καλλιτέχνες Καθ. Αφού ο Sun πέθανε σήμερα το πρωί, οι καλλιτέχνες εξέφρασαν τη λύπη τους μέσω μηνυμάτων που μοιράστηκαν στα κοινωνικά μέσα.

Η πιανίστρια Gülsin Onay από τον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “Έχουμε χάσει τον δάσκαλό μας Muammer Sun. Ο πόνος μας είναι υπέροχος. Αφήστε τη θέση της να είναι παράδεισος. Είθε ο Θεός να σας ευλογεί. Η χώρα μας έχει χάσει έναν υπέροχο μουσικό άντρα, ένα πλατάνι.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΜΕΝΟ ΗΛΙΟ

Ο πιανίστας Fazıl Say δήλωσε ότι η θλίψη του ήταν βαθιά και είπε:

«Σήμερα οι μέρες της θλίψης. Ένα από τα πιο πολύτιμα ονόματα της Τουρκίας στη μουσική ιστορία, ο δάσκαλος Muammer Sun, πέθανε σήμερα το πρωί. Η θλίψη μου είναι πραγματικά τεράστια, αυτή η απώλεια είναι τεράστια για εμάς. Είθε να ξεκουραστεί ειρηνικά, καλόκαρδος ειλικρινής άνθρωπος, δίκαιος άνθρωπος, πολύτιμοι άνθρωποι, ο δάσκαλός μας Κοιμήσου στα φώτα, όλοι μας είναι καλοί. βρήκε την αξιολόγηση.

Ο Fazıl Say μοιράστηκε τις πρωτότυπες σημειώσεις χειρόγραφου του έργου με τίτλο “Sadness” που του αφιέρωσε ο Muammer Sun στις 28 Απριλίου 1988, στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δήλωσε ότι ο Sun θα ηχογραφήσει τα έργα του.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου, ο τενόρος Murat Karahan, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Muammer Sun, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη και διάδοση της τουρκικής μουσικής κουλτούρας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Καραχάν είπε, “Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς που μεγάλωσε η Δημοκρατία μας. Λυπάμαι πολύ που έχασα τον πολύτιμο δάσκαλό μας Muammer Sun, τον οποίο είχα την τιμή να τον συναντήσω, να συνεργαστώ και να φιλήσω το χέρι του, σας ευχαριστώ.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

CSO ΚΑΙ Ο ΠΟΛΛΑΠΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Η Προεδρική Συμφωνική Ορχήστρα (CSO) είπε στο μήνυμά της, «Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια του μεγάλου μουσικού, εκπαιδευτικού και συνθέτη Muammer Sun. Ευχόμαστε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τη μουσική κοινότητα». βρήκε την αξιολόγηση.

Στο μήνυμα της Κρατικής Πολυφωνικής Χορωδίας, οι σημαντικότεροι συνθέτες της Τουρκίας, εκπαιδευτικός μουσικής, δήλωσε ότι η τουρκική πολυφωνική μουσική θα θυμόταν στην ιστορία του ονόματος που ήταν θλίψη με την απώλεια του Muammer Sun, εξέφρασε συλλυπητήρια στη μουσική σκηνή.

.Source