Ο βιαστής με φυλές φυλακών, το Μετρό… … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι κατηγορίες για άσεμνη επίθεση εναντίον πρώην μητροπολίτη Kitty εναντίον γυναικών προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στην κοινωνία. Η αποκάλυψη του ονόματός της συνεχίζει να προκαλεί διαμάχη στην ανώτερη ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία παραμένει χαμηλή, κυρίως επειδή μια γυναίκα ανέφερε το περιστατικό στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομ πριν από δέκα χρόνια.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πρώτο σεξουαλικό σκάνδαλο που βλέπει το φως της ημέρας να προέρχεται από την Εκκλησία. Ωστόσο, είναι ένα από τα λίγα που πρέπει να λογοδοτούν, καθώς πολλά κρύβονται πίσω από τους “μαύρους αγώνες”.

“Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν δει ποτέ, είτε επειδή οι κύριοι χαρακτήρες τους έχουν πεθάνει είτε επειδή μερικές φορές έχουν καταλήξει σε μια γενική συμφωνία για το τι συνέβη”, είπε. ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου.

«Υπήρχαν μοναχοί που είχαν φίλες, είχαν σχέσεις με γυναίκες, είχαν παιδιά όταν δεν έπρεπε», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η δολοφονία της Έλενα … “Αυτοί που τη σκότωσαν την έθαψαν”

Υποθέσεις ενώθηκαν στο δικαστήριο

Το μαρτύριο της Έλενας և Οι αντιδράσεις που οδήγησαν στην απόλυση της

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το θάνατο της 29χρονης Έλενας Φράντσι, η οποία κακοποιήθηκε από τον πατριό της, που ήταν ιερέας. Εκτός από τις σχετικές υπηρεσίες, το κοινό καθόταν στην ιεραρχία της εκκλησίας για να διευθύνει την επιχείρηση.

Η ιστορία της Έλενα Φραντς συγκλόνισε όλους էր ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο για την Εκκλησία της Κύπρου…

Η δραματική ιστορία της Έλενας ξεκίνησε όταν οι γονείς της την θεωρούσαν άξια των γονικών ευθυνών, οπότε φρόντιζε σε πολύ νεαρή ηλικία από το Γραφείο Φροντίδας, το οποίο φρόντιζε το κοριτσάκι σε ανάδοχη φροντίδα. Αρχικά τοποθετήθηκε σε ανάδοχη οικογένεια όταν ήταν δύο ετών. Στην ηλικία των τριών, βρισκόταν υπό τη φροντίδα του «πατέρα» του ιερέα, όπου έζησε μέχρι να είναι εννέα ετών.

Αντί να βρει ευτυχία, η Γέλενα βρήκε κόλαση. Στο οικογενειακό «μοντέλο» της κοινωνίας. Ήταν μόλις 4 ετών. Περίμενε αγάπη από όλες τις ανάδοχες οικογένειές του, όπως όλα τα παιδιά. Αντ ‘αυτού, ο πατέρας του φρόντισε να μετατρέψει τη ζωή του σε κόλαση. Κόλαση που κράτησε για χρόνια. Κόλαση που οδήγησε στο θάνατό του.

Η καταγγελία της Γέλενα για σεξουαλική βία στρέφεται εναντίον του «πατέρα» της χρόνια αργότερα, ιδιαίτερα το 2011, σε ηλικία 22 ετών, όταν επισκέφθηκε έναν ψυχολόγο λόγω σοβαρού στρες, με τον οποίο αργά αλλά σίγουρα καθιέρωσε μια εμπιστοσύνη σχέση εμπιστοσύνης. σε αυτόν τι του είχε συμβεί.

Όταν ο ιερέας διώχθηκε, όλοι βγήκαν εναντίον του επειδή τολμούσε να «μολύνει» την εικόνα αυτού του ιερέα · ολόκληρο το χωριό τον ταπείνωσε.

Το δικαστήριο έκρινε πειστική την κατάθεσή του και το 2013 καταδίκασε τον ιερέα σε 18 μήνες φυλάκιση. Απελευθερώθηκε από τη φυλακή το 2015, όπου επέστρεψε στα καθήκοντά του ως μοναχή, ενώ έλαβε ένα σπίτι δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο-δημοτικό σχολείο από τον Μητροπολίτη Ταμασού και την Ορεινή. Η Ιερά Σύνοδος δεν έλαβε απόφαση, παρά την πεποίθηση ότι θα έπρεπε να απολυθεί. Κάτω από το βάρος της κραυγής, το έκανε τελικά ένα μήνα μετά το θάνατο της Έλενας. Η προσφορά να τον απολύσει έγινε από τον ιεράρχη που τον υποστήριξε, ο οποίος τον υποδέχτηκε μετά την απελευθέρωσή του, τον Μητροπολίτη Τάμασο Ησαΐα. Σημειώνεται ότι στην ίδια σύνοδο της Ιεράς Συνόδου, ο δεύτερος ιερέας απολύθηκε μετά από καταγγελία προδοσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. «Ξύρισαν» την αδελφή που βίασε την ανιψιά της και κατέληξε στην Κεντρική Φυλακή

Βίασε τον ανιψιό του

Τον Μάιο του 2013, ένας ιερέας στη Λευκωσία καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης για βιασμό της 26χρονης ανιψιάς του. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, ο 26χρονος πήγε να κάνει ντους για να πάρει δουλειά. Φεύγοντας από το μπάνιο, βρήκε τον ιερέα να τον περιμένει στο σαλόνι. Πήγε στο δωμάτιο όπου τον ακολουθούσε. Άρχισε να της μιλάει για γυναικείο σεξ. Πριν μπορέσει να ανταποκριθεί, άρπαξε τα χέρια της και την πέταξε στο κρεβάτι. Το κορίτσι προσπάθησε να τον σπρώξει, αλλά συνέχισε χωρίς να την ακούσει και τελικά την βίασε.

Μεταφέρθηκε στην Κεντρική Φυλακή, όπου συνέχισε να μεταφέρει τις φυλές του. Η Ιερά Σύνοδος έδειξε και πάλι χαμηλά αντανακλαστικά. «Θυμήθηκε» ότι απολύθηκε έξι μήνες αργότερα. Στην πραγματικότητα, τα μέλη της εκκλησίας πήγαν στην κεντρική φυλακή, όπου ενημερώθηκε ότι δεν ήταν πλέον στη λίστα των ιερέων.

Το παιχνίδι των θρόνων, το οποίο έφερε … «ροζ» σκάνδαλα

Η εκκλησία, ωστόσο, συγκλονίστηκε από άλλα σκάνδαλα σεξ, μερικά στο “ροζ”, μερικά στο λεγόμενο ροζ, υψηλότερη ιεραρχία … ως αποτέλεσμα του παιχνιδιού των θρόνων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Παγκράτιου Μερακλή, που προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου; Ο Μητροπολίτης κατηγορήθηκε για ομοφυλοφιλία το 1996, όταν κέρδισε τις εκλογές μετά το θάνατο του Μητροπολίτη Χρυσάνθου. Παρόλο που έλαβε το 96% των ψήφων, ο Αρχιεπίσκοπος Βόσκεμπεραν απέρριψα την υποψηφιότητά του.

Μετά την αντίδραση ανθρώπων που ήταν πιστοί στην απόφαση του αρχιεπισκόπου, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες εναντίον του Μερακλή ότι είχε προσβληθεί από AIDS, το οποίο αρνήθηκε κατηγορηματικά. Η Αρχιεπισκοπή έγινε πεδίο μάχης καθώς χιλιάδες υποστηρικτές της αντέδρασαν έντονα σε αυτό που ο επίσκοπος συνέχισε να υποστηρίζει, δημιουργώντας πρωτοφανή επεισόδια.

Ο Παγκράτιος Μερακλής βγαίνει από την εκκλησία από το 1998 και ζει σε ένα χωριό στη Λευκωσία, όπου εξακολουθεί να αρνείται τους ισχυρισμούς για ομοφυλοφιλία. Συνεχίζει να μιλά για τη συνωμοσία εναντίον του, για την οποία έχει αποδεικτικά στοιχεία, αλλά δεν θέλει να τα δημοσιεύσει.

Ένας κομμωτής που δεν ήξερε με ποιον ήταν σε σχέση

Για την Αρχιεπισκοπή, δεν θα μπορούσε να υπάρξει «υπόγειο σεξουαλικό σκάνδαλο» στον «υπόγειο» πόλεμο. Έτσι, μετά την αποχώρηση του Voskeberan I, ξεκίνησαν φήμες για την ομοφυλοφιλική σχέση του Μητροπολίτη Αθανασίου. Νέα που προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στις τάξεις της εκκλησίας και διαίρεσαν τους πιστούς.

Η υπόθεση εστάλη στη Μεγάλη և Έκτακτη Σύνοδο, η οποία συγκλήθηκε το 2000 և για να ενεργήσει ως Συνοδικό Δικαστήριο. Οι χρεώσεις κατέρρευσαν εκεί. Ένας κομμωτής από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε μάρτυρας στο δικαστήριο ως μάρτυρας, κατηγορώντας τον Αθανάσιο για σεξουαλική παρενόχληση ενώ βρισκόταν σε δοκιμασία στη Μονή Βατοπεδίου. Ωστόσο, όταν το δικαστήριο ζήτησε από τον μάρτυρα να ονομάσει τον Αθανάσιο, επεσήμανε έναν άλλο ιεράρχη.

Το μετρό … στο ρόλο ενός ντετέκτιβ

Εκτός από τους ιερείς που διώχθηκαν και καταδικάστηκαν για τις φρικτές πράξεις τους, υπήρχαν και εκείνοι που απολύθηκαν ή απολύθηκαν για σεξουαλικά αδικήματα.

Κατά τη διάρκεια τριών ετών διακοπών, έγινε ιερέας στην Πάφο όταν πιάστηκε στην αγκαλιά του Μητροπολίτη Γιώργου Πάφου που διαπράττει μοιχεία. Το περιστατικό, που συνέβη τον Μάιο του 2017, προκάλεσε αντιδράσεις από πιστούς, καθώς ο εν λόγω ιερέας ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά.

Ο Πάφος Γιώργος ετοίμασε το σπήλαιο για τον ερευνητή αφού ένας πολίτης παραπονέθηκε ότι ο ιερέας είχε παράνομη σχέση με τον 32χρονο αρραβωνιαστικό του.

Οι δυο τους πήγαν στο διαμέρισμα όπου συναντήθηκαν ο ιερέας και ο 32χρονος. Το μετρό, αφού βρήκε το όχημα του ιερέα, τον κάλεσε να φύγει από το διαμέρισμα, όπου ομολόγησε ότι είχε σχέση με έναν 32χρονο άνδρα.

Αν και οι μητροπολίτες του Kitty (SS: κατηγορούμενος για βιασμό) և Morpho, υπέρ της αυστηρής τιμωρίας, τα άλλα τρία μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να του δώσουν άδεια τριών ετών. Έτσι, τον Απρίλιο του 2019, επέστρεψε στα ιερά του καθήκοντα.

Το 2001, δύο μοναχοί εκδιώχθηκαν από την εκκλησία αφού κατηγορήθηκαν για σεξ με έναν άνδρα και μια γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source