Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση στην ΕΕ για παράταση της νοσοκομειακής υποστήριξης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ να επεκτείνει τη νοσοκομειακή περίθαλψη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ να παρατείνει την προθεσμία πέραν των πέντε ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας το κράτος θα υποστηρίξει κρατικά νοσοκομεία.

Ανακοινώνοντας την παράδοση των στολών γιατρών και νοσοκόμων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι εκτιμώντας την προσφορά του ιατρικού και προ-θεραπευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, το ΑΚΕΛ θα ήθελε να υποστηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία για την παροχή στολών γιατρών και νοσοκόμων.

“Έτσι, παραδίδουμε περίπου 140 στολές για γιατρούς και νοσηλευτές, προσπαθώντας να τους ευχαριστήσουμε για την αυτοθυσία τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της επιδημίας στην Κύπρο”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε δημόσια νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι «χρειάζονται την υποστήριξή μας», ότι «έχουν αφαιρέσει το βάρος της καταπολέμησης της επιδημίας». “Πιστεύουμε ότι ο καθένας μας first, πρώτα απ ‘όλα, φυσικά, η κυβέρνηση πρέπει να τους υποστηρίξει”, πρόσθεσε.

Είπε ότι επειδή το ΑΚΕΛ συνειδητοποιεί ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες μετά την επιδημική κρίση, πιστεύει ότι «είναι απαραίτητο να παραταθούν τα πέντε χρόνια κατά τα οποία το κράτος θα υποστηρίζει δημόσια νοσοκομεία».

“Καλούμε τώρα την κυβέρνηση να επεκτείνει την ΕΕ.” “Πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετή δικαιολογία. Η επιδημία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να το απαιτήσουμε από τώρα και στο εξής.” αυτός πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κυπριανού συγχαίρει τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, οι οποίοι «ανιδιοτελώς και επιμελώς παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Κύπριους», είπε.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του νοσοκομείου Κυριάκος Γεωργίου ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ για την υποστήριξή του στα δημόσια νοσοκομεία հետաքրքր το ενδιαφέρον που δείχνει το σύστημα υγείας γενικά: “Η παρουσία σας εδώ είναι μια πρακτική υποστήριξη στο προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο εργάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο για να καλύψει τις ανάγκες της επιδημίας, ταυτόχρονα για να εξυπηρετήσει όλους τους υπόλοιπους ασθενείς”, δήλωσε ο κ. Georgi, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού, επειδή η πρακτική σας υποστήριξη και δωρεά, όπως είπε, “θα σας βοηθήσει να λύσετε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε μια μικρή πέτρα σε αυτόν τον αγώνα, το οποίο πρέπει να κάνουμε ενάντια στην επιδημία.”

Πηγή: KYPE

Source