Ο Γενικός Διευθυντής Ιδρυμάτων Ersoy ανακοίνωσε τους στόχους του 2021.

Ο Burhan Ersoy, Γενικός Διευθυντής Ιδρυμάτων, δήλωσε ότι ένας από τους στόχους τους για το 2021 είναι η ολοκλήρωση της αποκατάστασης ιστορικών αντικειμένων στην τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ersoy έδωσε πληροφορίες στον ανταποκριτή της AA σχετικά με τις δραστηριότητες το 2020 και την εργασία που σχεδιάζεται να γίνει φέτος.

Δηλώνοντας ότι συνεχίζουν τα έργα τους παρά την επιδημία και ότι συνεχίζουν να εργάζονται σχολαστικά στα εργοτάξια αποκατάστασης, ο Ersoy είπε ότι, πέρυσι, ολοκλήρωσε 163 ανακατασκευές και 4 νέες κατασκευαστικές εργασίες, όπως το τζαμί Bursa Ulu, το τζαμί Edirne Merkez Süleyman, Ο Πύργος Beyoğlu Galata, Κωνσταντινούπολη Fatih Eminönü Rüstem Paşa, δήλωσε ότι έχουν ολοκληρώσει.

Τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε το 2020 είναι η συμπερίληψη της Αγίας Σοφίας-i Kebir Mosque-i Şerifi στη Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων, η Ersoy συνέχισε ως εξής:

“Αν και τα θρησκευτικά καθήκοντα ασκούνται από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, όσον αφορά τη συντήρηση, την επισκευή και την αποκατάστασή της, το έργο αυτό ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων. Είναι ένα τζαμί υπό την επιχορήγηση του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ. Κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση αυτού του τζαμιού. Κάναμε την έρευνα σχετικά με τις πυρκαγιές και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αυτού του τόπου και πήραμε την έκθεσή του. Ξεκινήσαμε την επισκευή των μαυσωλείων, του δημοτικού σχολείου και του σιντριβανιού. Θα κάνουμε επίσης την αποκατάσταση της madrasa. Εξετάσαμε επίσης τους τρούλους. “

Ο Burhan Ersoy δήλωσε ότι έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες προετοιμασίες για τη μετατροπή του Μουσείου Kariye σε τζαμί, ότι έχει εκδοθεί το διάταγμα για την εντολή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ότι το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί για το τζαμί, “Θα είμαστε ανοιχτοί στη λατρεία.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Δηλώνοντας ότι εργάζονται για να διατηρήσουν την υφή του τζαμιού, η αρχιτεκτονική του οποίου χωρίζεται σε δύο, ο Ersoy είπε, “Θα ανοίξουμε το χαρέμι ​​για να λατρεύουμε. Τα μοτίβα και οι τοιχογραφίες δεν θα υποβαθμιστούν. Επειδή πρόκειται για έργο της UNESCO, Είναι μια παγκόσμια κληρονομιά. Είναι καθήκον όλων των ανθρώπων που ζουν στον κόσμο να προστατεύουν αυτά τα έργα, όχι μόνο τους μουσουλμάνους. μίλησε.

Ο Μπουρχάν Ερσόι δήλωσε ότι ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση του Τζαμί Beyazıt και του Τζαμί Nuri Osmaniye στην Κωνσταντινούπολη και ότι συνεχίζεται επίσης η αποκατάσταση του Τζαμιού Sultanahmet

“Στόχος μας το 2021 είναι να ολοκληρώσουμε την αποκατάσταση κάθε ιστορικού αντικειμένου στην ενδοχώρα της τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, συγκεκριμένα των διαδρομών Beyazıt, Fatih, Eminönü και Sirkeci, και να σώσουμε αυτά τα μέρη από την προβολή του εργοταξίου κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Οι προσπάθειές μας για αυτό συνεχίζονται και έχουμε ολοκληρώσει σχεδόν το 70% της δουλειάς μας. Θα ολοκληρώσουμε το υπόλοιπο μέρος το συντομότερο δυνατό και θα ανοίξουμε τα τζαμιά μας για λατρεία. “

“Θα προστατεύσουμε το Sulaymaniyah σε ασφαλή χέρια”

Επισημαίνοντας ότι συζήτησαν επίσης τα μέτρα σχετικά με τους θόλους του τζαμιού Süleymaniye, ο Ersoy δήλωσε ότι υπάρχουν περιοχές που ονομάζονται Darülhadis, Darüşşifa, Tabhane και Daruzziyafe και οι καμήλες γύρω από το τζαμί, και ότι οι εργολάβοι καθεμιάς από αυτές τις περιοχές εργάζονται στο αποκατάσταση των σχετικών τμημάτων ξεχωριστά.

Ο Ersoy εξήγησε επίσης τα ακόλουθα σχετικά με τη δουλειά που έγινε στο Τζαμί Süleymaniye:

“Υπάρχει μόνο ένας τομέας στον οποίο δεν πραγματοποιήσαμε διαγωνισμό αποκατάστασης, αυτό είναι το Daruzziyafe. Λάβαμε επίσης μέτρα ασφαλείας σχετικά με αυτό. Μπορεί να υπάρχουν ζητήματα που επικρίνουμε από το κοινό. Λέγεται,” Κύριε, υπάρχει κλεμμένη σφαίρα εκεί, δεν κοιτάς εκεί. “Είναι ασφαλές με συρματοπλέγματα και σύστημα κάμερας ασφαλείας. Το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και ο κυβερνήτης μας παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη για την ασφάλεια, είμαστε σε διαβούλευση. Θέλουμε να διασφαλίσουμε το περιβάλλον του τζαμιού το συντομότερο δυνατό ολοκληρώνοντας το διαγωνισμό για αυτήν την περιοχή. Θα προστατεύσουμε το τζαμί μας σε ασφαλή χέρια. “

Προϋπολογισμός 1 δισεκατομμυρίου 200 εκατομμυρίων λιρών για αποκαταστάσεις 2021

2021 193 Στην Τουρκία, εγχώριες δηλώνοντας ότι θα προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τα 10 έργα εκτός Ersoy, περίπου 1 δισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια λίρες, είπε ότι ο προϋπολογισμός διατίθεται για την αποκατάσταση.

Αποκατάσταση καθώς και νέα κατασκευή σε αυτό που κάνουν, μία από τις οποίες η Βοσνία-Ερζεγοβίνη που μεταβίβασε το προεδρικό κτίριο Ersoy, είπε επίσης ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν μόλις η συνεχιζόμενη κατασκευή του κτιρίου υπηρεσιών στην Τουρκία.

Ο Ersoy δήλωσε ότι συνεχίζεται η κατασκευή του κτιρίου πανεπιστημίων του Πανεπιστημίου Bezmialem Vakıf και του πανεπιστημίου Fatih Sultan Mehmet Vakıf, το οποίο παρέχει εκπαίδευση υπό τη Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων, η πρωτοποριακή τελετή του Πανεπιστημίου Fatih Sultan Mehmet Foundation θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, και οι απαραίτητες εργασίες γεώτρησης συνεχίζονται.

Το Τζαμί Ulus Zincirli θα αποδεχθεί την εκκλησία του το 2021

Αναφέροντας ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση του τζαμιού Zincirli στην Άγκυρα Ulus φέτος, ο Ersoy σημείωσε ότι αγόρασαν επίσης την άδεια γη δίπλα στο τζαμί και ότι θα ανοίξουν υποκατάστημα για την Vakıf Participation Bank, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Γενική Διεύθυνση και θέστε σε λειτουργία το γραφείο πωλήσεων ελαιολάδου.

Ο Ερσόι είπε, “Υποβάλαμε το διαγωνισμό για όλα αυτά. Ο ιστότοπος θα παραδοθεί και το έργο θα ξεκινήσει φέτος. Τα έργα έχουν περάσει από την επιτροπή. Το Τζαμί Zincirli είναι ένα από τα πιο όμορφα τζαμιά στο Ulus. Είναι το πιο πολυσύχναστο τζαμί μετά το τζαμί Hacı Bayram. Θα το ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό. ” είπε.

Αποκατάσταση 5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΤΔΒΚ

Αναφέροντας ότι πραγματοποίησαν σημαντικά έργα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ουγγαρία, το Κοσσυφοπέδιο και το Αφρίν, καθώς και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ο Έρσοι είπε ότι ένα από αυτά ήταν η αποκατάσταση του Τζαμί Selimiye.

Σημειώνοντας ότι το τζαμί Selimiye θα αποκατασταθεί για περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και σκοπεύουν να ολοκληρώσουν το έργο το 2022, ο Ersoy είπε, “Η αποκατάσταση είναι μια μακροχρόνια δουλειά. Διαχειριζόμαστε τα πάντα, από αρμούς έως γύψο σχολαστικά. Ως Γενική Διεύθυνση Ιδρύματα, είμαστε από τα λίγα επιτυχημένα ιδρύματα στην αποκατάσταση. Είμαστε αδελφοί και αδελφές με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων, εργαζόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο για να βγάλουμε τα έργα μας και μετά να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

13.500 ενοικιαστές ιδρύματος θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου

Υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος αριθ. 7256 για την «Αναδιάρθρωση Ορισμένων Απαιτήσεων και Τροποποίηση Μερικών Νόμων» έχει θεσπιστεί πρόσφατα, ο Έρσοι σημείωσε ότι μέσα σε αυτό το πεδίο εφαρμογής, έγινε νομική ρύθμιση σχετικά με 13.500 επιβάτες που ήταν πρώην ενοικιαστές στην ιδιοκτησία ιδρύματος αλλά δεν έκαναν συμφωνία μίσθωσης.

Δηλώνοντας ότι έχει προκύψει ένα νέο δικαίωμα για αυτούς τους ανθρώπους, ο Ersoy δήλωσε ότι οι ενοικιαστές του ιδρύματος μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου και θα αρχίσουν να πληρώνουν την πρώτη δόση στις 17 Μαρτίου.

Ο Ersoy ολοκλήρωσε τα λόγια του ως εξής:

“Με τις προσπάθειες των φίλων μας στην τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση επί του θέματος και τη σχολαστική παρακολούθηση του κ. Bey, έχουμε θεσπίσει αυτόν τον νόμο. Με αυτόν τον νόμο, θα λύσουμε το πρόβλημα των 13.500 ενοικιαστών μας. Αυτός ο νόμος η ρύθμιση γίνεται κάθε 10 χρόνια. Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 2004. Το αίτημά μου από τους 500 ενοικιαστές μας είναι να υποβάλω αίτηση στις περιφερειακές διευθύνσεις για να απαλλαγούμε από την κατοχή. Θέλουμε να είναι μισθωτές. Έχουμε διορθώσει τα ενοίκια τους για τους τελευταίους 12 μήνες. Δεν θα πάρουμε ενδιαφέρον και αναδρομικό κόστος. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ξανά ότι η 28η Φεβρουαρίου είναι η προθεσμία. “

Πηγή: Anadolu Agency / Yasemin Kalyoncuoğlu

.Source