Ο γιατρός ηχογράφησε με συγκλονιστικές εικόνες … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο 29χρονος γιατρός από το Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης του Νοσοκομείου του Λος Άντζελες ήθελε να συλλάβει με φακό τις μάχες των συναδέλφων του που καταπολεμούσαν τον κοροναϊό σε μια σειρά από συγκλονιστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Όταν ο κοροναϊός άρχισε να καταστρέφει την περασμένη άνοιξη, ο Δρ. Ο Scott Kobner, επικεφαλής ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο Ιατρικό Κέντρο του Λος Άντζελες, ήταν αποφασισμένος να καταγράψει την ιστορική στιγμή.

Χρησιμοποιώντας τις κάμερες Leica M6 և M10, ο ερασιτέχνης φωτογράφος άρχισε να φωτογραφίζει γιατρούς, νοσοκόμες, ασθενείς και οικογένειες σε ένα δημόσιο νοσοκομείο 600 κλινών, καταγράφοντας πανικό, φόβο και θάρρος καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε.

Ήθελε να ωθήσει τα όρια στα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν οι γιατροί

Φυσικά, ο Δρ. Ο Kobner είχε άδεια νοσοκομείου να τραβήξει φωτογραφίες, να ζητήσει άδεια από κάθε ασθενή ή την οικογένεια του ασθενούς. Άρχισε να δημοσιεύει τις φωτογραφίες του στο Instagram ως έναν τρόπο για να δείξει τα όρια που φτάνουν οι συνάδελφοί του για να σώσει ζωές, ενώ τον Δεκέμβριο οι άνθρωποι ικέτευαν. “Μείνε σπίτι. Φορέστε μάσκα. Φροντίστε ο ένας τον άλλον. Εμβολιασθείτε όποτε μπορείτε. «Μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο μαζί». Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 19.800 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό στο Λος Άντζελες και πάνω από 500.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δρ. Ο Κόμπνερ, που εξακολουθεί να φωτογραφίζει ασθενείς, είπε στους Los Angeles Times πώς ήθελε οι φωτογραφίες του να περιγράψουν “την ανθρωπότητα και τον πραγματικό ανθρώπινο αγώνα που κάνουμε κάθε μέρα” αντί για κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

«Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τόσα πολλά περιστατικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. “Καρδιακές προβολές, τραύματα από πυροβολισμούς, κατάγματα χεριών”, είπε. “Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας, ήταν πάντα η ίδια ιστορία.”

Αστυνομικός γεννημένος στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης πριν αναλάβει τα καθήκοντά του σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Όσον αφορά τις φωτογραφίες του, πρόσθεσε ότι προσπαθούσε να δείξει «απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και την κατάσταση των εμπλεκόμενων ατόμων.

Είπε στο NPR ότι ήταν «πολύ εξουθενωτικό» για να διαβάσει ενθαρρυντικά σχόλια κάτω από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα. Αυτός πρόσθεσε. “Είναι τόσο λυπηρό, ταυτόχρονα τόσο υποστηρικτικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που περνούν το ίδιο πράγμα, αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις.”

Το πραγματικό πρόσωπο της επιδημίας

Σε μια από τις συναισθηματικά φορτισμένες φωτογραφίες του, συλλαμβάνει τον συνάδελφό του Δρ. Η Molly Grassini προσπαθεί να αναζωογονήσει έναν νεαρό ασθενή παρακολουθώντας σημάδια ζωής στον καρδιακό της παλμό. “Το να βλέπεις και να τον γνωρίζεις πολύ καλά εκείνη τη στιγμή ήταν ένα αίσθημα φόβου και ευπάθειας, αλλά το να είσαι μαζί με την ελπίδα ήταν κάτι που σκεφτόμουν συνεχώς”, είπε στο NPR.

Τον Δεκέμβριο, όταν το Λος Άντζελες և Νότια Καλιφόρνια έγινε το νέο επίκεντρο του κοροναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Δρ. Ο Kobner έγραψε στο Instagram: “Παλεύω πραγματικά με την ιδέα να μοιραστώ μερικές από τις εικόνες που βλέπω κάθε μέρα στη δουλειά. Το τεράστιο ανθρώπινο πόνο που παρακολουθώ κάθε μέρα. Είναι τραγικό και αξέχαστο. ” Αυτός πρόσθεσε. “Αλλά οι άνθρωποι πρέπει να δουν το πρόσωπο της επιδημίας. Δύο θάνατοι κάθε ώρα στο Λος Άντζελες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Μένω σπίτι. Φορέστε μάσκα. Φροντίστε ο ένας τον άλλον. Εμβολιασθείτε όποτε μπορείτε. Μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο μαζί ».

Ένας από τους γιατρούς που φωτογράφισε, η 29χρονη Daria Osipchuk, η οποία φωτογραφήθηκε κοιτάζοντας την κάμερα λίγο πριν από την επώαση του ασθενούς, είπε: Λίγο πριν από τη διασωλήνωση, η σοβαρότητα της πάθησης.

Σε ένα άλλο μήνυμα, ο Δρ. Ο Kobner γράφει: “Δεν έχω δει μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους για μήνες χωρίς μάσκα. Τα χαμόγελά τους είναι τόσο ειλικρινά, γεμάτα ζωή, γεμάτα ετοιμότητα, γεμάτα αισιοδοξία. Είναι τόσο διαφορετικά από τα μάτια που βλέπω κάθε μέρα. Είναι γεμάτοι φόβο, κόπωση και θλίψη. “Αυτές οι φωτογραφίες ήταν για ασθενείς, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι για εμάς.”

Πηγή: iefimerida.gr

Source