Ο γιατρός που εμβολιάστηκε για πρώτη φορά με CT. “Δεν φοβάμαι αρνητικά σχόλια”

Δρ. Η Κύπρος σήμερα γίνεται ο πρώτος ιατρός στην Κυπριακή Δημοκρατία που εμβολιάστηκε κατά του Covid-19. Οι τρεις λόγοι πίσω από την απόφασή του – γιατί δεν επηρεάζει τα αρνητικά σχόλια

“Ήμουν ο πρώτος που ρωτήθηκε, accepted το αίτημά μου έγινε δεκτό … Δεν φοβάμαι αρνητικά σχόλια για το εμβόλιο”, εξηγεί ο Χρήστος Κίπρι, επικεφαλής ιατρός και συντονιστής στο Νοσοκομείο Παραπομπής Covid-19, ο οποίος γίνεται ο πρώτος ιατρός που έλαβε το εμβόλιο σήμερα.

Μιλώντας για: Cyprus Times:, εξηγεί τρεις λόγους για τους οποίους αποφάσισε να πάρει το εμβόλιο αμέσως μετά την άφιξή του στην Κύπρο.

«Είμαι συντονιστής μονάδας Covid-19 και επικεφαλής ιατρός για 10 μήνες. Ումն Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας του ΟΚΥΠΥ να τιμήσει να προτιμήσει κάποιον που εργάζεται σε νοσοκομείο παραπομπής πριν εμβολιαστεί. Ήμουν ο πρώτος που με ενδιέφερε, request το αίτημά μου έγινε δεκτό, καθώς μου δόθηκε προτεραιότητα ως συντονιστής-διευθυντής. “Άλλοι συνάδελφοι, γιατροί και νοσοκόμες έχουν δείξει ενδιαφέρον, οι οποίοι με τη σειρά τους θα εμβολιαστούν”, λέει ο Δρ. Κύπρος

«Είναι τιμή μου: Είμαι περήφανος που έλαβα το πρώτο εμβόλιο γιατί μιλάμε για ιατρικό θαύμα, θαύμα επιστήμης που νομίζω ότι είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει από μια επιδημία», είπε.

Για τρεις λόγους

Στην ερώτηση σχετικά με αυτό, ο Δρ. Η Κύπρος εξηγεί τρεις λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εμβολιαστεί. “Πρώτον, επειδή είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει από την επιδημία του κοροναϊού, δεύτερον, πιστεύω στην επιστήμη, την ικανότητά του να δημιουργεί ένα ασφαλές εμβόλιο που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και, τρίτον, το γεγονός ότι έχω μελετήσει τι συνέβη στο εμβόλιο , ποια είναι τα αποτελέσματά του, τα οποία είναι θετικά, δεν έχουν παρενέργειες, όπως παρερμηνεύονται από ορισμένους; Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, το εμβόλιο έχει ελεγχθεί, πέρασε τόσες πολλές κλινικές δοκιμές που δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνω. “Και είμαι περήφανος που το κάνω αυτό.”

Στο ερώτημα αν φοβάται να ακούσει για εμβολιασμούς κάποια στιγμή, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Δεν φοβάμαι κάποια άτομα να λένε αρνητικά σχόλια σχετικά με το εμβόλιο, όπως παρενέργειες κ.λπ., γιατί προφανώς το λένε χωρίς να το γνωρίζουν. «Δεν έχω μάθει ποτέ να πειραστώ από τα λόγια άλλων ή αυτών», λέει ο γιατρός. Κύπρος

“Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί, έχει υποβληθεί σε τόσες πολλές κλινικές δοκιμές που είναι αξιόπιστο, πρέπει να το εμπιστευτούμε. “Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί άνθρωποι ανησυχούν”, είπε, προσθέτοντας ότι είχε κληθεί να στείλει ένα μήνυμα στο κοινό ρωτώντας εάν θα εμβολιαζόταν.

Source