Ο γιατρός που εμβολιάστηκε πριν από 6 ημέρες στην Ιταλία έπιασε κοροναϊό

Στην Ιταλία, πριν από 6 ημέρες, το εμβόλιο κοραναϊού που αναπτύχθηκε από τον Pfizer-BioNTech, Διευθυντή του Τμήματος Μολυσματικών Νοσημάτων Νοσοκομείου Umberto I. Η Antonella Franco ανακοίνωσε ότι η δοκιμή ιών κορώνας ήταν θετική.

Κακά νέα ήρθαν μετά την έναρξη του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού στην Ιταλία. Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Νοσοκομείου Umberto I στην πόλη των Συρακουσών. Αν και η Antonella Franco είχε το εμβόλιο κοροναϊού που αναπτύχθηκε από την Pfizer-BioNTech πριν από 6 ημέρες, η δοκιμή ιού κορώνας ήταν θετική.

Δρ. Ο Φράνκο είπε μετά το αποτέλεσμα της δοκιμής, «ήμουν θετικός, αλλά θα εμβολιαζόμουν ξανά. «Ίσως ο ιός να μου προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη αν δεν είχα εμβολιαστεί».

Σε δήλωση του Υπουργείου Υγείας της Περιφέρειας της Σικελίας, ο Δρ. Αναφέρθηκε ότι ο Φράνκο ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο στο Παλέρμο πριν από 6 ημέρες.

Ενώ ερευνούσε εάν ο γιατρός είχε μολυνθεί με τον ιό πριν τον εμβολιασμό, ο Δρ. Εξετάζονται επίσης επαγγελματίες υγείας στην ομάδα που πήγαν στο Παλέρμο για εμβολιασμό με τον Φράνκο.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΨΗΛΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ LOCATELLİ: “ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 2η ΔΟΣΗ”

Η Franca Locatelli, πρόεδρος του ιταλικού Ύπατου Συμβουλίου Υγείας, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι μόνο η δεύτερη δόση του εμβολίου κοροναϊού παρέχει πλήρη προστασία μετά τη χορήγηση. “Επιστημονικές μελέτες καθιστούν σαφές ότι η πρώτη δόση δεν παρέχει πλήρη προστασία και τα άτομα που μολύνονται μετά την πρώτη δόση. Είναι δυνατόν να μιλήσουμε για πλήρη προστασία μετά τη δεύτερη δόση. Επομένως, όσοι εμβολιάζονται δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την υπεύθυνη συμπεριφορά”, δήλωσε ο Locatelli.

Στην Ιταλία, από τις 3 Ιανουαρίου, 84 χιλιάδες 730 άτομα, εκ των οποίων 75 χιλιάδες 327 ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εμβολιάστηκαν με κοροναϊό.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Ιταλία αυξήθηκε σε 2 εκατομμύρια 141 χιλιάδες 201 και εκείνοι που πέθαναν σε 74 χιλιάδες 985.

Τελευταία ενημέρωση: 03.01.2021 18:53

Source