Ο γιατρός που εμβολιάστηκε πριν από 6 ημέρες στην Ιταλία, έπιασε Covid-19

Κακά νέα ήρθαν μετά την έναρξη του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού (Covid-19) στην Ιταλία. Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Νοσοκομείου Umberto I στην πόλη των Συρακουσών. Αν και η Antonella Franco είχε το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer-BioNTech πριν από 6 ημέρες, η δοκιμή ιού κορώνας ήταν θετική.

“Είμαι θετικός, αλλά …”

Δρ. Ο Φράνκο είπε μετά το αποτέλεσμα της δοκιμής, «ήμουν θετικός, αλλά θα εμβολιαζόμουν ξανά. «Ίσως ο ιός να μου προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη αν δεν είχα εμβολιαστεί».

Σε δήλωση του Υπουργείου Υγείας της Περιφέρειας της Σικελίας, ο Δρ. Αναφέρθηκε ότι ο Φράνκο ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο στο Παλέρμο πριν από 6 ημέρες. Ενώ ερευνούσε εάν ο γιατρός είχε μολυνθεί με τον ιό πριν τον εμβολιασμό, ο Δρ. Εξετάζονται επίσης επαγγελματίες υγείας στην ομάδα που πήγαν στο Παλέρμο για εμβολιασμό με τον Φράνκο.

“ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 2η ΔΟΣΗ”

Η Franca Locatelli, πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας της Ιταλίας, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το εμβόλιο Covid-19 παρέχει πλήρη προστασία μόνο μετά τη δεύτερη δόση. “Επιστημονικές μελέτες καθιστούν σαφές ότι η πρώτη δόση δεν παρέχει πλήρη προστασία και τα άτομα που μολύνονται μετά την πρώτη δόση. Είναι δυνατόν να μιλήσουμε για πλήρη προστασία μετά τη δεύτερη δόση. Επομένως, όσοι εμβολιάζονται δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την υπεύθυνη συμπεριφορά”, δήλωσε ο Locatelli.

Στην Ιταλία, από τις 3 Ιανουαρίου, 84 χιλιάδες 730 άτομα, εκ των οποίων 75 χιλιάδες 327 ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, έλαβαν εμβόλιο Covid-19.

.Source