Ο δήμαρχος Αθηνά είναι ανησυχητικός. Οι ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της έλλειψης μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων

Οι ζωές στην Αθήνα βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της έλλειψης μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Kareclas είπε ότι “είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας σταθμός ασθενοφόρων στην περιοχή για να εξυπηρετούν τις κοινότητες κοντά στο Athenaeum, όπως το Avdelero, το Trullo και το Limpia.” Η δημιουργία ενός περιφερειακού μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι η Αθηένου είναι το πιο κρίσιμο σημείο στην πολιτεία της Λάρνακας, կյան στο παρελθόν οι ζωές κινδυνεύουν να δεχθούν ασθενείς με πρόωρη μεταφορά ασθενοφόρων.

Πρόσθεσε: «Το ζήτημα τέθηκε με την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ, η οποία το ερευνά. Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, ώστε ο σταθμός ασθενοφόρων να λειτουργήσει με την έναρξη του νέου Κέντρου Υγείας Αθηναίων. Το νέο κέντρο έχει πλέον ολοκληρωθεί և βρίσκεται στη φάση παράδοσης, ενώ περιμένουμε να ολοκληρωθεί η χρήση του ΟΚΥΠΥ, καθώς ο δήμος προτείνει τη δημιουργία ενός Ιατρικού Κέντρου Υγείας, το οποίο θα φιλοξενήσει όλες τις ειδικότητες – γιατρός, παιδίατρος, δερματολόγος, καρδιολόγος κ.λπ. »

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ο δήμαρχος είπε ότι “το κέντρο έχει τελειώσει ως προς τα κτίρια, αλλά για αυτό χρειαζόμαστε έπιπλα, απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος θα διαρκέσει λίγο χρόνο” “Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα με την επιδημία του κορανοϊού δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 5-6 μήνες για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας το συντομότερο δυνατό.”

Όσον αφορά τα τρέχοντα έργα στο δημαρχείο της Αθήνας, ο κ. Κάρεκλας είπε: «Έχουμε ήδη λάβει αρκετές αιτήσεις για τα τέσσερα έργα που έχουν εγκριθεί για το πρόγραμμα Leader της ΕΕ. “Ένα από τα έργα είναι η αλλαγή του υπάρχοντος φωτισμού στο πάρκο της Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, η εγκατάσταση νέων παιχνιδιών και η αποκατάσταση του ανεμόμυλου στο πάρκο”, είπε, σημειώνοντας ότι “το κόστος είναι 185.000 ευρώ.”

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα άλλα έργα αναφέρονται στην “επισκευή της πλατείας της άνοιξης κατά μήκος των παρακείμενων δρόμων, δηλαδή από το Χάνι της Μεστάνας έως την αρχαία πηγή της Αθηνάς”, μεταξύ άλλων, υπόγεια πεζοδρόμια, ενώ εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 250 χιλιάδες ευρώ. Το τέταρτο έργο, το οποίο θα κοστίσει περίπου 45 χιλιάδες ευρώ, αφορά την αποκατάσταση των δύο παραδοσιακών κτιρίων του Αθηένου, την κατοικία της κατοικίας του Χαρίδημου Χατσιχάρου, μέλος του βουλευτή A Har, και το κτίριο του Κώστα Πούρου, το οποίο έχει αποκτήσει ο δήμος τα τελευταία χρόνια.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ο κ. Κάρεκλας είπε ότι «τα τέσσερα έργα εγκρίθηκαν από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικής Κοινότητας Leader. “Ο δήμος θα πληρώσει το 16,65%, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα λάβουν εθνική-ευρωπαϊκή χρηματοδότηση”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “έχουν ήδη ληφθεί, αξιολογηθεί και ορισμένες προτάσεις έργων και άλλες αναμένεται να ληφθούν.”

Σημείωσε επίσης ότι ο δήμος Αθηναίων αναμένει από το Υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης να δώσει το πράσινο φως για να ανακοινώσει πρόταση για την αποκατάσταση της παλιάς πόλης για να γίνει ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πολιτιστικό κέντρο. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την οικοδόμηση μιας πλατείας εκκλησίας, ενώ το αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Αθήνας χτίζεται. “

Πηγή: KYPE

Source