Ο δήμος αποφασίζει για το τι μπορεί να διατηρηθεί … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Και καθώς η διαμάχη για την ενέργεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής συνεχίζεται, το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκωσίας συγκαλείται το απόγευμα για να αποφασίσει για την αυθαίρετη κατεδάφιση ενός χώρου στην αρχαία Λευκωσία που βρίσκεται μπροστά από τον υπό κατασκευή Ναό. Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Εισαγγελέας είναι η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών.

Την Τρίτη, ο Γιώργος Βορ Σαββίδης έστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νούρη May Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωράτση ζητώντας τους να ενημερωθούν για τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης, καθώς και για τις ενέργειές τους. ,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Τα χτυπήματα οδήγησαν στην κατεδάφιση ενός θεσμού. “Pelera από το πάτωμα” αστείο

Παρά τη δέσμευση του αρχιεπισκόπου, η οποία σε επιστολή ανέφερε ότι θα αποκαταστήσει τα κτίρια, το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκωσίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι η αναστήλωση θα προγραμματιστεί εκ νέου.

Οι απόψεις των μερών θα παρουσιαστούν στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει στις 5 μ.μ., μετά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα παρουσιαστούν δύο απόψεις.

Το AKEL City Group θα προτείνει στο δικαστήριο να εκδώσει διάταγμα για την αναστολή των εργασιών του ναού μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων.

Η Ομάδα Δημοτικής Δημοκρατίας της Αψίδας θα προτείνει, κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, να συμφωνήσει σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να συναντηθούν και να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν μέσω άμεσων κυρώσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από την Κάτια Χριστοδούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source