Ο Δήμος Κερύνειας αύξησε τις επιθεωρήσεις του σχετικά με τις προφυλάξεις Covid-19 λόγω των αυξανόμενων τοπικών υποθέσεων πρόσφατα.

Ομάδες του Δήμου, της Υγείας και της Αστυνομίας Girne; Μαζί με πολλές εμπορικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τους πολίτες, αύξησε τους ελέγχους των επιχειρήσεων που σερβίρουν φαγητό και ποτό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από το Τμήμα Υγείας του Δήμου Κερύνειας, κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων σε επιχειρήσεις τροφίμων μεταξύ 01 και 15 Ιανουαρίου 2021, έγιναν έλεγχοι στα θέματα της άδειας λειτουργίας, του υγειονομικού μητρώου, της γενικής υγιεινής και των προφυλάξεων Covid-19, 4 θέσεις εργασίας έκλεισαν λόγω ελλείψεων και οι δραστηριότητές τους σταμάτησαν. Shooters Coffee, Manipeni Restaurant και Enn Biber Restaurant, που έκλεισαν λόγω ελλείψεων. Επιτράπηκε να λειτουργήσει ξανά καθώς αντιστάθμιζε τις ελλείψεις του. Το εστιατόριο Jashan, το οποίο διαπιστώθηκε επίσης ότι είναι ανεπαρκές, εξακολουθεί να μην επιτρέπεται να λειτουργεί.

Τρόφιμα που βρέθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση κατασχέθηκαν από 7 εγκαταστάσεις τροφίμων που καταστράφηκαν σε διάφορες ποσότητες λαχανικών-φρούτων, γαλακτοκομικών προϊόντων, σάντουιτς κ.λπ.

Ομάδες Υγείας και Αστυνομίας έλεγξαν τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τα γενικά μέτρα Covid-19 με συνολικά 436 επιθεωρήσεις στο χώρο εργασίας.

Ο δήμαρχος Girne Nidai Güngördü έκανε μια δήλωση σχετικά με το θέμα. Είπε, «Συνεχίζουμε το έργο μας με υπευθυνότητα και ευαισθησία σχετικά με όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υγεία των ανθρώπων μας».

Güngördü; Τόνισε ότι οι άνθρωποι μας πρέπει να προσέχουν όλες τις προειδοποιήσεις που γίνονται προληπτικά και ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες απόστασης μεταξύ τραπεζιών και καρεκλών σε πολυσύχναστα μέρη και ότι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους συχνά και η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά και συνεχώς για να καλύπτει το στόμα και τη μύτη.

Güngördü; «Έχουμε πραγματοποιήσει εντατικές προσπάθειες για την προστασία της υγείας των ανθρώπων μας με πολλά μέτρα και πρακτικές που έχουμε εφαρμόσει ως Δήμος λόγω της πανδημίας. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους εμπόρους μας να συνεργαστούν προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, ειδικά για να συμμορφωθούν με τους κανόνες για τις μάσκες και την υγιεινή λόγω της πανδημίας και εύχομαι μια υγιή μέρα σε όλους τους ανθρώπους μας », είπε.

.Source