Ο Δήμος Κερύνειας είναι πλέον «Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Οι δήμαρχοι της χώρας μας παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της επιτροπής του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία είναι μια πανευρωπαϊκή πολιτική συνέλευση που αποτελείται από 636 τοπικούς πολιτικούς και εκπροσωπεί περισσότερες από 200 χιλιάδες διοικήσεις σε 47 ευρωπαϊκά κράτη.

Εκπρόσωπος της Διοικητικής Επιτροπής της Ένωσης Τουρκοκυπριακών Δήμων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων TCO και ο Δήμαρχος του Güzelyurt Mahmut Özçınar, Αντιπρόσωπος της Επιτροπής Τρέχων Υποθέσεων Μεχμέτ ΧαρμάνκιΟ Ahmet Yalçın Benli ενεργεί ως εκπρόσωπος της επιτροπής παρακολούθησης. Ο Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Δήμων TCT και ο Γραμματέας της Αντιπροσωπείας Hüseyin Köle παρευρίσκεται επίσης στις συνεδριάσεις.

Με τη νέα περίοδο, ο Δήμος Girne άρχισε να εκπροσωπείται στην Επιτροπή Διοικητικών Υποθέσεων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο δήμαρχος της Girne Nidai Güngördü συμμετείχε στο συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης των τοπικών και περιφερειακών αρχών, διοικητική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου.

Εκτός από τον Güngördü, η Τουρκική Ένωση Δήμων Κύπρου και ο δήμαρχος του Güzelyurt Mahmut Özçınar και ο Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Δήμων TCT και ο Γραμματέας της Διεθνούς Αντιπροσωπείας HüseyinKöl συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο.

Ζητήματα όπως μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19, έξυπνες πόλεις και περιοχές και αύξηση των εσόδων των τοπικών κυβερνήσεων συζητήθηκαν στη συνάντηση.

Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με την εκπροσώπηση, ο δήμαρχος της Κερύνειας NidaiGüngördü είπε, «Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο επίτευγμα για εμάς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπήσουμε την Κερύνεια, μια τουριστική πόλη, στο Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης ».

Λέγοντας: «Θα προσαρμόσουμε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους εαυτούς μας, θα προσθέσουμε αυτές τις αξίες στο όραμά μας ως δήμος και θα συνεχίσουμε στο δρόμο μας», δήλωσε ο Güngördü, «Αυτό θα μας φέρει μεγάλα οφέλη. “Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ενισχύσουμε την τοπική δημοκρατία και να συνεχίσουμε τα έργα μας με επίκεντρο τον άνθρωπο, την υγεία και το περιβάλλον.”

.Source