Ο δήμος Λάρνακας έχει μειώσει τα έσοδά του έως το 2020 κατά 5,5 εκατομμύρια ευρώ

Ο δήμος Λάρνακας μείωσε τα έσοδά του κατά 5,5 εκατομμύρια ευρώ το 2020.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο δήμος Λάρνακας μείωσε τα έσοδά του κατά 5,5 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020 λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Πρόσθεσε ότι «η σύνοδος του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την τελευταία Τρίτη του Δεκεμβρίου, δηλαδή στις 29 του μήνα, κατά την οποία ενέκρινε τους τακτικούς προϋπολογισμούς ανάπτυξης του δήμου για το 2021». “Τα νέα οικονομικά στοιχεία που έφεραν σε όλη την οικονομία οι Κυπριακοί Δήμοι, όχι μόνο η επιδημία του κορανοϊού, οδήγησαν σε μείωση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα της Λάρνακας.”

Πρόσθεσε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας είχε προγραμματίσει προϋπολογισμό το 2019 – 23,8 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα για το 2020, αλλά στο τέλος του έτους τα έσοδα ήταν μόνο 18 εκατομμύρια ευρώ. “Το καλοκαίρι, μετά το τέλος του αποκλεισμού, ο δήμος Λάρνακας παρουσίασε έναν αναθεωρημένο προϋπολογισμό, προβλέποντας έσοδα έως και 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε”.

Ο κ. Viras σημείωσε ότι “μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα σχέδια εσόδων του 2021 βασίστηκαν στα έσοδα του 2020. Έτσι, για το νέο έτος, ο προϋπολογισμός έλαβε έσοδα περίπου 18,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προστέθηκε αποθεματικό εισοδήματος, το οποίο ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ από τα χρέη των προηγούμενων ετών. Σημείωσε ότι «τα έξοδα του δήμου το 2021 ανήλθαν σε προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων ευρώ».

Απαντώντας σε μια σχετική ερώτηση, ο δήμαρχος της Λάρνακας είπε ότι «αφού δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η επιδημία του κοραναϊού, δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόσο θα λάβει ο δήμος το 2021. Ωστόσο, τα προγράμματα του Δήμου έχουν ξεκινήσει, συνεχίζονται ή σχεδιάζονται να εφαρμοστούν, δεν σταματά, αλλά προχωρά ».

Εξήγησε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας ενέκρινε αναπτυξιακό προϋπολογισμό ύψους 13,7 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων μεγάλα ποσά θα δαπανηθούν για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, συμπεριλαμβανομένης της νέας πόλης πόλης, του πολυλειτουργικού κοινωνικού χώρου. Ευημερία և Απασχόληση ակի Μερική αποκατάσταση του τζαμιού ou hur.

Σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός έχει υπολογιστεί για μελέτες που σχετίζονται με τα έργα του δεύτερου κύκλου, ότι ο προγραμματισμός προχωρά κανονικά, συμπεριλαμβανομένης της ανακαίνισης του πάρκου Pattiheio, της δεύτερης φάσης ανακαίνισης οδικών και πεζοδρομίων για άτομα με ειδικές ανάγκες στο κέντρο της Λάρνακας, την αποκατάσταση του πρώην αρχηγού της αστυνομίας Drosia.» »:

Πηγή: KYPE

Source