Ο δήμος Λεμεσού είναι αγανακτισμένος … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η πόλη της Λεμεσού εκφράζει τη λύπη της για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις χθεσινές βροχές. Σύμφωνα με τη δήλωση, είναι απαράδεκτο σε μια σύγχρονη πόλη να κατακλύζεται από δρόμους και κτίρια. «Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας κάθε φορά που βρέχει. “Δεν αξίζουν τέτοια βάσανα, ειδικά όταν υποφέρουν από την επιδημία εδώ και μήνες”.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι το γεγονός είναι ότι η γεωμορφολογία της πόλης την αφήνει κάτω από τη ροή του νερού της βροχής από όλες τις περιοχές προς τα βόρεια. “Αλλά είναι επίσης γεγονός ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες, καθώς και η ανάγκη προστασίας της πόλης με κατάλληλες αντιπλημμυρικές άμυνες. Δυστυχώς, αυτό που έπρεπε να γίνει κατά τη διάρκεια αυτών των ετών δεν συνέβη. Ταυτόχρονα, μεγάλα έργα ανακαίνισης στο παράκτιο κέντρο της πόλης, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία δεκαετία, μπόρεσαν να ανακουφίσουν τα προβλήματα. “

Ας πούμε. Η Λεμεσός χρειάζεται προστασία από πλημμύρες. Έργα έργων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα – υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό το συμβάν – πολλές ευθύνες, προσθέτει ο δήμος Λεμεσού.

Από την αρχή της νέας κυβέρνησης, καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες για να διορθώσει αυτές τις ελλείψεις και παραλείψεις. Αυτές οι προσπάθειες άρχισαν να αποφέρουν καρπούς.

Το πρώτο συμβόλαιο αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφηκε από τη SALA μέσα σε λίγες ημέρες για την έναρξη εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αγία Φύλα, την Εκάλη, τον Άγιο Γεώργιο Χαβούζα και σε άλλες περιοχές. Οι συμβάσεις για πολλά μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κοντά στο κέντρο της πόλης, Navarino-Agia Filaxeos-Thessaloniki-Gladstone, προχωρούν επίσης γρήγορα. Αυτά τα οδικά έργα, που θα ξεκινήσουν φέτος, αναμένεται να κάνουν ό, τι πρέπει να γίνει στο κέντρο της πόλης, στο κάστρο, στην παραλία με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων.

“Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το σώμα του δήμου ξεκίνησε λύσεις, έκανε ό, τι ήταν υποχρεωμένο να κάνει στους πολίτες. Έκανε τον προγραμματισμό, εξασφάλισε τα χρήματα, υλοποίησε έργα που θα πληρώσουν για την κατασκευή τους, κάτι που δεν είναι πολύ μακριά. Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα των κατασκευαστικών έργων, ο δήμος Λεμεσού θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να μειώσει τα δεινά και τις ζημιές που υπέστησαν ορισμένοι συμπολίτες μας. «Όλοι πρέπει να πούμε« ευχαριστώ », έστω και μικρό, στο τεχνικό προσωπικό του δήμου, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες, που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους μέρα και νύχτα, όταν αυτά τα σοβαρά καιρικά φαινόμενα είναι παρόντα.”

Source