Ο Δήμος Girne εκπροσωπείται στο Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

πανό99

Ο Δήμος Girne ανακοίνωσε ότι άρχισε να εκπροσωπείται στο Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τη δήλωση του Δήμου Κερύνειας, οι δήμοι της ΤΔΒΚ εκπροσωπούνται με δύο έδρες στο Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο υπηρετεί με την αποστολή της προώθησης της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας, της βελτίωσης της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης και ενίσχυση της αυτονομίας των τοπικών κυβερνήσεων.
Οι δήμαρχοι της ΤΔΒΚ παρευρίσκονται επίσης στις συνεδριάσεις της επιτροπής του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής συνέλευσης που αποτελείται από 636 τοπικούς πολιτικούς και εκπροσωπούν πάνω από 200 χιλιάδες κυβερνήσεις σε 47 ευρωπαϊκά κράτη.
Ο Εκπρόσωπος της Διοικητικής Επιτροπής της Τουρκικής Ένωσης Δήμων Κύπρου είναι ο Mahmut Özçınar, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δήμων Κύπρου και ο Δήμαρχος του Güzelyurt, ο Mehmet Harmancı ως εκπρόσωπος της επιτροπής τωρινών υποθέσεων και ο Ahmet Yalçın Benli ως εκπρόσωπος της επιτροπής παρακολούθησης. Ο Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Δήμων και ο Γραμματέας της Αντιπροσωπείας Hüseyin Köle παρευρίσκεται επίσης στις συνεδριάσεις.
Με τη νέα περίοδο, ο Δήμος Κερύνειας άρχισε να εκπροσωπείται στην Επιτροπή Διοικητικών Υποθέσεων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο δήμαρχος της Girne Nidai Güngördü συμμετείχε στο συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης των τοπικών και περιφερειακών αρχών, διοικητική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου.

πανό134

Εκτός από τον Güngördü, η Τουρκική Ένωση Δήμων Κύπρου και ο Δήμαρχος Güzelyurt Mahmut Özçınar και ο Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Δήμων TCC και ο Γραμματέας της Διεθνούς Αντιπροσωπείας Hüseyin Köle συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο.
Ζητήματα όπως μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19, έξυπνες πόλεις και περιοχές και αύξηση των εσόδων των τοπικών κυβερνήσεων συζητήθηκαν στη συνάντηση.
Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με την εκπροσώπηση, ο δήμαρχος της Κερύνειας Nidai Güngördü είπε, «Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο επίτευγμα για εμάς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπήσουμε την Κερύνεια, μια τουριστική πόλη, στο Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης ».
Σημειώνοντας ότι θα προσαρμόσουν τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα προσθέσουν αυτές τις αξίες στο όραμά τους ως δήμος, ο Güngördü είπε: «Αυτό θα μας φέρει μεγάλα οφέλη. “Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ενισχύσουμε την τοπική δημοκρατία και να συνεχίσουμε τα έργα μας με επίκεντρο τον άνθρωπο, την υγεία και το περιβάλλον.”


Ημερομηνία ενημέρωσης: 21 Φεβρουαρίου 2021, 11:28

Source