Ο Δήμος Girne συνεχίζει τις μελέτες για τα δικαιώματα των ζώων

Ο Δήμος Girne, ο οποίος συνεχίζει τη συνεργασία του με μη κυβερνητικούς οργανισμούς που σχετίζονται με αδέσποτα ζώα, κάλεσε όλους τους κατοίκους της πόλης να κάνουν επίσημη εγγραφή ιδιοκτητών σκύλων για ετήσια ανανέωση άδειας. Συνεχίζοντας τις μελέτες του για αδέσποτα ζώα σε όλη την πόλη της Κερύνειας, ο Δήμος Κερύνειας πραγματοποιεί κτηνιατρική φροντίδα και αποκατάσταση αδέσποτων ζώων που χρειάζονται ειδική φροντίδα.

yuva-2.jpg

Σόγια: Για την προστασία των αδέσποτων ζώων, το καθήκον μας

Η Διευθύντρια του Τμήματος Υγείας του Δήμου Girne, Naile Soyel, δήλωσε ότι τα πιο βασικά ζωτικά δικαιώματα όλων των ζώων είναι ότι ζουν σε επίπεδο ευημερίας. Για το λόγο αυτό, είπε ότι συνεχίζουν να εργάζονται ως δήμος για την αποτελεσματική χρήση των εξουσιών που παρέχονται από τον Κανονισμό Καταχώρησης Σκυλιών και τον Νόμο για την καλή μεταχείριση των ζώων. Ο Naile Soyel σημείωσε ότι εκτός από την παροχή τροφής και ζεστής φωλιάς για αδέσποτα ζώα, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, συνεχίζουν να εργάζονται για τη στείρωση, τον κτηνιατρικό έλεγχο και τη θεραπεία και αποκατάσταση όταν είναι απαραίτητο.

μαμά --- 1.jpg

Güngördü: Μην αγοράζετε, το κατέχετε

Ο δήμαρχος Girne Nidai Güngördü είπε ότι τα σκυλιά που ανήκουν πρέπει να ανανεώνουν τις άδειές τους κάθε χρόνο. Ο Güngördü δήλωσε ότι συνεχίζει να εργάζεται στα Κέντρα Καταφυγής και Αποκατάστασης Ζώνων του Δήμου Κερύνειας, τα οποία άνοιξαν για υπηρεσία το 2017 ως δήμος και ότι σχεδόν 400 αδέσποτα σκυλιά έχουν στειρωθεί μέχρι τώρα και αντί να αγοράσει σκύλους, ήθελε να υιοθετηθούν τα ζώα στο κέντρο.

μαμά --- 2.jpg

Η υποστήριξη των πολιτών είναι σημαντική

Ο Güngördü δήλωσε ότι τα ζώα που ζουν στο δρόμο τους παρέχουν ζεστά περιβάλλοντα και τρόφιμα που μπορούν να φάνε στον αγώνα για επιβίωση σε συνθήκες κρύου καιρού. Εξηγώντας ότι γίνεται συνεργασία με πολίτες και εμπόρους που είναι ευαίσθητοι στα ζώα του δρόμου, ο Güngördü σημείωσε ότι οι φωλιές για αδέσποτα ζώα τοποθετούνται σε ορισμένα σημεία σε ολόκληρη την πόλη της Κερύνειας και ότι προσπαθούν να στηρίξουν τα ζώα στο δρόμο με σημεία σίτισης που συμπληρώνονται τακτικά σε ορισμένα σημεία. Ο Güngördü πρόσθεσε ότι η προστασία και η παρατήρηση αυτών των σημείων, τα οποία βρίσκονται υπό την τακτική εποπτεία των δημοτικών ομάδων, είναι σημαντικά για μια βιώσιμη εργασία.

.Source