Ο δείκτης ολοκληρώνει το έτος στην Κίνα στο υψηλότερο των τελευταίων πέντε ετών

Οι ασιατικές μετοχές αυξήθηκαν κυρίως, με επικεφαλής την Κίνα, στις συναλλαγές της Πέμπτης. Η Αυστραλία ακολούθησε αρνητική πορεία, ενώ οι μετοχές ενισχύθηκαν επίσης στο Χονγκ Κονγκ.

Το υπεράκτιο Γιουάν αυξήθηκε στο υψηλότερο σε δύο χρόνια.

Ο δείκτης διαχειριστών αγορών της Κίνας (PMI) για το Δεκέμβριο έφτασε στο 51,9, συγκλίνουσες στις προσδοκίες.

Κορωνοϊός στο μέτωπο, στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ της Κίνας, 54 νέα Κορωνοϊός εντοπίστηκαν περιπτώσεις, ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων αυξήθηκε σε 8 χιλιάδες 779. Με το θάνατο 3 ατόμων από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες, ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε τους 146.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας (NCH), στην ηπειρωτική Κίνα τις τελευταίες 24 ώρες, 24 νέα Κορωνοϊός Εντοπίστηκε υπόθεση. 5 από τις περιπτώσεις που προέρχονται από το σπίτι εμφανίστηκαν στο Liaoning, 1 στις επαρχίες Heilongjiang, 1 στην πρωτεύουσα του Πεκίνου, δεν υπήρξε απώλεια ζωής λόγω του ιού τις τελευταίες 24 ώρες. Ενώ τα μέτρα αυξήθηκαν στις πολιτείες όπου σημειώθηκαν οι υποθέσεις, αναφέρθηκε ότι οι συλλογικές δοκιμές εφαρμόστηκαν σε πολίτες σε τρεις περιοχές της πρωτεύουσας Πεκίνο. Κορωνοϊός Στην Κίνα, όπου εμφανίστηκαν, έχουν βρεθεί 87 χιλιάδες 27 περιπτώσεις, 4 χιλιάδες 634 άνθρωποι πέθαναν, 82 χιλιάδες 37 ανακτήθηκαν.

Κινεζική εταιρεία Sinopharm, νέου τύπου ΚορωνοϊόςΑνακοίνωσε ότι η προστασία ενός από τα εμβόλια που ανέπτυξε έναντι του e ήταν 79,3% στα πειράματα του τελευταίου σταδίου. Σε δήλωση που έγινε στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Βιολογικών Προϊόντων του Sinopharm στο Πεκίνο, Κορωνοϊός Αναφέρθηκε ότι μετά τις δοκιμές τρίτου και τελευταίου σταδίου για το εμβόλιο, υποβλήθηκε η αίτηση έγκρισης.

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Ο δείκτης S & P / ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 1,4 τοις εκατό.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε 0,2%.

Ο Shanghai Composite Index αυξήθηκε 0,8%, ενώ ο δείκτης CSI 300 αυξήθηκε 0,9%.

Πηγή: Bloomberg HT

.Source