Ο δεκαεννέαχρονος δράστης της σφαγής … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι αρχές στην Ινδιανάπολη λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει τι οδήγησε τον ένοχο να σκοτώσει οκτώ εργαζόμενους της FedEx και να τραυματίσει αρκετούς άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Συναγερμός Ινδιανάπολης. Πυροβολισμούς στο στόχο της FedEx, υπάρχουν πολλοί τραυματίες

Η επίθεση, η τελευταία σε μια σειρά θανατηφόρων περιστατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης λίγα λεπτά μετά τις 11 μ.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη το βράδυ. Σε λίγα μόλις λεπτά, τελείωσε πριν φτάσουν οι πρώτοι αξιωματικοί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας Craig McCarthy.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν την χαοτική επίθεση. Ο ένοπλος άνοιξε πρώτα φωτιά στο χώρο στάθμευσης και μετά μπήκε στο κτίριο, όπου συνέχισε να πυροβολεί. Η αστυνομία τον βρήκε νεκρό αφού προφανώς πυροβολήθηκε.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI Paul Keenan δήλωσε ότι “θα ήταν πρόωρο να κάνουμε εικασίες” σχετικά με το κίνητρο του εγκληματία. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, ο ένοπλος αναγνωρίστηκε ως Brandon Scott Hall και ήταν 19 ετών.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε σε μια δήλωση ότι διέταξε να πετάξουν σημαίες στα μισά ιστούς στη μνήμη των θυμάτων και επανέλαβε την έκκλησή του στο Κογκρέσο να εγκρίνει νόμους ελέγχου των όπλων. “Πάρα πολλοί Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά από βία όπλα. Αυτό αμαυρώνει τον χαρακτήρα μας, δακρύζει την ψυχή του έθνους μας. “Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να σώσουμε ζωές.”

Έχουν γίνει 147 «μαζικές επιθέσεις» από τις αρχές του 2021, στις οποίες τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό ιστότοπο Gun Violence Archive, το οποίο καταγράφει περιστατικά που σχετίζονται με όπλα.

Σήμερα σηματοδοτεί τη 14η επέτειο των πιο φρικτών σχολικών γυρισμάτων στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν 32 άτομα σκοτώθηκαν στο Ινστιτούτο Πολυτεχνικών της Βιρτζίνια.

Ένας πόνος στο έγκαυμα στην Ινδιανάπολη

Ο υπάλληλος της FedEx, Levy Miller, δήλωσε στην τηλεόραση του NBC ότι είδε έναν “άνδρα με καπέλο” να κρατά ένα ημι-αυτόματο τουφέκι να φωνάζει και να ανοίγει φωτιά μπροστά από το κτίριο.

“Νόμιζα ότι με είδε, έσκυψα αμέσως για να καλυφθώ”, περιέγραψε.

Ένας άλλος εργαζόμενος είπε στο τοπικό WRTV ότι έτρωγε το μεσημεριανό του όταν άκουσε κάτι σαν “δύο δυνατοί μεταλλικοί θόρυβοι” – πυροβολήθηκαν πυροβολισμοί. Κάποιος πήγε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στον κορμό, και μετά πήρε ένα άλλο όπλο. «Είδα έναν άνδρα ξαπλωμένο στο πάτωμα», είπε.

Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα από πυροβολισμούς και το ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι άλλοι δύο έλαβαν πρώτες βοήθειες επί τόπου και μετά επέστρεψαν στο σπίτι.

Ώρες μετά την επίθεση, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του προσωπικού συγκεντρώθηκαν σε ένα κοντινό “οικογενειακό κέντρο επανένωσης” που ιδρύθηκε από τις αρχές. Ορισμένοι συγγενείς εξέφρασαν τον θυμό τους επειδή δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους υπαλλήλους των οργάνων, καθώς η εταιρεία τους τους απαγορεύει να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, ώστε να μην τους ενοχλούν.

Ο Federick Smith, διευθύνων σύμβουλος της FedEx, δήλωσε σε μια δήλωση προς το προσωπικό ότι και τα οκτώ θύματα ήταν υπάλληλοι της εταιρείας.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source