Ο δημοφιλής ποδηλάτης της Πάφου θα συγκεντρώσει χρήματα για άπορους

Ο ποδηλάτης με έδρα την Πάφο Πέτρο Στυλιανού θα ξεκινήσει ένα νέο εγχείρημα το Σάββατο το πρωί με σκοπό να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για μια πρωτοβουλία που βοηθά τις άπορες οικογένειες στην Κύπρο.

Θα ξεκινήσει από την πλατεία Tala στις 7.30πμ και ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα είναι εκεί για να τον δουν. Στόχος του είναι να κάνει ποδηλασία σε όλη την Κύπρο τα επόμενα Σαββατοκύριακα, να συγκεντρώσει κεφάλαια για το “Αγκαλιάσει με Αγάπη” – Ο Σύνδεσμος με την Αγάπη με την Αγάπη, ενημέρωσε το Cyprus Mail.

«Κάθε μέρα αυτός ο σύλλογος λαμβάνει τηλεφωνήματα από άτομα που έχουν ανάγκη χωρίς κανένα απολύτως χρήμα. Δεν έχουν τροφή ή ηλεκτρικό ρεύμα και ορισμένοι ασθενείς με καρκίνο δεν έχουν χρήματα για το φάρμακό τους, θέλω να βοηθήσω και να αυξήσω όσο περισσότερο μπορώ », είπε.

Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τα χωριά Κούκλια, Τίμη και άλλους στην περιοχή, είπε.

Ο Στυλιανού εξήγησε επίσης ότι οι υποστηρικτές μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια διαφορετικών τιμών και όλα τα χρήματα θα πάνε στο σκοπό.

Ο ποδηλάτης είναι μια δημοφιλής φιγούρα και ο νικητής του βραβείου Heart of Gold Cyprus 2019 για τις συνεχείς προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων και το θάρρος του.

Η Στυλιανού διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου πριν από περίπου εννέα χρόνια και του δόθηκε 10% πιθανότητα επιβίωσης. Ξεκίνησε το ποδήλατο και δεν σταμάτησε από τότε, συμμετέχοντας σε πολλούς μαραθώνιους και περιηγήσεις ποδηλασίας σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας χιλιάδες για φιλανθρωπικά ιδρύματα και άτομα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο κοινοβούλιο για να τονίσει την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας ενός ογκολογικού κέντρου στην παράκτια πόλη.

Επί του παρόντος, οι ασθενείς με καρκίνο πρέπει κυρίως να ταξιδέψουν στη Λευκωσία για θεραπεία, η οποία εκτός από την αντιμετώπιση των παθήσεών τους μπορεί να αποδειχθεί κουραστική, είπε.

Απευθύνθηκε στους βουλευτές για να εξηγήσουν την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου.

Ο στόχος των ποδηλατών τώρα είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για να δημιουργήσει ένα ογκολογικό κέντρο στην Πάφο. Σημείωσε ότι ένα μικρό ογκολογικό κέντρο θα κοστίσει περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ενδιαφέρεται να βοηθήσει και έχει δεσμευτεί 3 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία του.

«Θα συγκεντρώσω όσο περισσότερο μπορώ για αυτό το κέντρο και όταν το επιτρέπει η πανδημία, πιθανότατα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο θα αρχίσω να κάνω κύκλους σε όλη την Ευρώπη για να αντλήσω χρήματα», είπε.

Αναμένει ότι το εγχείρημα θα διαρκέσει περίπου 6 μήνες και θα περιλαμβάνει 28 ευρωπαϊκές χώρες.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους με τις μεγάλες καρδιές τους που με βοηθούν να δημιουργήσω αυτό το ογκολογικό κέντρο. Σημαίνει τόσο πολύ », είπε.

Source