Ο δημόσιος τομέας γενικά λειτουργεί από το σπίτι, το προσωπικό του σκελετού μόνο στα γραφεία

Τώρα που τίθεται σε ισχύ ένα νέο αυστηρότερο διάταγμα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορανοϊού στην Κύπρο, τα μόνα που βρίσκονται στα γραφεία του δημόσιου και του ευρύτερου κρατικού τομέα θα είναι λίγο πολύ μόνο προσωπικό ασφαλείας.

Μαζί με μια χούφτα περίπου 68.000 κρατικούς υπαλλήλους όπου τα καθήκοντά τους τους εμποδίζουν να λειτουργούν από το σπίτι, αναφέρει η Philenews.

Από την Τετάρτη, το διάταγμα που εκδόθηκε την Τρίτη, προβλέπει ότι μόνο ένας ελάχιστος αριθμός ατόμων θα στελεχώνει κυβερνητικά γραφεία έως τις 10 Ιανουαρίου. Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων εργαζομένων διατάσσεται τώρα να λειτουργεί από το σπίτι.

Αναμφίβολα, η νέα κατάσταση θα επηρεάσει την υπηρεσία που παρέχεται στο κοινό, αναφέρει επίσης η Philenews. Και σίγουρα θα οδηγήσει σε πολλές ανακαλέσεις αδειών άδειας που υποβάλλονται από δημόσιους υπαλλήλους λόγω της εορταστικής περιόδου.

Ταυτόχρονα, μια εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε την Τρίτη περίπου το μεσημέρι διευκρίνισε τον τρόπο λειτουργίας του κρατικού τομέα.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι – από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και έως τις 10 Ιανουαρίου 2021 – ο δημόσιος τομέας γενικά θα συνεργαστεί με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας για τη διαχείριση επειγόντων ζητημάτων και την εξυπηρέτηση μόνο επειγουσών δημόσιων υποθέσεων.

Source