Ο διάσημος Κύπριος επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λέπτος πέθανε

Ο Μιχαλάκης Λέπτος γεννήθηκε և εργάστηκε στην Κερύνεια ως αυτοαπασχολούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος χρησιμοποίησε την επιστημονική του εκπαίδευση ումները εξοπλισμό που αποκτήθηκε ως πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στην Κερύνεια, ανέπτυξε μια εντατική επιχείρηση, ειδικά στον τομέα της καλλιέργειας γης, με πρωτοποριακά προγράμματα εκείνη την εποχή.

Η Leptos Estates ιδρύθηκε το 1960 και επικεντρώνεται στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Ρωσίας και της Αφρικής.

Ήταν πρωτοπόρος στην αγορά διακοπών, κάνοντας την Κύπρο ένα αξιοθέατο για εκατοντάδες Βρετανούς, Ρώσους και Σκανδιναβούς που επέλεξαν τη χώρα τους για διακοπές, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα συνταξιοδοτηθούν και θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εδώ. στη ζωή τους.

Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, άφησε μεγάλη περιουσία στα κατεχόμενα εδάφη, δραστηριοποιήθηκε στην πόλη Ed idda στη Σαουδική Αραβία, με έργα όπως η Σαουδική Αραβία, μια σύγχρονη πόλη με 4.000 σπίτια, ένα παλάτι κ.λπ.

Από το 1978 επέλεξε την Πάφο ως κέντρο δραστηριότητάς του, և συνέβαλε σημαντικά στον τομέα του τουρισμού և τις κατασκευές. Εκτός από την Πάφο, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στη Λεμεσό.

Μεταξύ των νέων έργων της ομάδας ξεχωρίζει το Napolis Smart Eco City – μια σύγχρονη πόλη με έκταση 1,1 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Ο Μιχαλάκης Λέπτος είναι ο Επίτιμος Πρόξενος του Βασιλείου της Ιορδανίας στην Κύπρο και του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Ανεξαρτησίας του Βασιλείου της Ιορδανίας.

Του απονεμήθηκε η Αριστεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Περιουσίας (FIABCI) από το CCCI, τον Πανικό Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, το Υπουργείο Ενέργειας, Πάφος ΕΒΕ, την All-Armenian Association of Hotel Managers και τον Γενικό Διευθυντή. Από Ιορδανία, Αμμάν, Ιορδανία և Δήμος Κερύνειας.

Ήταν παντρεμένος με την Κίκη της φυλής Διγενής have έχουν δύο γιους, τον որ Παντελή, αρχηγούς της ομάδας.

,Source