Ο διαχωρισμός της Βρετανίας από την ΕΕ ολοκληρώθηκε επίσημα

πανό99

Η πλήρης αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ανακοινώθηκε στις 23:00 με το κουδούνι του Μπιγκ Μπεν. Καμία διοργάνωση δεν διοργανώθηκε λόγω του νέου τύπου κοραναϊού (Kovid-19) μέτρων.

Ξεκίνησε μια νέα εποχή για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έγινε μέλος της ΕΕ το 1973 και συνεχίζει να υπόκειται στους κανόνες των Βρυξελλών, παρόλο που αποχωρεί από την ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ για θέματα όπως το εμπόριο, τα ταξίδια, η μετανάστευση, ο νόμος και η ασφάλεια μεταξύ των δύο μερών.

Μετά από αυτό, τα μέρη θα συνεχίσουν τις εμπορικές τους σχέσεις σύμφωνα με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπεγράφη στις 30 Δεκεμβρίου και το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει εκτός της δικαιοδοσίας των δικαστηρίων της ΕΕ.

Οι Βρετανοί έχασαν το δικαίωμά τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας σε χώρες της ΕΕ. Οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούν να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο εάν πληρούν τους απαραίτητους όρους μετανάστευσης.

Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα συμβεί στους τομείς των τραπεζών και των υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν σημαντική θέση στη βρετανική οικονομία.

“Είναι μια υπέροχη στιγμή για τη χώρα. Έχουμε πάρει την ελευθερία μας και εναπόκειται σε εμάς να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο”, εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στο μήνυμα του νέου του έτους σχετικά με την έξοδο από την ΕΕ. είπε.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ BREXIT

Στο δημοψήφισμα της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2016, η απόφαση Brexit ελήφθη με 52% έναντι 48%.

Η Βρετανία, η οποία εγκατέλειψε επίσημα την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, αλλά έπρεπε να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις διατάξεις της ΕΕ λόγω της διαδικασίας μετάβασης, διεξήγαγε εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, ιδίως το εμπόριο.

Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν μόλις 7 ημέρες πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου και τα μέρη υπέγραψαν τη συμφωνία στις 30 Δεκεμβρίου, λόγω της έλλειψης κατανόησης για δύσκολα ζητήματα, όπως “εξασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού”, “τρόπος επίλυσης εμπορικών διαφορών” και “αλιείας”.

πανό134

Source